Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
3, 4, 7.doc
Скачиваний:
64
Добавлен:
27.02.2016
Размер:
391.17 Кб
Скачать

3. Технологічна частина

3.1.Технічна характеристика Технічна характеристика борони зубової середньої бзсс-1

Борона зубова середня БЗСС-1 призначена для поверхневої обробки грунту глибиною 6-8 см, розбивання грудок, вирівнювання поверхні поля.

Продуктивність агрегату з 21 борон. га/год 24

Ширина захвату, м 21

Глибина обробітки, см 6-7

Габаритні розміри, см 135х93х22

Маса 1 ланки, кг 35

Технічна характеристика лущильника ЛДГ-10 Тип агрегата - причепний Агрегатується з тракторами - 3го класу. Робоча швидкість руху - 8...12км/час Транспортна швидкість до - 15км/час. Ширина захвату - 10м Маса конструкції - 2850кг. Дорожній просвіт - 300мм Загальна кількість батарей - 8шт. Рамки батарей шарнірно приєднані до брусів , що спирається на каретки. Кожна каретка складається з бруса і двох обгумованих або пневматичних коліс, що самовстановлюються. Бруси секцій розсувною тягою сполучені з рамою. Наскрізні маркіровані отвори на брусі служать для установки батарей з різними кутами атаки (15, 20, 30, 35°).

Кожна батарея має дев'ять сферичних дисків, надітих на квадратну вісь. Диски затиснуті на осі між шайбами, стягнутими гайками. Диски очищаються від налипаючого грунту скребками, прикріпленими до косинців.

Для регулювання глибини обробки секції дисків обладнані натискними штангами з пружинами. Збільшення глибини обробки на важких грунтах досягається завантаженням баласту в ящик, який укріплений на рамі.

Для переводу секцій в транспортне положення і зміни глибини обробки грунту призначена гідравлічна система. Шток гідроциліндра сполучений з брусом секцій і при переміщенні повертає брус, виглубляючи диски з грунту.

Для лущення стерньового поля лущильник може бути обладнаний плоскими дисками, а також пристосуванням, що складається з шести секцій сферичних дисків, призначених для утворення лунок на поверхні грунту. Диски, ексцентрично закріплені на осі і повернені один щодо іншого на 180°, по черзі занурюються в грунт і утворюють лунки завглибшки 13-15 мм.

Глибина обробки лущильника 4...10 см, ширина захвату 10 м, робоча швидкість 8-12 км/ч, маса 2450 кг, продуктивність 11 га/ч при швидкості 11 км/ч і куту атаки 35°. Лущильник агрегатують з тракторами ДТ-75, ДТ-75М і Т-74.

Причіпні дискові лущильники ЛД-20, ЛДГ-15 і ЛДГ-5 відрізняються від ЛДГ-10 в основному числом секцій дисків. Вони мають відповідно 16, 12 і 4 секції і ширина захвату 20, 15 і 5 м.

3.2 Технологія ремонту борін і лущильників

Розпушування ґрунту, вирівнювання ґрунту, обробіток посівів і інші агротехнічні прийоми проводять зубовими (БЗТС – 1, ЗБЗС – 1 та інші), дисковими (БДТ – 3,0, БДН – 3,0, БДТ – та інші) і пружинними БП – 8 боронами.

Характерними несправностями ґрунтообробних машин є головним членом і затуплення леза, і збільшення ширини затилкової фаски і кута нахилу її відносно шару ґрунту.

Інтенсивність і характер зношування одних і тих же робочих органів залежить від кількості і виду абразивних часток в грунті, механічних властивостей зрізаємих рослин, матеріалу робочих органів, а також наробітку.