Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
печатать.doc
Скачиваний:
20
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
286.72 Кб
Скачать

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра будівництва та експлуатації доріг

З В І Т

про проходження преддипломної практики

Виконав: студент групи БД-5-4c

Донський Д.І.

Залікова книжка №22410

Керівник практики від університету:

Доц.Словінська О.С.

Керівник практики від виробництва:

Київ – 2013

ЗМІСТ

ВСТУП

МЕТА ПРАКТИКИ

1.Характеристика підприемства

2. Етапи робіт на виробництві

2.1 Постановка завдання та видача вихідних матеріалів для виконання пошукових робіт із складом пошукової партії та розподілом в ній обов'язків, з устаткуванням та інструментами, строками виконання робіт

2.2 Виконання економічних обстежень, встановлення інтенсивності руху та вантажообігу, визначення технічної категорії дороги по техніко-економічних показниках

2.3 Методи виконання пошукових та проектних робіт, шляхи підвищення

продуктивності праці і якості робіт

2.4 Збирання матеріалів, що характеризують район проходження траси

2.5 Провішування лінії та вимірювання кутів повороту, планова прив'язка траси дороги до державної геодезичної мережі

2.6 Ведення пікетажу, розбивка кривих у плані, розбивка поперечників, закріплення траси дороги та встановлення тимчасових реперів

2.7 Нівелювання траси дороги - поздовжнє , поперечне, нівелювання дна улоговин біля споруд

2.8 Зйомка басейнів, збирання даних для розрахунку штучних споруд

2.9 Зйомка мостових переходів

2.10 Методи виконання грунтових, геологічних та гідрологічних обстежень

2.11 Методи пошуку покладів місцевих дорожньо-будівельних матеріалів

2.12 Особливості вишукувань при реконструкції доріг

2.13 Порядок узгодження траси дороги та її основних проектних рішень із зацікавленими організаціями

2.14 Проходження інструктажу з техніки безпеки при виконанні пошукових робіт

3. Охорона праці на підприємстві

Список використаної літератури

ВСТУП

Під час навчання в навчальних закладах студенти повинні виконувати вправи і набувати знання на теоретичних, практичних і лабораторних заняттях. Але одних знань для кваліфікованого спеціаліста мало, він повинен володіти практичними навичкима за фахом. Заволодіти ціми навичками студентам вдається під час проходження технологічних практик, які проводяться під час навчання в навчальних закладах.

Наша держава постійно приділяє велику увагу розвитку мережі автомобільних доріг, що забезпечують своєчасне транспортування народногосподарських вантажів у середині країни і за її межами, а також сприяють поліпшенню соціального розвитку і благоустрою населених пунктів, забезпечують ритмічне функціонування всіх галузей народного господарства. Частина перевезень автомобільним транспортом народногосподарських вантажів складає біля 80% від загального обсягу перевезень усіма видами транспорту.

Найбільш інтенсивне формування сучасної мережі автомобільних доріг на Україні здійснювалось протягом останніх 40 – 50 років.

Основу дорожньої мережі України складають дороги загального користування протяжністю 172,4 тис. км. з них більше 95% з твердим покриттям. До доріг загального користування відносяться тільки дороги, які з’єднують між собою всі населені пункти, яких в Україні нараховується 8864. Поки що 700 сільських населених пунктів не мають під’їздів з твердим покриттям.

Дороги загального користування розділяються на дороги державного і місцевого значення. До автомобільних доріг державного значення відносяться магістральні та регіональні дороги. Магістральні дороги – найважливіші транспортні шляхи сполучення, побудовані вони на вищому технічному рівні.

Дороги місцевого значення складають 82% від протяжності всієї мережі доріг, з них 94% мають тверде покриття. До автомобільних доріг місцевого значення відносяться територіальні і районі дороги.

Створення розгалуженої мережі автомобільних доріг та безперервний ріст автомобільного парку викликають необхідність будівництва нових та реконструкцію існуючих пересічень та примикань автомобільних доріг, які зможуть забезпечити потрібну пропускну здатність, зручність та безпеку руху.

В кожному окремому випадку вибір схеми пересічення або примикання автомобільних доріг виконують на основі техніко-економічних порівнянь можливих варіантів. Ця задача є надзвичайно трудоємкою та відповідальною. Особливо це стосується транспортних розв’язок в різних рівнях, які представляють собою складні інженерні споруди, які мають високу вартість. Вони, як правило, займають досить значну площу землі, а сумарна довжина з’їздів та перехідно-швидкісних смуг сягає 2…2,5 км.

