Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Persha_virobnicha_praktika_files / Виробн_практика_2012.doc
Скачиваний:
16
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
80.9 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту україни

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

КАФЕДРА ЕКОЛОГІЇ ТА БЕЗПЕКИ ЖИТТЄДІЯЛЬНОСТІ

МЕТОДИЧНІ ВКАЗІВКИ

для проведення першої виробничої практики

для студентів денної форми навчання

за напрямом підготовки

6.040106 «Екологія, охорона навколишнього

середовища та збалансоване природокористування»

Київ 2012

Методичні вказівки для проведення першої виробничої практики для студентів спеціальності 6.040106 «Екологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористування» /Матейчик В.П., Кобзиста О.П., Хрутьба В.О. Крюковська Л.І. – Київ: НТУ, 2012 - 8 с.

Укладачі: д.т.н., проф. В.П. Матейчик

к.б.н., доц. О.П. Кобзиста

к.т.н., доц. В.О. Хрутьба

ст. викл. Л.І. Крюковська

Затверджено науково-методичною радою НТУ,

протокол № від 2012 р.

© В.П. Матейчик, О.П. Кобзиста, В.О. Хрутьба,

Л.І. Крюковська, 2012

Вступ

Програма практики містить в собі основні положення щодо змісту виробничої підготовки, головні питання її проведення та організації. Програма є обов’язковим документом для викладачів, студентів і підприємств — місць проходження практики.

Спеціальним наказом по НТУ призначаються місця проходження практики студентів і керівник від навчального закладу. Як правило, керівником практики є висококваліфікований викладач. Дана робота керівника проводиться згідно картки навантаження.

Місця проходження практики – це організації, установи, підприємства, які працюють на даний момент часу і спричинюють вплив на стан навколишнього природного середовища.

Базами практики можуть бути державні і недержавні вищі заклади освіти, державні і недержавні науково-дослідні, проектні інститути та установи, державні і недержавні виробничі підприємства та установи, іноземні фірми тощо (наприклад: Державне управління екології та природних ресурсів, м. Київ; „Державна екологічна інспекція”, м. Київ; компанія ПП „Лукойл-Україна”, м. Київ; ДП „ДержавтотрансНДІпроект” м. Київ; ДП «Державний дорожній науково-дослідний інститут імені М.П. Шульгіна, АП № 2 та ін.).

Перед початком практики керівник проводить організаційні збори, інструктаж з техніки безпеки. Студентам видаються направлення на практику, програми практики та індивідуальні завдання.

При прибутті на базу практики студенти передають у відділ кадрів направлення з інституту, роблять відповідно відмітки у щоденнику, проходять інструктаж з техніки безпеки.

Відповідальність за організацію практики несе керівництво підприємства, на якому проходить практика. Керівник підприємства призначає своїм наказом керівника практики. Керівник практики від підприємства забезпечує студентів необхідними консультаціями і сприяє збору матеріалів для виконання завдання виробничої практики.

Обов’язки студента:

1) повністю виконати програму практики, дотримуватись правил внутрішнього розпорядку, правил техніки безпеки, охорони праці, та охорони навколишнього середовища;

  1. систематично вести щоденник, в якому висвітлювати всі питання, що пов’язані з діяльністю практиканта;

  2. своєчасно підготувати звіт і подати його на рецензування та затвердження керівником практики від підприємства та керівником від ВУЗу.