Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

презентація Далекий Схід

.doc
Скачиваний:
28
Добавлен:
28.02.2016
Размер:
61.44 Кб
Скачать

2. Країни Далекого Сходу

Росія (частково) (Далекий Схід Росії)

Китайська Народна Республіка

Республіка Китай (Тайвань)

Японія

3. Корейська Народно-Демократична Республіка

Республіка Корея

Філіппіни

В'єтнам

Камбоджа

Малайзія

4. М'янма

Сінгапур

Таїланд

Індонезія

Лаос

Монголія

Гонконг

5. Найбагатша земля Далекосхідного регіону в усі часи привертала людей допитливих, невтомних дослідників і мандрівників. Зручне географічне положення, що визначило Далекий Схід центром перетину міжнародних маршрутів, унікальна природа, численні історичні та культурні пам'ятки створюють всі умови для розвитку на Далекому Сході індустрії туризму та відпочинку.  6. І якщо раніше туристичні фірми спеціалізувалися на організації турів наших громадян за кордон, які становили 65% (переважно тури в КНР, Кореї), то зараз ситуація змінюється. Іноземних туристів приваблюють: незаймана природа, історія та культура корінних народів, оздоровчі комплекси, спеціалізовані види туризму - рибальство та полювання, спортивний туризм, а також екотуризм, але не тільки іноземців приваблює ДВ, також із задоволенням долучаються до активних видів відпочинку та далекосхідники.

7. Рік від року розширюється обмін офіційними і діловими делегаціями, проводяться спільні наукові та практичні наради-конференції, симпозіуми, розробляються і починають реалізовуватися проекти міжнародного економічного співробітництва. 

Туристично-рекреаційний комплекс Далекого Сходу характеризується значним потенціалом і невисоким рівнем його реалізації.

8. СПЕЦІАЛІЗОВАНІ ВИДИ ТУРИЗМУ  Екзотичний туризм

Під цим напрямком звичайно розуміють незвичайні подорожі та екскурсії, що здійснюються в екзотичних умовах. Цей вид туризму є високо емоційним і екологічним. Наприклад, можна зробити знайомство з підводним світом. Екзотичний туризм має величезний потенціал для розвитку на Далекому Сході.  Наприклад, по берегах Курильських островів простягається "кладовище кораблів" - в тумані він нагадує піратські шхуни. Турист, хоч раз в житті відвідавши ці місця, надовго збереже в пам'яті таку незвичайну картину. 

9. Екотуризм

Найбагатший природний потенціал Далекосхідного регіону забезпечує невичерпні можливості для розвитку екологічного туризму. Нині цей напрямок починає бурхливо розвиватися. Часто екологічний туризм поєднується з історико-етнографічним. Як правило, екотуризм починається з огляду експозицій відділу природи місцевого музею, де широко представлена ​​природа Далекого Сходу. Екологічний туризм охоплює широкий спектр подорожей від не великих пізнавальних турів для школярів до регулярних туристських програм у парках і заповідниках. 

10. Круїзний туризм

Круїзний туризм - головний сектор туризму (прогноз до 2003 року це найпопулярніший вид туризму).  Популярні круїзи на комфортабельних теплоходах (каюти, зал відпочинку, душ і тд.) По Амуру із зупинками в селах, мальовничих місцях. Під час стоянок проводять екскурсії. У такій подорожі є можливість познайомитися з природою, історією та культурою корінних нечисленних народів, що живуть на берегах Амура.  Починають розвиватися маршрути по Сунгарі в сусідній Китай, хоча в даний час вони мають характер шоп-турів.  Можливі круїзи по Уссурі, Амгунь і вгору по Амуру.

11. Великі перспективи у круїзів уздовж узбережжя Охотського моря і Татарської протоки. Потенціал цих місць величезний: невинно сувора природа берегів, чисте море, мальовничі бухти і скелі, острови, велика кількість риби, морського звіра і птиці, рідкісні види флори і фауни, національні села рибалок, мисливців і оленярів. 

12. Спелеотуризм

У Хабаровському краї розвивається новий вид туризму. У краї є райони з печерами, куди прокладені популярні маршрути. Найбільш відома печера "Прощальна" в районі Лазо. Ряд печер розташований в басейні р.. Кур: "Бурундук", "Стерегуще спис", "Оленка", "Гіпролестранс", "Труба".

13. МІСЦЯ ГРОМАДСЬКОГО ХАРЧУВАННЯ

У великих містах є багато місць, де можна покуштувати страви різних країн і культур. Широко представлена ​​європейська, китайська, корейська і, звичайно ж, російська кухня. У меню ресторанів присутні традиційні страви російської кухні - супи, борщ, котлети, млинці і чисто далекосхідні страви - дичина, пельмені, грибні супи, калуга, осетер, чорна і червона ікра. Можна покуштувати різні напої - знамениту російську горілку, пивовино російського і зарубіжного виробництва.

17. ВИСНОВОК

Далекосхідний регіон прагне розвинути і зміцнити всебічні міжнародні зв'язки з різними країнами. Багато Далекосхідних туристичних фірм намагаються залучити іноземних громадян для знайомства з їх Далекосхідною природою та історією. 

18. Розвиток туризму на Далекому Сході відбувається повільно, але впевненими кроками. Наприклад, в Хабаровському краї є більше 116 готельних комплексів.  19. Інтерес закордонних партнерів викликає співробітництво в сфері економіки, культури, освіти та спорту. Рік від року розширюється обмін офіційними і діловими делегаціями, проводяться спільні наукові та практичні наради, конференції, симпозіуми, розробляються і починають реалізуватися проекти міжнародного економічного співробітництва