Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Отчет практика.docx
Скачиваний:
12
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
365.9 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Національний транспортний університет

факультет транспортних та інформаційних технологій

Кафедра інформаційних систем і технологій

Звіт про проходження начальної практики

Студента групиКН-ІІ-1Попченко Євгенія Сергійовича

База практики: Університет Третього Віку

Керівник практики:

від університету___________________________________

від підприємства Університет третього віку

Київ - 2014

Зміст

Вступ

Частина І. Загальна характеристика закладу

Частина ІІ. Індивідуальне завдання

Висновки

СПИСОК ВИКОРИСТАНОЇ ЛІТЕРАТУРИ

Вступ

Навчальна практика грає важливу роль у підготовці майбутніх спеціалістів. Адже це фундамент, який допоможе реалізувати себе в професійній діяльності, а й в розв’язання проблем подальшої розбудови нашої держави.

Метою проведення навчальної практики є закріплення теоретичних знань, отриманих в процесі вивчення навчальної дисципліни «Основи програмування та алгоритмічні умови» та «Чисельні методи» та удосконалення практичних навичок роботи із сучасними технічними та програмними засобами комп’ютерної техніки.

Завдання практики. У результаті проходження навчальної комп’ютерної практики студенти повинні придбати наступні практичні навички:

  • здійснювати постановку і аналіз задачі на проектування програми по опрацюванню різного роду інформації;

  • розробляти алгоритм рішення поставленої задачі;

  • розв’язувати задачі штатними засобами пакеті Mathcad та Excel;

  • записувати розроблений алгоритм вигляді програми MathCad;

  • реалізовувати алгоритм у вигляді програми-макросу мовою VBA;

Частина і. Загальна характеристика закладу

“Університет третього віку” – це інноваційний проект, що має на меті впровадження та практичну реалізацію принципу навчання впродовж всього життя, що допомагає пережити людям, які вийшли на пенсію, особистісну драму переходу від одного способу життя до іншого.

Особи похилого віку отримують необхідні для повноцінного існування в сучасному світі знання, відчувають себе потрібними суспільству, усвідомлюють, що життя продовжується і межі пізнання не існує. А ще “Університет третього віку” дозволяє пенсіонерам розкрити у собі ті таланти, які були притиснуті роботою, клопотами і родинними проблемами, дає можливість познайомитися з новими цікавими людьми.

30 травня закінчився другий навчальний рік в “Університет третього віку”, але вже з наступного року мають нагоду продовжити навчання на інших факультетах, нові слухачі – розпочати отримувати знання на факультетах, яких їх зацікавили найбільше.

Мета та завдання:

  • Залучити якнайбільше людей до проекту «Університет третього віку»;

  • Надати можливості для навчання  та розвитку людям старшого покоління;

  • Підтримувати фізичні, психологічні та соціальні здатності людей похилого віку;

  • Сприяти розвитку діалогу між поколіннями;

  • Залучити ресурси самих людей старшого віку для підвищення якості їх власного життя та активної участі у житті громадян. 

В навчальному році 2012-2013 було створено 12 факультетів. Щотижня в Територіальному центрі проводились 21-26 лекцій. Звернулись згідно заяв 177 чол., але фактично відвідують лекції „Університету третього віку” 448 слухачів (відповідно до списків факультетів).  За І семестр 2012-2013 навчального  року працювали такі факультети:  1. Інформатика (8 груп по 10 чол.) відвідують 80 чол. Викладають 8 студентів-волонтерів.  2. Англійська мова (4 групи по 14 чол.) відвідують 56 чол. Викладають 4 студенти-волонтери.  3. Німецька мова (2 групи по 11 чол.) відвідують 21 чол. Викладають 2 студента-волонтера.  4. Юридичний факультет відвідують 25 чол. Викладає спеціаліст-працівник Територіального центру.  5. Психологічний факультет відвідують (2 групи) 48 чол. Викладають 4 студента-волонтера.  6. Основи медицини та здорового способу життя відвідують 47 чол. Викладає працівник Територіального центру та фахівці Центру „Здоров’я” Печерського району.  7. Краєзнавство відвідують 50 чол. Викладає волонтер.  8. Літературний факультет відвідують 23 чол. Викладають 2 студента-волонтера.  9. Кіноклуб відвідують 30 чол. Викладає волонтер.  10.  Мистецтво (3 групи) відвідують 40 чол. Викладає працівник Територіального центру та 2 студента-волонтера.  11.  Хореографія (2 групи) відвідують 16 чол. Викладає волонтер.  12.  Музичний ансамбль відвідують 12 чол. Викладає студент-волонтер.  В „Університеті третього віку” викладають волонтери, студенти-волонтери, працівники Територіального центру, фахівці Центру „Здоров’я” Печерського району.