Основною метою даного курсового проекту є отримати практичні навики проектування транспортних розв’язок в різних рівнях, навчитися розраховувати економічні аспекти проектування, вміти обґрунтувати доцільність вибору тієї чи іншої схеми пересічення або примикання залежно від природних умов, рельєфу місцевості, наявності вільної території під забудову.

МЕТА ПРАКТИКИ

Метою практики є поглиблення та закріплення теоретичних знань і практичних навичок, які отримані раніше. Практична підготовка майбутнього молодого спеціаліста до самостійної роботи: набуття практичних навичок по виконанню обов`язків інженера; набуття досвіду в організаційній і виховній роботах в умовах реального трудового колективу та отримання матеріалу на дипломний проект.

Отримання досвіду при проходження переддипломної практики для набуття навичок специаліста які допоможуть нам для подальшого працевлаштування на перспективну роботу.

1. Характеристика підприємства

Товариство обмеженої відповідальності «Союзтранспроект» засновано у серпні 2004 року. Всі працівники товариства до цього часу працювали у базовій проектній організації з проектування мостів та автомобільних шляхів - АТЗТ «Київсоюзшляхпроект».

До складу Товариства входять 6 виробничих підрозділів, 2 допоміжних підрозділи, кошторисний відділ і апарат управління. Одна філія, яка знаходиться в м. Москва.

Кількісний склад штатних працівників - 70 фахівців з вищою освітою із середнім стажем роботи за спеціальністю більше 10 років.

Виробничі підрозділи – самостійні групи (бригади), очолювані головними інженерами проектів, які безпосередньо беруть участь в випуску продукції, виконанні робіт для зовнішнього замовника. Виробничий склад товариства представлений кошторисним відділом та виробничими бригадами мостового та дорожнього профілю.

Функціональні (допоміжні) підрозділи - групи, які забезпечують діяльність трудового колективу і Товариства в цілому.

Апарат управління - працівники, які здійснюють керівництво діяльністю трудового колективу та забезпечують його функціонування.

Товариство займається проектними роботами (для звичайних умов, для нового будівництва, для реконструкції та капітального ремонту, для території з складними інженерно-геологічними умовами: просідаючі ґрунти, зсуви, обвали, підтоплення); архітектурним та будівельним проектуванням (інженерних споруд, транспортних споруд, автомобільних доріг, мостів і мостових споруд та інше); конструювання несучих конструкцій по класах і умовах будівництва (для звичайних умов, в складних-інженерно-геологічних умовах, для будівель і споруд

І-ІІІ класів) та розроблення спеціальних розділів проектів (оцінка впливу на оточуюче середовище, охорони праці, проектування організації будівництва).

Проектна та кошторисна документації виготовляються поліграфічним центром Товариства, що працює на устаткуванні провідних світових виробників – XEROX, EPSON і т . д.

В Товаристві прийнята стратегія, яка націлена на придбання та використання загально признаного в світі програмного забезпечення.

За останні вісім років фахівцями Товариства виконані проекти на будівництво та реконструкцію десятків мостів, шляхопроводів, а також десятків кілометрів автодоріг, підходів до штучних споруд і транспортних розв'язок. Серед них:

ТЕО та робоча документація автодорожньої естакади в селищі Лісники на федеральній автодорозі Москва-Ярославль, Росія. (ГІП - Палій) -1999р. - Довжина естакади 840м. Десять смуг руху. Температурно-нерозрізні прогонові будови довжиною до 40 м.

Інженерний проект мосту через р.Терек на південному обході міста Владикавказ, Росія (ГІП - Палій В.Я.)- 2000р.- Сталеві прогонові будови, вісь мостових у плані розташована на кривих, довжина моста 340м, сейсмічність вище 8 балів, протизсувні споруди.

Проект та робоча документація заміни аварійного мосту через р.Підкумок м.Кисловодськ Ставропольського краю, Росія. (ГІП-Палій В.Я.) -2000р. - Однопрогоновий міст довжиною 84 м. з металевою прогоновою будовою з вантовим шпренгелем, сейсміка 8 балів, 800 м берегоукріплювальних робіт. Складний комплекс інженерних комунікацій.

ТЕО мостового переходу через р.Дніпро в м.Запоріжжя (ГІП-Палій В.Я.)-2002р. Всього естакад та шляхопроводів - 22.

Капітальний ремонт мостів та шляхопроводів на Північно-Кавказькій залізниці, Росія. (ГІП-Палій В.Я.)-2003р.- Виконано робочі проекти заміни й капітального ремонту 22 малих мостів та проект пішохідного мосту довжиною 195 м.

