Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

информатика / упр

.2.doc
Скачиваний:
8
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
35.33 Кб
Скачать

Метою лікувальної гімнастики повинне бути створення правильної осанки і хорошого м’язового корсета з цілеспрямованим розвитком глибоких, коротких м’язів спини для протистояння прогресу сколіозу.

Окрім цього, гімнастика сприяє підвищенню загального тонусу організму, вихованню вольових якостей, виробленню навиків активної самокорекції і поліпшенню функцій нервової, серцево-судинної, дихальної і ендокринної систем.

Для лікування сколіозу хребта найефективнішими є вправи на похилій площині, типу профілактора Евмінова. На такій площині, поставленій під кутом 15-30 градусів, необхідно виконувати комплекс лікувальних вправ багато раз в день (2-5 разів).

Для профілактики сколіозу і при порушеннях осанки комплекс оздоровчої гімнастики на похилій площині для збільшення сили м’язів, рухливості хребетного стовпа досить проводити щодня вранці, вдень або увечері перед їжею або перед сном.

У комплекс потрібно включати пасивні і активні вправи на розтягування. Окрім них, ефективним засобом в комплексі лікувальних вправ є вправи для м’язів черевного преса. Збільшений внутрішньочеревний тиск передається на діафрагму грудний відділ і плечовий пояс. Це бере на себе частину навантаження, знижуючи тиск на між хребцеві диски.

Вставляємо малюнок

Соседние файлы в папке информатика