Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ТКМ (Динник) / Эременку / 0РГР начало

.doc
Скачиваний:
5
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
90.11 Кб
Скачать

Зміст

1. Вступ…………………………………………………………………….……………3

  1. Схема доменної печі……………………………………………..…………………4

  2. Сутність, особливості, переваги та недоліки лиття у оболонкові форми……....9

  3. Розроблення технологічного процесу одержання виливки методом лиття в разову піщано-глинисту форму……………………………………………….….14

  4. Листове штампування, переваги та недоліки….………………………..……….20

  5. Розробка технологічного процесу отримання заготовки методом вільного кування…………………………………………………………………….……….23

Вступ

Дисципліна «Технологія конструкційних матеріалів та матеріалознавство» навчає майбутніх спеціалістів професійно орієнтуватися в питаннях вибору конструкційних матеріалів і методах, що впливають на їхні механічні властивості, відповідно до завдань мінімальної вартості машин та її максимальної надійності в процесі виготовлення й експлуатації. Основні положення матеріалознавства застосовуються тут як, теоретична база для ливарного виробництва, гарячої й холодної холодної обробки тиском, сутності методів лиття, методів підвищення якості сталі.

Одним з методів виготовлення деталі із металу є ливарне виробництво. Продукцією ливарного виробництва є виливки, які виготовляють заповнюючи порожнини форми, що має конфігурацію й форми майбутньої деталі, рідким металом. Ливарне виробництво передбачає виготовлення формових і стрижневих сумішей, виготовлення ливарних форм і стрижнів, плавлення металу, наповнення форм рідким металом, влучення виливків із форм та подальшу механічну обробку. Виливки виготовляють із чавуну, сталі, алюмінієвих, титанових, магнієвих цинкових та інших сплавів. Для цього необхідна піч, яка зможе нагріти метал до температури плавління.

Робота містить 12 рисунок та 7 таблиць і складається з таких розділів:

1. Схема доменної печі.

2. Сутність, особливості, переваги та недоліки лиття у оболонкові форми. Та розроблення технологічного процесу одержання виливки методом лиття в піщано-глинисту форму. При виконанні завдання розроблюємо креслення модельно-ливарних указівок, моделі, стрижня, стрижневого ящика.

3. Листове штампування, переваги та недоліки. Та розробка технологічного процесу отримання заготовки методом вільного кування. При виконанні завдання розроблюємо креслення поковки, визначаємо масу, розміри та вид початкової заготовки, визначаємо техніко-економічні показники розробленої поковки, розроблюємо технологічну схему формоутворення поковки.

Соседние файлы в папке Эременку