Проект та робоча документація технологічної естакади ТЕЦ-8 через третє транспортне кільце Москви, Росія (ГІП -ТорсуновВ.М). 2001-2002р. - Сталеві прогонові будови, розташування на території щільної забудови, багато комунікацій, багато погоджень, стислі строки проектування.

Проект та робоча документація автомобільної дороги І категорії на обході м.Санкт-Петербург, Росія. (ГІП-Торсунов В.М.) -2002р.- Сталеві прогонові будови з ферм, розташування на території щільної забудови, багато комунікацій, багато погоджень, стислі строки проектування. Проект та робоча документація естакади біля станції метро Бігова в Москві, Росія (ГІП-Торсунов В.М.) -2002-2003р.- Сталеві прогонові будови, траса проходить над діючою станцією метрополітену, розташування на території щільної забудови, багато комунікацій, протизсувні споруди, стислі строки проектування.

Оптимізація конструкцій опор сполученого автомобільно-залізничного мосту через р.Амидеря біля м.Керки, Туркменістан (ГІП - Тюленєв І.Є.). Робоча документація на проміжні опори моста - 2003р. - Сталеві прогонові будови, сейсмічність 9 балів. ґрунти основи - водонасичені піски, русло блукає, зміщаючись по всій ширині.

Проект та робоча документація мостів і шляхопроводів на автомобільній дорозі першої категорії Київ - Одеса (ГІПи - Торсунов В.М., Росновський Г.А., Тюленєв І.Є., Палій В.Я.)-2003-2004р. Прогонові будови з попередньо напруженого монолітного залізобетону (вперше на Україні), складні геологічні умови, стислі строки проектування.

Проект та робоча документація шляхопроводів на автомобільній дорозі Перм-Бершеть, Росія. (ГІП - Торсунов В.М.) - Складні геологічні умови, насипи армовані георешітками, стислі строки проектування.

Проект мостових споруд у складі лівобережної розв'язки мостового переходу через р.Дніпро в м.Запоріжжя. (ГІПи - Торсунов В.М., Росновський Г.А.) - 2003-2004р. - сталеві прогонові будови, вісь мостових споруд у плані розташована на кривих, розташування на території щільної забудови, багато комунікацій, багато погоджень, складні геологічні умови, мостові споруди входять до складу розв'язки в трьох рівнях, стислі строки проектування.

Проект та робоча документація шляхопроводу й підходів до нього на 16 км Федеральної дороги Москва - Н.Новгород, Росія (ГІП - Палій В.Я.) - Реконструкція шляхопроводу з повною заміною прогонових будов без обмеження руху автотранспорту. величезна кількість комунікацій, стиснуті умови будівництва.

Інженерний проект та робоча документація реконструкції ділянки федеральної магістралі Москва - Н.Новгород на ділянці 53-57 км, Росія (ГІП - Палій В.Я.) -2005-2007р.-Реконструкція включає доведення кількості смуг руху з 2 до 6 реконструкцію шляхопроводу із влаштуванням транспортної розв'язки на 53 км та будівництво нової транспортної розв'язки в двох рівнях на 55 км.

Проект сполученого автомобільно-залізничного мостового переходу через м.Дніпро в м.Києві на ділянці залізниці Київ-Московський - Дарниця. (ГІПи - Тюленєв І.Є., Торсунов В.М., Росновський Г.А., Гавриленко В.І.) 2005-2007р - Функції генпроектувальника, технічний супровід робіт іноземних проектувальників, сталеві прогонові будови, вісь мостових споруд у плані розташована на кривих, багато комунікацій, багато погоджень, стислі строки проектування.

Транспортні розв'язки Подільського мостового переходу в м.Києві. (ГІП- Гавриленко) - Складні розв'язки в двох рівнях в центральних районах м.Києва.

Протизсувні споруди на автомобільній дорозі Сімферополь-Ялта-Севастополь. 2007-2008р. - розробка робочого проекту протизсувних споруд , що є частиною комплексу протизсувного захисту схилу значної площі.

ТЕО будівництва мостового переходу через р.Дніпро з підходами до автомобільної дороги Київ-Знам'янка (Н-1) та Гора-Рогозів Великої кільцевої автомобільної дороги навколо м.Києва 2007-2008р. (ГІП-Точона Л.В.)

ТЕО будівництва ділянки автомобільної дороги державного значення Одеса-Рені (на Бухарест) за новим напрямком "Одеса-Овідіополь-Б.Дністровський-Монаші" з мостовим переходом через Дністровський лиман, Одеська обл. ТЕО мостового переходу через Дністровський лиман 2007-2008р. (ГІП-Торсунов В.М.).