Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ТПМ 2013.docx
Скачиваний:
56
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
81.21 Кб
Скачать

Міністерство освіти та науки України

Національний транспортний університет

Кафедра «Транспортні системи та безпека дорожнього руху»

Курсова робота

з дисципліни «Транспортне планування міст»

на тему: «»

Студентки ___IV ____ курсу ___1___ групи

напряму підготовки «Транспортні технології »

фахове спрямування: «Транспортні системи вантажних перевезень та логістичне управління»

________Козій Ю. Г. _________________

(прізвище та ініціали)

Керівник ___ас. Артемчук Ю. В._______

____________________________________

(посада, вчене звання, науковий ступінь, прізвище та ініціали)

Національна шкала ________________

Кількість балів: __________Оцінка: ECTS___

Члени комісії: ________________ Артемчук Ю. В.

(підпис)

м. Київ – 2013 рік

Зміст

Вступ ……………………………………………………………………..…4

  1. Функціональне призначення міської вулиці або дороги……………..8

  2. Проектування поперечного профілю міської вулиці або дороги……9

    1. Розрахунок кількості смуг руху проїзної частини……………11

      1. Розрахунок перспективної інтенсивності руху транспортного потоку………………………………………11

      2. Розрахунок приведеної інтенсивності руху транспортного потоку………………………………………………………..12

      3. Розрахунок пропускної здатності однієї смуги руху проїзної частини вулиці або дороги на перегоні між перехрестями………………………………………………...13

      4. Розрахунок пропускної здатності проїзної частини багатосмугових вулиць і доріг……………………………..14

    2. Розрахунок ширини проїзної частини…………………..……16

    3. Розрахунок ширини тротуарів………………………………...17

    4. Призначення ширини розділювальних смуг…………………19

    5. Визначення ширини технічних смуг……………………....…..20

  3. Компоновка поперечного профілю міської вулиці………………….21

  4. Розрахунок мінімальних радіусів кривих в плані та подовжньому профілі………………………………………………………………….22

  5. Порівняння розрахункових і нормативних параметрів……………..24

  6. Поперечний профіль дороги………………...………………………..25

Висновок…………………………………………………………………..26

Список використаної літератури………………………………………...27

Вступ

Кіровогра́д (до 1924 року — Єлисаветград, у 1924–1933 роках —

Зинов'євське, у 1933–1934 роках — Зинов'євськ, у 1934–1939 роках — Кірове) — місто в Україні, адміністративний центр Кіровоградської області, центр Кіровоградського району; промисловий і культурний осередок у центрі країни; вузол автошляхів, залізничних станцій, аеропортів.

Кіровоград розташований у межах Придніпровської височини, на берегах ріки Інгул, при впаданні в неї менших річок — Сугоклії та Біянки.

Місто було утворене у середині XVIII століття після будівництва фортеці святої Єлисавети. Відтоді відоме як Єлисаветград, місто пережило у середині XIX — на початку ХХ століть «золоту еру» — розвивалась промисловість, розбудовувалась міська інфраструктура, розквітла культура, зокрема тут був відкритий перший український професійний театр. У 1939 році місто стало центром Кіровоградської області. Нині промисловий комплекс Кіровограда налічує понад 70 підприємств, місто має розвинену соціальну інфраструктуру, численні заклади освіти й культури зі сталими багатими традиціями.

Геологічна будова території Кіровограда зумовлена його розташуванням на площі Українського кристалічного щита та його структурної одиниці — Кіровоградського тектонічного блоку, в основі якого лежить давній докембрійський фундамент, складений гранітами, гнейсами, чарнокітами, габро-лабрадоритами.

Ґрунти — чорноземи звичайні, глибокі мало- і середньогумусні на лесових породах. Мають високу природну родючість, хоч в орному шарі розпушені і частково втратили в минулому грудкувату структуру.

Корисні копалини на території і в околицях Кіровограда представлені, перш за все, будівельною сировиною. Відомими є Кіровоградські родовище вогнетривких глин і гранітне родовище, розташоване на правому березі ріки Сугоклії. Енергетичні запаси надр міста представлені покладами бурого вугілля (Балашівсько-Кіровоградське родовище) та урану. Є поклади високоякісного піску, придатного для виробництва скла.

