Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
КУРСОВАЯ ТРК.docx
Скачиваний:
7
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
63.12 Кб
Скачать

Вступ

Таїланд - країна тисячі храмів і тисяч усмішок, країна вільних і гордих людей. З дитинства нам знайоме назва загадкової східної країни Сіам. Це давня назва Королівства Таїланд, розташованого в центрі Південно-Східної Азії. Таїланд за формою нагадує голову слона. Мордочка дивиться у бік Бірми, вуха у бік Лаосу і Камбоджі, хобот розташований між Андаманським морем і Сіамською затокою до межі з Малайзією.

   Боги дали Таїланду все. Це країна нескінченної різноманітності з високими горами, з чистими річками, непрохідними джунглями, екзотичними тваринами і рослинами. Країна орхідей і мерехтливих таємничих синіх сапфірів, де загострені шпилі на живописних дахах храмів встромлюють в бездонне синє небо, а сонце дивовижне і незвично яскраве.

   Таїланд - одне з найбільш розвинених держав Південно-Східної Азії, де сучасні хмарочоси і неонові вогні реклами не затулили собою багату національну культуру, оскільки "країна вільних" (так називають Таїланд самі його жителі) - це країна Буддійського способу мислення, де шанують Монарха, чудовою національної кухні і дивно красивих жінок.

  У цій країні можливі найрізноманітніші форми організації вільного часу. Екскурсійні тури по країні з нескінченною розмаїтістю вражень: величні гори, чисті ріки, непрохідні джунглі, екзотичні тварини і рослини; знайомство з культурою, звичаями і традиціями Таїланду.

   Таїланд - це прекрасний відпочинок у поєднанні з розвагами та екскурсіями на морському узбережжі в районах Паттайя, Районг, Хуа-Хіна, відпочинок наодинці з незайманою екзотичною природою на островах Самуї, Самет, Пхі-Пхі, можливість поєднати активну вечірню життя з відпочинком на білосніжних пляжах острова Пхукет, а також чудові шоу, що вражають уяву своєю розкутістю і знаменитий тайський масаж.

 Вас чекає зустріч з казковим королівством, зустріч з вічним літом, теплим океаном, тут можна забути про всі турботи. Приїжджайте і Ви відчуєте себе бажаним гостем.

1.Загальна інформація про країну

Географічне положення.ТАЇЛАНД держава в Південно-Східній Азії, на півостровах Індокитай і Малакка, омивається Андаманським морем і Сіамською затокою Південно-Китайського моря. Межує на заході і північному-заході з М'янмою, на півночі і сході з Лаосом і Кампучія, на півдні з Малайзією. Таїланду - третя по площі (загальна площа 514 тис. кв. км) держава в південно-східній Азії, після Індії і М'янми.

Крайня північна точка Таїланду - 20 ° 54 'північної широти і 99 ° 86' східної довготи.

Крайня південна точка - 5 ° 68 'північної широти і 101 ° 13' східної довготи.

Крайня західна точка Таїланду - 18 ° 38 'північної широти і 97 ° 49' східної довготи.

Крайня східна точка - 16 ° 68 'північної широти і 105 ° 67' східної довготи.

Крайня східна точка – 16° 68 " північної широти і між 105° 67 " східної довготи.

У рельєфі Таїланду переважають рівнини. Центральна частина країни зайнята Менамською низовиною. Поверхня її складена алювіальними наносами і поступово опускається до моря. Рельєф північної і західної частин країни — гірський. На півночі розташоване сильно розчленоване невисоке плато, яке у південно-східному напрямі перетинають гірські хребти. Тут знаходиться найвища точка країни — гора Інтанон (2567 м.). На заході вздовж кордону з М'янмою простягаються древні гірські хребти. Східну частину країни займає плоскогір'я Корат. На південь від плоскогір'я височать Кордамонові гори.

Найбільш освоєна в господарському відношенні центральна частина країни, особливо Менамська низовина. Гірські території вкриті лісами і ще мало освоєні.

Корисні копалини. Серед корисних копалин переважають руди металів, особливо олова і вольфраму, які відзначаються дуже високою якістю. За запасами олова, які оцінюються у 1200 тис. т., Таїланд займає третє місце в світі (після Малайзії й Індонезії). Найбільші його родовища зосереджені на Малаккському півострові. Вольфрам і олово залягає також на заході і північному заході країни. Серед металевих корисних копалин важливе значення мають залізні руди, свинець, цинк і марганець.

Країна багата на нерудні корисні копалини: барит, флюорит, фосфорит, калійну і кухонну солі. Зустрічаються дорогоцінне і напівдорогоцінне каміння, сапфіри, рубіни, топази.

