Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
20
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
31.23 Кб
Скачать
  1. Програма навчальної дисципліни

Змістовий модуль 1. «Фінансова звітність»

Тема 1. Склад фінансової звітності, порядок її підготовки і подання

Мета і користувачі фінансової звітності. Склад і елементи фінансової звітності. Звітний період. Якісні характеристики фінансової звітності. Принципи підготовки фінансової звітності. Поняття облікової політики та облікової оцінки і вплив інструментів облікової політики на показники фінансової звітності

Основні етапи підготовки фінансової звітності. Організація роботи з складання фінансових звітів. Порядок проведення інвентаризації перед складанням річної звітності і відображення її результатів в обліку. Особливості проведення інвентаризації окремих активів та зобов’язань. Порядок подання фінансової звітності. Терміни подання фінансової звітності склад органів, яким подається звітність.

Тема 2. Структура і призначення балансу, методика його складання

Мета, призначення та структура балансу. Порядок визначення і оцінки статей балансу. Зміст статей активу балансу. Зміст статей пасиву балансу. Джерела інформації для заповнення балансу та методика його складання. Розкриття інформації щодо окремих статей балансу (активів, капіталу, зобов’язань) у примітках до фінансової звітності.

Особливості Балансу суб’єкта малого підприємництва.

Тема 3. Структура і призначення Звіту про фінансові результати, методика його складання

Мета, призначення та структура Звіту про фінансові результати. Визначення і класифікація видів діяльності з метою складання Звіту про фінансові результати. Порядок визначення та оцінки різних видів доходів та витрат. Джерела інформації для заповнення Звіту про фінансові результати.

Методика складання розділу 1 Звіту про фінансові результати «Фінансові результати». Порядок визначення прибутку(збитку) від звичайної діяльності. Надзвичайні події і порядок визначення прибутку(збитку) від надзвичайних подій. Визначення чистого прибутку(збитку) за звітний період.

Склад елементів операційних витрат. Методика складання 2 розділу Звіту про фінансові результати «Елементи операційних витрат».

Порядок складання розділу 3 Звіту про фінансові результати «Розрахунок показників прибутковості акцій». Прибуток на акцію: основний (базовий прибуток на акцію; розбавлений прибуток на акцію.

Розкриття інформації щодо статей доходів і витрат у примітках до Звіту про фінансові результати.

Особливості структури і порядку складання Звіту про фінансові результати суб’єкта малого підприємництва.

Тема 4. Структура і призначення Звіту про рух грошових коштів, методика його складання

Мета, призначення та структура Звіту про рух грошових коштів. Поняття про методи складання Звіту про рух грошових коштів: прямий і непрямий. Збір і підготовка інформації для складання Звіту про рух грошових коштів. Визначення руху грошових коштів в результаті операційної діяльності. Визначення руху грошових коштів в результаті інвестиційної діяльності. Визначення руху грошових коштів в результаті фінансової діяльності. Визначення чистого руху грошових коштів та узгодження їх залишків.

Розкриття інформації про рух грошових коштів у Примітках до фінансової звітності.

Тема 5. Структура і призначення Звіту про власний капітал, методика його складання

Мета, призначення та структура Звіту про власний капітал. Джерела інформації для заповнення Звіту про власний капітал і методика його складання.

Розкриття інформації про рух власного капіталу у Примітках до фінансової звітності.

Тема 6. Призначення і склад Приміток до фінансової звітності

Призначення, склад та класифікація Приміток до фінансової звітності. Примітки щодо облікової політики, зміни облікової політики та облікових оцінок. Примітки щодо виправлення помилок, допущених у фінансових звітах минулих років. Примітки про події після дати балансу. Примітки про операції з пов’язаними особами.