Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
shpora_zakharchuk.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
57.19 Кб
Скачать

1 Билет

1.Яка продукція є об’єктом сертифікації?Які вимоги є обов’язковими для проведення сертифікації?За якими схемами здійснюється сертифікація товарів?

Обєкти сертифікації в системі продукції є:

- Та продукція, що ввозиться в Україну, позначена виробником як відповідна чинним в Україні нормативним документам

- Та, яка ввозиться в Україну і непозначена виробником, як відповідна чинним нормативним документом, але вона може бути ідентифікована як продукція, яка повинна відповідати чинним нормативним документам на аналогічну продукцію

- Та, яка ввозиться в Україну і непозначена виробником, як відповідна чинним нормативним документом і не може бути ідентифікована як продукція, що повинна відповідати чинному в Україні нормативному документу на аналогічну продукцію, але має позитивний висновок державної санітарно-гігієнічної експертизи Міністерства охорони здоровя України.

У визначених законодавством випадках для сертифікації в системі продукції рослинного і тваринного походження ввезеної в Україну має бути дозвіл державного департаменту ветеринарної медицини, Міністерства сільського господарства і головної державної інспекції карантину рослин України. Без позитивних висновків цих органів видача сертифіката неможлива.

• Обовязкові умови сертифікації:

- Атестація виробництва

- Наявність акредитованої випробувальної лабораторії

- Проведення повного глибокого випробування продукції, процесів і послуг

- Здійснення постійного нагляду за якістю продукції в процесі та послуг.

Схема 1: Сертифікується одиничний виріб. В даному випадку обстеження виробництва не проводиться, атестація н проводиться, а проводиться випробування виробу з метою сертифікації по кожному виробу окрема. Технічний нагляд за виробництвом не здійснюється, а сертифікат відповідності видається на 1 виріб.

Схема 2: Сертифікується партія продукції. Обстеження виробництва не проводиться. Атестація проводиться, якщо вирішено із органом сертифікації. Випробування проводяться на зразках, які відбираються в порядку і кількості, які встановлені нормативною документацією або органом із сертифікації. Технічний нагляд проводиться за наявності угоди заявника з органом сертифікації. Видається сертифікат відповідності на партію виробів, де вказують розмір сертифікованої партії.

Схема 3: Сертифікується продукція, що випускається серійно. Обстеження виробництва проводиться. Атестація виробництва не проводиться. Зразки відбираються у порядку і кількості, які встановлені нормативною документацією чи органом сертифікації. Технічний нагляд проводиться в порядку, що визначений органом сертифікації. Сертифікат видається на 1 рік.

Схема 4: Продукція, що випускається серійно, коли обстеження виробництва не проводиться, але проводиться атестація. Зразки відбираються згідно нормативної документації чи як вирішить орган з сертифікації. Технічний нагляд проводиться в порядку, визначеним органом сертифікації. Сертифікат з терміном дії, що встановлюється ліцензійною угодою з урахуванням терміну дії атестата виробництва до 2-х років.

Схема 5: Продукція, яка випускається серійно, при цьому обстеження і атестація не проводяться. Проводиться сертифікація системи якості. Зразки відбираються як і в попередній схемі. Технологічний нагляд здійснюється в порядку, який визначає орган сертифікації. Сертифікат з терміном дії, що встановлюється ліцензійною угодою з урахуванням терміну дії сертифіката на систему якості до 3-х років.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]