З паливно-енергетичних копалин найбільше значення має природний газ. Ресурси нафти невеликі. Головні родовища природного газу і нафти приурочені до континентального шельфу Сіамської затоки. У субрегіоні Таїланд виділяється найбільшими запасами бурого вугілля, основні родовища якого зосереджені на півночі і на півдні країни.

Кліматичні ресурси. Таїланд розташований в зоні субекваторіального поясу. Клімат країни визначається сезонною зміною мусонних вітрів. Для нього характерні невеликі коливання температури і значні сезонні коливання опадів. В найбільш прохолодну пору року, яка триває з листопада до лютого, середньомісячні температури не опускаються нижче 24°С. Період дощів триває з червня до жовтня. В середньому за рік випадає 2000 мм. опадів. Найбільш вологий район країни — західне узбережжя, де випадає до 4000 мм. опадів, а найбільші сухі райони знаходяться у західній частині плоскогір'я Корат.

Кліматичні ресурси країни сприятливі для вирощування сільськогосподарських культур, які не потребують тривалого дощового сезону.

Середня температура повітря:

Січ.

Лют.

Бер.

Квіт.

Трав.

Черв.

Лип.

Серп.

Верес.

Жовт.

Лист.

Груд.

 

 

27

28

29

29

28

28

28

28

27

27

27

27

Середня температура воды

Січ.

Лют.

Бер.

Квіт.

Трав.

Черв.

Лип.

Серп.

Верес.

Жовт.

Лист.

Груд.

26

27

27

28

28

28

28

28

28

27

27

27

Ґрунтові ресурси. У ґрунтовому покриві Таїланду переважають червоно-бурі, алювіальні ґрунти і червоноземи.

Найбільш поширені в країні червоно-бурі ґрунти, які переважають на плато Корат, а також зустрічаються в центральних і південно-східних районах країни. Вони утворилися під лісами з колючих чагарників і бамбуків. Ці ґрунти малородючі. Землеробство на них можливе тільки при внесені великої кількості добрив.

На гірських схилах в південно-східній частині країни і на Малаккському півострові поширені червоноземи. Вони також відзначаються невисокою родючістю.

Найбільш родючі ґрунти — алювіальні. Вони поширені в долинах рік центральної частини країни, особливо великі площі вони займають на Менамській низовині. Ці ґрунти найбільш використовують для вирощування рису.Морське узбережжя займають болотисті і піщані ґрунти.

Водні ресурси. Територія країни вкрита густою річковою мережею. Найбільша ріка Таїланду — Менам, або Чао-Црая, яка пересікає країну з півночі на південь і впадає в Сіамську затоку. Вздовж східного кордону країни протікає р. Меконг — одна з найбільших рік Азії. Її притоки перетинають плато Корат.

Ріки, як правило, повноводні. У сезон дощів вони часто виходять з берегів, а в сухий — міліють. У період повеней ріки збагачують ґрунти родючим мулом. У верхніх течіях ріки використовують для сплаву лісу, а в нижніх — для судноплавства. Гірські ріки мають значні запаси гідроенергії.

Озер у країні небагато. Більшість з них знаходиться на північному сході країни. Найбільше озеро — Тхамлуанг — розташоване в східній частині півострова Малакка.

Лісові ресурси — одне з головних природних багатств країни. Ліси вкривають 27,7% території країни. Це найнижчий показник у Південно-Східній Азії. Найбільш поширені вічнозелені тропічні та вологі і сухі мусонні ліси.

Вічнозелені тропічні ліси ростуть в найбільш вологих районах і відзначаються багатим видовим складом. Мусонні листопадні ліси займають північну частину країни і плато Корат. Вони бідніші за видовим складом, серед них особливо ціняться тикові ліси. Сухі мусонні ліси ростуть у внутрішніх районах, в міжгірних долинах і котловинах, де випадає порівняно небагато опадів. Вони складаються з низькорослих дерев, серед яких переважають бамбук і колючі чагарники. На морському узбережжі ростуть кокосові пальми, а заболочені ділянки вкриті мангровими лісами.

Лісозаготівельні організації, а також селяни, які практикували підсічно-вогневу систему землеробства, винищили ліси. За останні 20 років площа лісів скоротилася на третину. Уряд Таїланду припинив лісорозробки і оголосив резерватами ліси, які залишилися, щоб підтримувати необхідний водний баланс і захистити тварин. У країні прийнята програма лісовідновлення, яка передбачає щорічну посадку на значних площах молодих дерев.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]