КліматКіровограда обумовлений його розташуванням устеповійзоні. Середня температурасічняскладає −5,6˚C, липня +20,2˚C. Середньорічна кількістьопадів— 474 мм (у середньому за рік у місті спостерігається 130 днів з опадами), найменше — у березні та жовтні, найбільше — у липні.

Переважні напрями вітрівузимку — північно-західні, влітку — південні. Найбільша швидкість вітру — в лютому, найменша — влітку. У січні вона в середньому становить 4,5 м/с, у липні — 3,4 м/с.

За інформацією головного управління статистики в Кіровоградській області, за січень–серпень 2012 року підприємствами Кіровограда реалізовано промислової продукції, виконано робіт та надано послуг на суму 7551575,2 тис. Грн [3].

Промисловий комплекс міста налічує понад 70 підприємств і охоплює 12 галузей.

Провідні галузі промисловості міста — машинобудуваннятахарчова промисловість.

Основні підприємства кіровоградського машинобудування:

  • ЗАТ НВП «Радій»;

  • ВАТ «Червона зірка»;

  • ВАТ «Гідросила».

У структурі промисловості особливе місце посідає харчова галузь, до якої належить 18 підприємств, зорієнтованих переважно на виготовлення хлібобулочних, м'ясних, молочних виробів, олії, майонезу, алкогольних і безалкогольних напоїв та іншої продукції. Провідні з них:

  • ВАТ «Кіровоградолія»— спеціалізується на виробництвіолії. Питома вага підприємства в загальних обсягах виробництва цієї продукції в Україні становить близько 10 %.

  • Промислова група «Креатив»— багатогалузеве об'єднання підприємств, які виробляють високоякісну продукцію на сучасному обладнанні за європейськими технологіями.

  • М'ясокомбінат Ятрань— одне з провідних підприємств харчової промисловості України, виробляє близько 200 найменувань продукції (ковбасиі копченості, м'ясні продукти і напівфабрикати, риба,пельменітавареники). На підприємстві впроваджено систему управління якістю за міжнародними стандартами ISO 9001-2000.

  • Підприємство громадського об'єднання Асоціації підтримки вітчизняного товаровиробника Фірма «Ласка» — провідний виробник морозивау країні (понад 100 видів), має розгалужену дилерську мережу у багатьох регіонах України та експортує свою продукцію до низки країнСНДтаСША.

  • ВАТ «Паляниця» — місцевий виробник хлібо-булочної продукції.

Легка промисловістьу Кіровограді представлена ВАТ Кіровоградська швейна фабрика «Зорянка», що співпрацює з провідними закордонними фірмами «Монтана», «Реггі Дизайн» та «Ленор Кардьє». Підприємство виготовляє жіночий одяг за дизайнерськими розробками модельєрів цих фірм за схемоюдавальницької сировини.

Через місто проходять автошляхи європейського значення: Ужгород—Тернопіль—Кіровоград — Донецьк—Довжанське,Полтава—Кіровоград — Кишинів—Галац—Слобозія; регіональні автошляхи: Кіровоград —Миколаїв, Кіровоград — Олександрівка; залізниця Котовськ — Помічна — Знам'янка.

У місті працює 2 автостанціїі залізничний вокзал, функціонуєАеропорт «Кіровоград»(2 злітно-посадкові смуги, одна з яких є діючою), що відповідає 3-й категорії ІКАО, знаходиться державне підприємство авіакомпанія «Авіалінії України», 2 комерційні авіакомпанії «УРГА» і «Чайка», які працюють на міжнародних авіалініях. МААК «УРГА» є членом Європейської асоціації регіональних авіакомпаній (ERA).

Нині міський громадський транспортпредставленийтролейбусами,автобусамиімаршрутними таксі.

Автобусні пасажирські перевезення в Кіровограді здійснюються машинами «Автобусного парку 13527» — належить ТОВ «Єлисаветградська транспортна компанія». Це ж напівдержавне підприємство наряду з декількома приватними операторами представлене і на ринку перевезень маршрутними таксі міста (загалом понад 20 маршрутів), що становить основу внутрішньоміського пасажиропотоку.

