Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Бизес- практикум.doc
Скачиваний:
88
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
1.71 Mб
Скачать

Кучеренко В.Р., Доброва Н.В., Осипова М.М.

Практичний бізнес курс

Кучеренко В.Р., Доброва Н.В., Осипова М.М.

ПРАКТИЧНИЙ

БІЗНЕС КУРС

(Збірник вправ, задач, тестів та ситуаційних завдань)

Навчальний посібник

ОДЕСА 2013

УДК

ББК

Кучеренко В.Р., Доброва Н.В., Осипова М.М.

Практичний бізнес курс. Навчальний посібник (збірник вправ, задач, тестів та ситуаційних завдань) (дороблений) - Одеса, 2012р. – 194 с.

Автори:

Кучеренко Віктор Романович, д.е.н., професор, завідувач кафедри економіки та управляння національного господарства Одеського державного економічного університету, академік Інженерної академії України.

Доброва Наталя Василівна, к.е.н., доцент кафедри економіки та управляння національним господарством Одеського державного економічного університету.

Осипова Марія Михайлівна, к.е.н., доцент кафедри економіки та управляння національним господарством Одеського державного економічного університету.

Рецензенти:

Рекомендовано Одеським державним економічним університетом

як навчальний посібник

ISBN

В.Р.Кучеренко, Доброва Н.В., Осипова М.М.,2011

ВСТУП

Проблеми переходу до ринкової економіки вийшли на перше місце в соціально-політичному житті України. Незвичність положення складається передусім у всеосяжному незнанні і нерозумінні закономірностей і особливостей ринкової економії і підприємницької діяльності. Великі складності створюються через відсутність якісної вітчизняної учбової літератури. Різні літературні джерела зарубіжних авторів при всій своїй корисності і інформативності, високому методологічному рівні, в той же час не враховують специфіки підприємництва в Україні, чим знижується їх практична цінність.

Запропонований навчальний посібник має скромне призначення заповнити пропуск в практичному забезпеченні процесу підготовки підприємницьких кадрів, бути елементарним керівником для осіб, бажаючих познайомитися з базовими принципами і основними методами ведення бізнесу.

В навчальному посібнику приводяться практичні завдання, з якими доводиться стикатися будь-якій людині, що вирішила почати свою справу. Алгоритм рішення представлених задач і ситуаційних завдань, побудований таким чином, щоб їх можна було послідовно реалізовувати на практиці в реальному економічному середовищі.

Особливістю учбового посібника є, передусім, те, що він адресується цілком певному контингенту - молодим людям, яким сьогодні не просто жити в умовах ринкової економіки, але і творчо працювати в ній .

Майбутній фахівець повинен чітко орієнтуватися у складних умовах ринкової економіки, володіти знаннями організації, функціонування бізнесу та його управляння, аналізу стану ринку, здійснення стратегії розвитку окремого виробництва.

Автори намагалися зробити посібник цікавим і доступним як можна більш широкому колу читачів, опираючись на практичному досвіді у всіх сферах підприємництва, малого, середнього і великого бізнесу. Всі приведені завдання перевірені часом і сьогодні ефективно використовуються в реальному житті. Навчальна допомога має практичну спрямованість.

Основною метою навчального посібника є закріплення теоретичних знань з курсів, що визначають спеціалізацію «Економіка та організація підприємництва на ринку товарів та послуг».

В методичному плані навчальний посібник може бути використаний при проведені контрольний замірів знань, заліків, іспитів, для самостійної роботи студентів, виконанні індивідуальних завдань