Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
1. НМП Управл ння персоналом.doc
Скачиваний:
64
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
1.56 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

В. Г. Никифоренко

УПРАВЛІННЯ ПЕРСОНАЛОМ

Навчально-методичний посібник

для самостійного вивчення дисципліни

Одеса ОДЕУ 2006

УДК 336.41 (075,8)

ББК 65.240

П 31

Рецензенти: М. Д. Лесечко, д-р екон. наук, проф. (Львівський регіональний

інститут державного управління НАДУ при Президентові України)

В. Я. Брич, д-р екон. наук, проф. (Тернопільський державний

економічний університет)

Коректор: А.О. Ковальова

Никифоренко В.Г.

Управління персоналом: Навчально-методичний посібник для самостійного вивчення дисципліни (Одеса: ОДЕУ, 2006 р. – 191с.)

Навчальний посібник призначений для самостійного вивчення проблем управління персоналом у сучасних умовах. Посібник містить програму курсу, комплекс навчально-методичного забезпечення (короткий зміст теми, термінологічний словник, навчальні завдання з визначенням вимог до знань і умінь студентів, перелік питань для поглибленого вивчення, теми рефератів, індивідуальні завдання та тестові завдання для перевірки знань, які мають бути отримані після вивчення кожної теми), критерії оцінювання знань студентів

Призначається для студентів, слухачів і викладачів економічних вузів. Посібник буде корисним і для практичних працівників, хто має безпосереднє відношення до роботи з персоналом організацій.

Зміст

Частина 1. Програма курсу....................................................................................4

Вступ..........................................................................................................................4

Тематичний план дисципліни........................................................................ .........6

Розгорнута програма курсу......................................................................................8

Частина 2. Навчально методичне забезпечення тем курсу.............................14

Розділ 1. Теоретичні основи дисципліни „Управління персоналом”..............14

Тема 1. Персонал організації як об’єкт управління.........................................14

Тема 2. Методологія управління персоналом..................................................21

Розділ 2. Головні складові забезпечення управління персоналом....................33

Тема 3. Ресурсне забезпечення управління персоналом.................................33

Тема 4. Соціально-психологічні аспекти управління персоналом.................43

Тема 5. Кадрова служба та кадрове діловодство..............................................53

Розділ 3. Організація роботи з персоналом та оцінка її ефективності.........61

Тема 6. Планування і формування персоналу.................................................61

Тема 7. Розвиток персоналу..............................................................................72

Тема 8. Рух персоналу.......................................................................................85

Тема 9. Регулювання трудової діяльності персоналу.....................................93

Тема 10. Управління робочим часом працівників..........................................103

Тема 11. Створення сприятливих умов праці.................................................121

Тема 12. Оцінка персоналу...............................................................................132

Тема 13. Мотивація та стимулювання персоналу..........................................146

Тема 14. Соціальне партнерство в організації................................................161

Тема 15. Ефективність управління персоналом.............................................171

Частина 3. Критерії оцінювання знань студентів та орієнтовний перелік питань для підготовки до іспиту з курсу..........................................................182

Література.............................................................................................................187

ЧАСТИНА 1. ПРОГРАМА КУРСУ

ВСТУП

У сучасних умовах розвитку суспільства доступність інформаційних джерел та навчальних технологій докорінно змінює підходи як до змісту навчання, так і до навчально-методичного забезпечення цього процесу. Швидкі темпи соціально-політичних та економічних перетворень вимагають принципово нового ставлення до формування знань, умінь та навичок людей. Скорочення попиту на репродуктивні (стандартизовані) види діяльності при одночасному зростанні попиту на види діяльності, що вимагають високого рівня креативності та компетентності, унеможливлюють існування системи освіти, зорієнтованої на середнього студента. Суспільству все більше стають потрібними творчі особистості, здатні самостійно або у складі груп виконавців приймати рішення і творчо діяти у будь-якій ситуації. Тому все більш наочною виявляється тенденція освіти, спрямована на постійний розвиток особистості на засадах індивідуалізації навчання шляхом суттєвого збільшення частки самостійного вивчення дисциплін. При цьому модифікується сам зміст навчання, оскільки студент отримує можливість (у залежності від особистого рівня знань і умінь та схильностей) творчо підходити до вивчення теорії і практики в Україні та за її межами, пізнання існуючих проблем та шляхів їх вирішення. Це дозволяє досягти якісно нового рівня засвоєння матеріалу, оскільки у такий спосіб поєднується глибока теоретична підготовка та практичне втілення набутих знань при виконанні завдань з конкретних тем того чи іншого курсу. Але така форма навчання потребує якісного системного навчально-методичного забезпечення.

