Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Ч1.doc
Скачиваний:
23
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
506.37 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Методичнi вказiвки

по виконанню курсової роботи з дисциплiни

"Фiнанси пiдприємства"

для студентiв спецiальності 6.050201 «Менеджмент організацій»

спеціалізацій

«Транспортний менеджмент» і «Менеджмент у системі автосервісу»

Київ 2007

Методичнівказівки по виконанню курсової роботи з дисципліни"Фінанси підприємства"для студентів спеціальності «Менеджмент організації» спеціалізацій «Транспортний менеджмент» і «Менеджмент у виробничій сфері». Укладач: В.В. Масалітіна – Київ, НТУ, 2007 – 56 с.

Укладач: В.В. Масалітіна, к.е.н.

Рецензент: Концева В.В., к.е.н., доцент

1. Мета та структура курсової роботи

Мета курсової роботиотримання навичок фiнансового аналiзу та планування на пiдприємствi. Для цього Вам необхiдно ознайомитись з методикою аналiзу платоспроможності, зiбрати вихiднi данi i проаналiзувати фiнансову звiтнiсть конкретного пiдприємства, зробити висновки з аналiзу й сформулювати пропозицii щодо покращення фiнансового стану підприємства; ознайомитись з методикою складання бюджету руху грошових коштів і розробити відповідний бюджет підприємства.

Об'єкт аналiзуВи вибираєте самостiйно. Це може бути як автоексплуатацiйне, так i промислове пiдприємство. Вихiдними даними є баланс, звiт про фiнансовi результати та звiт про рух грошових коштів. Зiбрана Вами звiтність повинна охоплювати не меньше трьох періодів діяльності підприємства.

Курсова робота складаєтьсяз титульного листа, завдання на курсову роботу, реферату, змісту, вступу, аналітично-розрахункової частини, висновків, додатків, списку використаної літератури.

Реферат призначений для ознайомлення з курсовою роботою. На початку слід навести дані про об’єкт аналізу, мету роботи, її результати. Крім того, слід указати обсяг курсової роботи, кількість частин, таблиць, використаних літературних джерел згідно з переліком посилань. Реферат закінчується ключовими словами (до 5 слів). Обсяг реферату не повинен перевищувати однієї сторінки.

Зміст включає назви всіх розділів і підрозділів роботи з нумерацією сторінок, із яких починається відповідний розділ (підрозділ).

У вступі до курсової роботи необхідно: викласти значення фiнансового аналiзу та бюджетування; сформулювати мету та завдання курсової роботи. Його обсяг становить до 2 сторінок.

Аналітично-розрахункова частина складається з таких розділів та підрозділів:

Розділ 1. Аналіз фінансового стану підприємства.

1.1. Аналіз майна підприємства

    1. Аналіз поточної платоспроможності підприємства

    2. Аналіз перспективної платоспроможності підприємства

      1. Оцінка рівня фінансової стійкості

      2. Аналіз ділової та інвестиційної активності

      3. Показники ефективності роботи підприємства

Розділ 2. Розробка бюджету руху грошових коштів підприємства

Методика аналiзу фiнансової звітності наведена в п.2. методичних вказiвок. Ви можете доповнити її власними пропозицiями, а також пропозицiями, що мiстяться у вивченiй Вами лiтературi. При викладеннi кожного етапу аналiзу дотримуйтесь такої послiдовностi: з початку вкажiть вихiднi данi, далi наведiть методику розрахункiв i їх результати у виглядi таблиць та графiкiв, проаналiзуйте результати розрахункiв і зробiть вiдповiднi висновки.

Методика складання бюджету надходжень грошових коштів діяльності наведена в п.3. методичних вказiвок. В курсовiй роботi Вам необхідно скласти бюджет на наступний рiк з розподілом по місяцях. Порядок викладення цього розділу роботи є таким же, як i першого розділу.

У висновках викладiть основні результати аналізу, сформулюйте пропозицiї щодо покращення платоспроможності підприємства. Дайте пропозиції по фінансуванню операційної діяльності підприємства на наступний рік; використанню тимчасово вільних грошових коштів.

Перелік посилань дається в порядку послідовності їх використання. Відомості про посилання наводяться згідно з діючими вимогами бібліографічного опису документа.

В додатках наведiть фiнансову звiтнiсть, на базі якої виконана курсова робота.

Кожна структурна частина роботи (реферат, зміст, вступ, розділи, висновки, список використаних літературних джерел, додатки) починається з нової сторінки.

Текст на аркуші паперу розміщуйте, дотримуючись таких розмірів від краю: ліворуч, знизу й згори – не менше 20 мм; праворуч – 10 мм.

Нумерація сторінок курсової роботи повинна бути послідовною з першої до останньої сторінки. Першою сторінкою є титульний лист, але порядковий номер на ньому не ставиться, на всіх наступних він проставляється арабськими цифрами та розташовується в правому верхньому куті без крапки.

Таблиці розміщуйте після першого звернення до них по тексту. Номер таблиці повинен складатися з номеру розділу і порядкового номеру таблиці, між якими ставиться крапка. При переносі таблиці заголовок не повторюється, а над нею розміщують слова “Продовження таблиці” з указанням номера.

Таблиці нумеруйте в межах розділу арабськими цифрами, наприклад:

Таблиця 1.1. – Горизонтальний аналіз майна підприємства

Ілюстрації(графіки, діаграми тощо), як і таблиці, розміщуйте після першого звернення до них по тексту. Ілюстрації позначають словом «рис.» і нумерують послідовно в межах розділу.

Формули,на які є посилання, повинні нумеруватися в межах розділу. Номер формули розміщується біля правого краю сторінки у дужках.

В експлікації значення символів та числових коефіцієнтів розкриваються безпосередньо під формулою в тій послідовності, в якій вони подані у формулі. Перший рядок (без відступу) починається зі слова «де» без двокрапки.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]