Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Описи предметних областей.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
130.56 Кб
Скачать
  1. Описи предметних областей

  2. 1. Середовище дистанційного навчання

Викладачі використовують систему дистанційного навчання (далі – СДН) для надання доступу через Інтернет до навчальних матеріалів, як-от: конспекти лекцій, інструкції по лабораторних роботах, перелік тем курсових проектів і т.ін., а також для оцінювання знань студентів за допомогою тестів та контрольних робіт.

Особа, що користується СДН, повинна бути зареєстрована як користувач, вона крім особистих даних має свій логін і пароль. Адміністратор СДН реєструє користувачів, створює навчальні дисципліни і призначає для дисциплін викладачів з множини користувачів. У дисципліни може бути кілька викладачів.

Викладач для своїх дисциплін створює групи і залучає у групи студентів з числа користувачів. Група існує лише для дисципліни.

Оцінки студентам виставляє викладач або СДН автоматично. Викладач оцінює виконання завдань (зокрема, лабораторних робіт) і контрольних робіт. СДН автоматично оцінює виконання студентами тестів.

Елементи дисципліни, які надаються студентам для вивчення як готовий матеріал, називаються ресурси. Елементи дисципліни, які потребують дій студента по демонстрації своїх знань, називаються діяльності.

Звітні форми, які цікавлять користувачів:

  • Звіт щодо діяльності за останній час (реєстрація студентів, зміна ресурсів та діяльностей викладачем, виконання діяльностей студентами).

  • Поточна успішність студентів: викладачу надаються всі оцінки, а студенту – його власні.

  1. 2. Облік послуг спорткомплексу

Спорткомплекс пропонує наступний набір послуг: басейн, фітнес-центр, тренажерний зал, масаж і сауна.Адміністратор спортзалу видає клієнту клубну картку, при оформленні якої враховується набір послуг, якими користується клієнт. Також враховується режим відвідуванняспортзалу:

  • необмежений– клієнт відвідує спорткомплекс впродовж певного терміну, без обмеження в кількості відвідин;

  • місячнийабонемент – відвіданняспорткомплексу у встановлений час впродовж місяця (гроші за пропущенівідвідування не відшкодовуються);

  • разовий– оплата по кожномувідвідуванню окремо.

При виборі басейну клієнт повинен додатково пройтимедичне обстеження дляотриманнядовідки про стан здоров'я. Обстеження виконується в медичній клініці, що є партнером спорткомплексу, результати обстеження автоматичноспрямовуютьсяв спорткомплекс адміністратору.

На підставі послуг, замовлених клієнтами спортзалу, адміністраторспорткомплексу формує детальний звіт про найбільш популярні послуги. На підставі звітудиректор спорткомплексу приймає рішення про можливе розширення переліку послуг, про поліпшення окремих видів послуг і так далі.

  1. 3. Робота паспортного столу

Паспортний стіл займається наступними справами: видача цивільного паспорта, реєстрація громадян при зміні місця проживання (виписка і прописка), оновлення паспорта.

Для отриманняпаспорта громадянин зобов'язаний надати паспортистунаступний набір документів: свідоцтво про народження, довідка з ЖЕКу (про оплату комунальних послуг), фотографія 3х4. Якщо громадянинові більше 18 років, і він отримує паспорт вперше, то окрім документів необхідно надати квитанцію про сплату штрафу за прострочення.

При переоформленні паспорта в разі втрати громадянин пише заяву про видачу нового паспорта, в якому вказується причина переоформлення паспорту. Якщо паспорт загублений, то громадянин зобов'язаний сплатити штраф. Якщо паспорт вкрадений, то паспортиствиконує запит в міліцію про наявністьпорушеноїсправи про крадіжку. Відповідь з міліції поступає в двотижневий термін; при підтвердженні інформації паспорт громадянинувидають безкоштовно.

Для оформлення зміни місця проживання громадянин повинен принести:

  • при знятті з реєстрації – довідку про оплату комунальних послуг з місця поточної реєстрації і заяву на зняття з реєстрації, паспорт.

  • при прописці – паспорт з відміткою про зняття з реєстрації у попередньому місці проживання, заяву на реєстрацію, заяви власника житла і зареєстрованих осіб про згоду на реєстрацію.

Після перевірки документів паспортист вносить відповідні зміни в базу даних ЖЕКу і ставить відповідну печатку в паспорті.