Ураховуючи викладене вище, метою посібника є надання системного характеру самостійній роботі студентів з курсу “Управління персоналом” в процесі набуття необхідного рівня знань та навичок, які передбачені освітньо-кваліфікаційними характеристиками відповідних фахових напрямів. Посібник має сприяти формуванню здатності самостійно опановувати методологічні основи та сутність системного підходу до управління персоналом, засвоєнню сучасних концепцій управління персоналом та вмінню використовувати їх на практиці, підкріпленому необхідними навичками щодо користування новітніми методами і технологіями управління персоналом. Цьому має сприяти регулярна робота за програмою курсу, підготовка до семінарських занять, виконання індивідуальних завдань та відповідних розрахунків, підготовка та розгляд практичних ситуацій, здійснення самоконтролю знань, умінь і навичок.

Посібник містить:

  • програму курсу;

  • комплекс навчально-методичного забезпечення до кожної теми курсу;

  • критерії оцінювання знань студентів з дисципліни;

  • список основної та додаткової літератури для вивчення проблемних питань курсу.

Базою для розробки посібника є навчальна програма курсу “Менеджмент персоналу”, який є нормативною дисципліною згідно з навчальними планами підготовки бакалаврів і магістрів за напрямком “Економіка і підприємництво”.

Сьогодні аксіомою є те, що мета управління персоналом – це забезпечення ефективної організації людських ресурсів у межах окремого підприємства чи установи. В умовах ринкової економіки нове розуміння управління персоналом полягає в тому, що замість відомої схеми управління А.Файоля (планування, організація, розпорядництво, координація, контроль) починає функціонувати більш складна модель, яка базується на взаємозв’язку управлінських процесів і операцій, цілей та ресурсів організації. В зв’язку з вищевикладеним, більш конкретним з позиції системного аналізу виглядає визначення управління персоналом як планування, координування і контроль всієї мережі організації. Ці широкі процеси і системи вдосконалення, покликані забезпечити спеціалізацію праці, потребу в кадрах, лідерство управлінського складу, правові гарантії, оцінку, компенсацію його витрат, колективний договір, організаційне навчання і розвиток.

Сутність управління персоналом полягає в тому, що люди розглядаються як конкурентне багатство компанії, яке потрібно розміщувати, розвивати, мотивувати разом з іншими ресурсами для досягнення мети. Узагальнення вітчизняного і зарубіжного досвіду дозволяє сформулювати глобальну мету управління персоналом: формування, розвиток і реалізацію з найвищою ефективністю трудового потенціалу організації. Програмною ж метою в організації роботи з персоналом повинне стати оволодіння механізмом управління трудовою (індивідуальною, психофізіологічною, тощо) діяльністю людини у суворій відповідності принципам ефективного використання її особистісного потенціалу і формування особистості, яка володіє колективною психологією, високою кваліфікацією, розвиненим почуттям співвласника організації та високою відповідальністю.

Таким чином, метою вивчення дисципліни є засвоєння студентами сутності й особливостей управління персоналом; закладення основи знань теоретико-методологічних аспектів та навичок практичного застосування прийомів і методів формування кадрової стратегії, планування, розвитку оцінювання та мотивації і стимулювання персоналу, регулювання трудової діяльності та управління робочим часом працівників; налагодження соціального партнерства в організації; визначення ефективності управління персоналом.

Головні завдання курсу:

  • засвоєння студентами знань з теорії управління персоналом та оволодіння ними вміннями та навичками застосовувати ці знання у бізнесі та організаціях;

  • розвиток у студентів здібностей до науково-дослідницької діяльності, самостійності та відповідальності.

Поєднання теорії та практики управління персоналом допоможе сформувати конкурентоспроможного фахівця, здатного ефективно використовувати сучасні технології роботи з персоналом і управління ним за відповідним напрямком фахової діяльності.

Таблиця 1

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]