Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Журнал Часть № 3 2015.doc
Скачиваний:
30
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
3.38 Mб
Скачать

Міністерство аграрної політики України

Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка

Кафедра “Технологічні системи

ремонтного виробництва”

Робочий зошит

виконання лабораторних робіт

з дисципліни

"ТЕХНОЛОГІЧНІ СИСТЕМИ РЕМОНТНОГО ВИРОБНИЦТВА"

частина ІІІ

Проектування ресурсозберігаючих технологічних процесів ремонті машин”

для студентів аграрних ВНЗ денної форми навчання зі спеціальностей:

6.090215 «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва»,

6.090219 «Обладнання лісового комплексу»,

6.090211 «Колісні та гусеничні транспортні засоби»

Студента__________________________

(П.І.Б)

група___________________

Харків 2015

ББК 38.113я73

П69

УДК 629.114.2.011.1

Робочий зошит виконання лабораторних робіт з дисципліни ” "ТЕХНОЛОГІЧНІ СИСТЕМИ РЕМОНТНОГО ВИРОБНИЦТВА", частина ІІІ, ”Проектування ресурсозберігаючих технологічних процесів ремонті машин”, Харків, ХНТУСГ, 2015 - 68с.

В журналі наведено методичні рекомендації щодо оформлення лабораторних робіт з дисципліни ” Розробка технологій виробництва та ремонту машин ” для студентів аграрних ВНЗ денної форми навчання з спеціальностей: 6.090215 «Машини та обладнання сільськогосподарського виробництва», 6.090219 «Обладнання лісового комплексу», 6.090211 «Колісні та гусеничні транспортні засоби»

Укладачі: Сідашенко О.І., Скобло Т.С., Тіхонов О.В., Автухов А.К., Сайчук О В., Бантковський В.А., Мартиненко О.Д., Гончаренко О.А.

Рецензент: Сорокін С. П., доцент кафедри технічної експлуатації машин та устаткування, канд. техн. наук (Харківський національний технічний університет сільського господарства імені Петра Василенка)

Вступ

Технічним станом машин керують на усіх етапах її створення і практичного використання. Безперервність цього процесу потребує для свого оптимального розвитку з координованості усіх керуючих діянь починаючи з конструкторської розробки, виробництва, ремонту та закінчуючи списанням машини зі сфери експлуатації.

Суть дисципліни – принципи проектування прогресивних технологічних процесів з використанням ефективних методів виготовлення і відновлення деталей на основі використання ремонтно - технологічної класифікації деталей машин. Розробка типових та групових технологічних процесів виробництва і відновлення деталей з застосуванням механізації та автоматизації.

Після вивчення дисципліни кожний студент повинен володіти:

- знаннями технології виробництва машин; сучасної технології забезпечення працездатності сільськогосподарських машин та організації ремонтного виробництва; методиками проектування прогресивних технологічних процесів виробництва і ремонту машин та наукової організації праці; причинами виникнення неполадок, пошкоджень та відказів машин; сучасними технологічними процесами відновлення деталей, а також засобами підвищення працездатності та ресурсу машин в цілому; механізації та автоматизації технологічних процесів та вимог безпеки роботи при виготовленні і ремонті машин.

- навичками проектування раціональних технологічних процесів виробництва і ремонту машин; впровадження у виробництво системи наукової організації праці та формування якості продукції; обґрунтування техніко-економічної доцільності впровадження інженерних рішень у виробництво; передбачення та виявлення несправностей та відказів машин; використовування механізованих та автоматизованих приладів у технологічних процесах при виробництві і ремонті машин.

Лабораторні заняття проводяться з елементами наукових досліджень технології та технологічних прийомів при виробництві і ремонті агрегатів та вузлів машин.