Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
zaoch.pdf
Скачиваний:
27
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
630.5 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ Донецький національний технічний університет

Методичні вказівки

і контрольні завдання з хімії для студентів-заочників

Затверджено на засіданні кафедри загальної хімії Протокол № 4 від 26.11.2002

Донецьк 2002

2

УДК 54(07)

Методичні вказівки і контрольні завдання з хімії (для студентів заочної форми навчання всіх спеціальностей вищих навчальних закладів). /Уклад.: В.В.Приседський, В.М.Виноградов, В.С.Сємикін, Д.І.Ожерел’єв. – Донецьк: ДонНТУ, 2002. - 60 с.

Посібник містить 400 задач і вправ, що охоплюють усі основні розділи курсу хімії для технічних вузів. Усі задачі розбито на 100 рівноцінних варіантів, які можуть бути використані як завдання для домашніх контрольних робіт. У додатку подані довідкові таблиці, що необхідні для виконання завдань.

Укладачі:

В.В.Приседський

професор

 

В.М.Виноградов

доцент

 

В.С.Сємикін

доцент

 

Д.І.Ожерел’єв

доцент

Відповідальний

В.В.Приседський

професор

за випуск:

 

 

Рецензент: В.В.Шаповалов доцент

3

ЗАГАЛЬНІ МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

Робота студента-заочника над курсом хімії починається з настановної сесії, під час якої викладач визначає все коло питань, зв'язаних з вивченням даної дисципліни, читає лекції по основним розділам курсу і встановлює порядок роботи в міжсесійний період.

Навчальна робота з вивчення хімії складається з наступних частин: вступний курс лекцій по найбільш складним розділам курсу хімії в період настановної сесії, виконання домашньої контрольної роботи, виконання лабораторного практикуму і здача заліку чи іспиту в період лабораторноекзаменаційної сесії.

Контрольна робота

Згідно з робочим навчальним планом студент повинен виконати домашню контрольну роботу. Номер варіанту роботи встановлюється по двом останнім цифрам номера залікової книжки студента. Наприклад, якщо номер залікової книжки 714803, то варіант контрольної роботи — 03, якщо 714834, то варіант — 34. У даному посібнику задачі контрольних робіт розбиті на варіанти від 00 до 99. Титульний лист контрольної роботи оформлюється в такий спосіб:

Контрольна робота з хімії студента заочного факультету гр. . . . . .

П.І.Б.

номер залікової книжки . . . . . . . . . . . . .

Контрольну роботу необхідно оформляти акуратно: писати чітко і ясно, залишаючи поля для позначок викладача; номери й умови задач переписувати в такій послідовності, у якій вони зазначені в завданні. Рішення задач і відповіді на теоретичні питання повинні бути обґрунтовані. Наприкінці роботи повинна стояти дата її виконання і підпис студента. Контрольні роботи, виконані не по своєму варіанту, не зараховуються. У випадку, якщо контрольна робота не зарахована, студент виконує її повторно і представляє на кафедру разом з не зарахованою роботою. Якщо недоробки в роботі незначні, то нове рішення задач можна виконати наприкінці не зарахованої роботи. В обох випадках на титульному листі зошита потрібно написати «направляється повторно».

Робота в міжсесійний період

Основний вид навчальної роботи студентів заочної форми навчання — самостійна робота над навчальним матеріалом. При цьому варто орієнтуватися на матеріал тих тем, що зазначені в переліку контрольних завдань. Список літератури, що рекомендується, приведений наприкінці методичних вказівок. Викладачі кафедри в міжсесійний період проводять консультації у кожну третю суботу місяця.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]