Значну роль у місті відіграє тролейбусне сполучення. Тролейбусний рух у Кіровограді було відкрито2 листопада1967року. Переживши кризовий стан на початку2000-х, у середині десятиліття галузь було реанімовано. Станом на березень2011року в місті працювало 6 тролейбусних маршрути (№  1, 2, 4, 5, 7, 9, 10). Тролейбусне перевезення здійснює ТОВ «Єлисаветградська транспортна компанія». Рухомий склад: тролейбусиЗіУ-682,ЮМЗ Т2іЛАЗ-Е183.

У етнічному складі населення Кіровограда більшість складають українці— за данимиостаннього Перепису населення України(2001) їхня питома частка склала 85,8 %, таким чином, збільшившись в порівнянні із1989роком на 9 % [1].

Численною є громада росіян(12 % від загалу у2001році). Також у місті проживаютьбілоруси,молдовани,вірмени,болгари,грузини,німціта представники інших етносів. На представників усіх національних громад Кіровограда, крім українців та росіян, припадає лише трохи більше 2 % [2].

Населення Кіровограду становить 233620 жителів ( за даними перепису від 01.06.13). Отже, за категорією місто належить до великих міст.

  1. Функціональне призначення міської вулиці або дороги

У Кіровограді за категорією дороги належать до магістральних доріг безперервного руху, що характеризується швидкісним транспортним зв’язком поза житловою забудовою між віддаленими промисловими і сельбищними районами, виходи на зовнішні автомобільні дороги, до аеропортів, великих зон масового відпочинку і поселень у системі розселення. Характеризується також перетинанням з магістральними вулицями і дорогами на різних рівнях.

  1. Проектування поперечного профілю міської вулиці або дороги

Поперечний профіль вулиці складається з елементів різного функціонального призначення.

Основна їх частина призначена для руху транспорту і пішоходів, крім того до складу поперечного профілю можуть входити смуги озеленення і розділювальні смуги, які відокремлюють окремі основні елементи один від одного.

До основних елементів поперечного профілю належать: проїзна частина, тротуари, трамвайне полотно, місцеві проїзди, вело доріжки. Розрахунку підлягають: ширина проїзної частини вулиць, тротуарів, пішохідних доріжок.

Ширину розділювальних смуг, запобіжних смуг, смуг озеленення призначають у відповідності з ДБН 360-92.

Проїзна частина – призначена для руху всіх видів колісного транспорту. Ширина її встановлюється в залежності від розрахункової кількості смуг руху.

Проїзна частина — призначена дня руху всіх видів колісного транспорту. Ширина її встановлюється в залежності від розрахункової кількості смуг руху.

Смуга руху - приймається 3,75 м. Виключення: житлові вулиці - 3,5м.

Запобіжні смути — запобігають удару колеса о бортовий камінь. Їх ширина приймається у відповідністю з категорією дороги або вулиці. Влаштовуються на магістральних дорогах та вулицях загальноміського значення безперервного та регульованого руху.

Місцеві проїзди - влаштовуються на міських дорогах і магістральних вулицях загальноміського значення. Для підвищення пропускної здатності основної магістралі на місцеві проїзди переключається рух міського пасажирського транспорту, а також всіх місцевих потоків автомобільного транспорту. Рух однобічний. Ширина проїзної частини 7,0 м. Одна із смуг може використовуватись для короткочасної стоянки транспортних засобів, що обслуговують забудову.

Тротуари і пішохідні доріжки - призначені для руху пішоходів; ширина тротуару складається із робочої частини і додаткової для розміщення щогл освітлення, лав, стендів, рекламоносіїв, кіосків тощо.

Велосипедні доріжки - повинні бути відділені від проїзної частини і тротуарів розділювальними смугами. Проектуються, як правило, для однобічного руху. Ширина 1,5м - для однобічного руху; 2,5-3,0 м - для двобічного.

Технічні смуги — призначаються для розміщення підземних комунікацій, складання снігу. Не рекомендується висаджувати дерева та чагарник.

Смуги озеленення — проектуються як самостійні, так і з використанням розділювальних смуг. Слугують санітарно-гігієнічним вимогам. Це - газони, квітники, однорядна посадка дерев в лунках на тротуарах, однорядна і дворядна посадка дерев і чагарників на розділювальних смугах.

Розділювальні смуги — влаштовують між різними напрямками руху, різними видами транспорту та для відділення пішоходів від транспорту.