Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
микро эк / Методичка СРС микроэкономика.docx
Скачиваний:
71
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
173.74 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки україни одеський державний економічний університет

ЗАВДАННЯ

для самостійної роботи

з дисципліни “МІКРОЕКОНОМІКА”

для студентів 2 курсу денної форми навчання

всіх спеціальностей

Одеса ОДЕУ 2010

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ОДЕСЬКИЙ ДЕРЖАВНИЙ ЕКОНОМІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

ЗАВДАННЯ

для самостійної роботи

з дисципліни “МІКРОЕКОНОМІКА”

для студентів 2 курсу денної форми навчання

всіх спеціальностей

Затверджено на засіданні кафедри загальної економічної теорії.

Протокол № 4

від 5.12.2009 р.

Одеса одеу 2010

Вступ

Самостійна робота є вагомою частиною праці щодо оволодіння знаннями з мікроекономіки. Її основний зміст – це робота з навчальною та науковою літературою, численними джерелами довідкової інформації тощо.

Різноманіття таких джерел не тільки збільшує масив інформації з курсу мікроекономіки, а й потребує його певного методичного супроводження. Така потреба значно загострюється у зв’язку з необхідністю закріплювати теоретичний матеріал розв’язанням задач та проблемних ситуацій з мікроекономіки. Саме такий вид роботи й становить першу частину наведених методичних вказівок.

При цьому задачі поділяються на дві групи. Одні – традиційні, передбачають знаходження правильного результату в умовах заданих значень показників чи факторів. Правильний вибір напряму пов’язаний з оволодінням теоретичним матеріалом та вмінням його застосовувати. Інша група – ситуативні задачі, що спрямовують студента скоріше на вибір правильної відповіді та її обґрунтування згідно з вимогами та традиціями мікроекономічного аналізу. Тобто цей вид роботи потребує від студентів не тільки опрацювання теоретичного матеріалу, а й виробітки навиків аналітичного мислення.

Іншою вагомою складовою самостійної роботи є виконання реферату з однії з тем курсу. Робота над рефератом є обов’язковою умовою поглибленого вивчення матеріалу та дає необхідний досвід самостійного наукового дослідження в галузі мікроекономічного аналізу. В той же час вона сприяє знайомству з сучасною літературою з проблем мікроекономіки.

Ураховуючи значення самостійної роботи з літературою для оволодіння предметом, авторами методичних вказівок приділено особливу увагу тематиці для бібліографічного огляду літературних джерел та аналітичного огляду наукових публікацій. При цьому основна увага приділяється спрямуванню студентів на роботу з науковою літературою, статтями, надрукованими у провідних українських та російських економічних журналах.

Робота з науковою періодикою, статтями, у тому числі, з проблем економічного розвитку України, дозволяє ілюструвати універсальні постулати мікроекономіки матеріалами, що виходять з національної практики. Такий підхід дозволяє додати конкретності та, таким чином, оцинити матеріал нормативного курсу з мікроекономіки.

Оскільки згідно з навчальним планом кожний студент зобов’язаний виконати домашнє (розрахункове) завдання, то нижче наведені варіанти таких завдань і показано, яким чином воно має бути виконане й оформлене.

Соседние файлы в папке микро эк