Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1.doc
Скачиваний:
36
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
467.97 Кб
Скачать

1.Поняття та визначення инновации и нововведения.

термін «інновація» може трактуватись в двох змістах. По-перше, для окреслення нового продукту, процесу або системи, що мають потенціал реалізації та дифузії (статичний аспект). По-друге, для описання процесу, охоплюючи такі види діяльності, як дослідження, проектування, розроблення, організація виробництва, комерціалізація та поширення нового продукту, процесу або системи (динамічний аспект).

Інновація – це використання нових для організації ідей шляхом втілення їх в товарах, процесах, послугах, та/або в системах управління, якими оперує організація.

Інновації можна також розглядати і як вкладення інвестиційного капіталу в нововведення, які приводять до кількісних або якісних змін в підприємницькій діяльності. Інноваціям передує науково-виробнича діяльність, пов’язана з появою нововведення. Ідея нововведення може бути зароджена як інтенція, ініціація або дифузія інновацій.

2. Средства формиров. Продукта и упаковки

Оформлення продукту здійснюється за допомогою засобів, які можна використовувати як для надання відповідному зовнішньому вигляду продукції, так і для цілеспрямованого покриття продукції. Основними з них є:

-матеріальні засоби;

- конструкція і модель;

    • форма стиль;

    • колір;

    • запах;

    • графічного виконання.

Вибір матеріальних засобів спочатку складає технічну проблему, яка пов'язана із забезпеченням функціонування продукту. Успішне рішення задачі підбору відповідних матеріалів здатне доповнити технічні переваги продукту, поліпшити його і частково освітлювати рівень новизни. Для прикладу можна послатися на те, що щільна поверхня полегшує використання продукту. Такі матеріали, як коштовна деревина або благородний метал мають незрідка символічне значення, яке формує значною мірою зацікавленість споживача до продукту.

Якщо при виборі субстанції для продукту можуть визначальними критеріями бути чинники, пов'язані з умовами його експлуатації або дизайном, то для упаковки переваги віддаються, як правило, легким і дешевим матеріалам. Конструкція і модель виконують подвійну функцію. Перш за все, звичайно, вони є складовою частиною технічного рішення, яке складається з результатів діяльності по дослідженнях і розвитку продукту. Але одночасно вони грають істотну роль по оформленню товару. Використання методів оформлення продуктів при розробці конструкції і моделі можна проілюструвати на прикладі кварцевого годинника

Форма і стиль продукту істотним чином виявляють систему його зовнішніх рішень і характер смаків споживачів. За допомогою форми і стилю формується індивідуальність продукту. Окрім цього, за допомогою нових оформлень створюються додаткові стимули до покупки і рекламні аргументи, якими показується застарівання попередніх моделей куплених продуктів.– PORSCHE, CITROEN, SAAB або JAGUAR; упаковки COCA-COLA або MAGRI WUERZE.

Кольорове оформлення продукту і упаковки здатне виконувати як позитивну, так і негативну дію на споживачів. Фарби можуть викликати певні відчуття, асоціації і привертати увагу. Фірма BRAUN AG за допомогою чорної фарби зуміла надати своїм електронним приладам благородний характер і освітити їх безпеку і солідність. Враховуючи, що на чорній упаковці чітко видно пил, такого роду упаковка діє як запобігання про забруднення. характеру більшості продуктів. По-друге, червона фарба діє як кант, за допомогою якого здійснюється маркіровка окремих небезпечних частин, вимикачів і т. д.

При виборі кольору потрібно враховувати і вимоги корпоративної культури, оскільки багато фірм дотримуються певної комбінації кольорів.

Запах продукту може бути сформований з метою його профілізації.. Типовими прикладами виступають тут кава, чай, мило, косметика або парфюмерія.

графічного оформлення є, звичайно, упаковка. Своє призначення вона виконує на основі вживання і поєднання дії шрифту, тексту і ілюстрації. Шрифт і ілюстрації мають додаткові завдання при здійсненні маркіровки виробів, ілюстраціями і оригінально накресленим шрифтом або комбінаціями з яких можна створити марки, за допомогою яких забезпечується затвердження продукту або цілої продуктової групи в свідомості споживачів.

Нарешті, графічне оформлення продукту або його упаковки орієнтується на естетичні відчуття споживачів і викликає певний ефект.

Попередні десятиліття характерні тим, що спочатку домінувала вузька економічна постановка мети. Вона обмежувалася завданнями збільшення збуту, підвищення якості, зниження витрат. Це привело використання упаковки разового користування; вживання упаковки з штучних матеріалів; поширення упаковок, які ускладнюють точне дозування продукту або роблять неможливим повний вжиток вмісту упаковки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]