Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
attachments (2) / к.пр.вп Самар.docx
Скачиваний:
46
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
433.92 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України

Національний транспортний університет

Кафедра транспортних технологій

Курсова робота

з дисципліни «Вантажні перевезення»

на тему:

«Організація перевезень вантажів у змішаному сполученні»

Виконав:

студент групи УТ-3-1

Самар Андрій

перевірив:

доцент Ширяєва С.В.

Київ-2012

Зміст

Вступ

1. Транспортна характеристика вантажу

2. Комплекс технічних засобів

3. Пакування вантажу

3.1. Визначення типу пакування

3.2. Розміщення і кріплення вантажу в контейнері, визначення кількості

вантажних місць

3.3. Маркування вантажних місць та контейнерів

4. Послідовність виконання операцій при здійсненні перевезень вантажів у змішаному сполученні

4.1. Операції, що здійснюються під час приймання вантажу і завантаження його в контейнери

4.2. Операції, що здійснюються під час завантаження контейнера на морське судно

4.3. Операції, що здійснюються під час перевезення контейнерів морським транспортом

4.4. Операції, що здійснюються з приймання і перевезення контейнерів автомобільним транспортом

5. Розрахунок показників роботи морського судна

6. Розрахунок показників роботи автомобільного транспорту

7. Розрахунок витрат на доставку вантажів у змішаному сполученні

8. Розробка транспортно-технологічної схеми доставки вантажів у змішаному автомобільно-морському сполученні

9. Перелік транспортних документів необхідних для перевезення вантажу у змішаному автомобільно-морському сполученні

Список використаної літератури

Вступ

У наші дні дуже прибутковим і таким, що стрімко розвивається, видом надання послуг є вантажні перевезення, а також послуги вантажників. З кожним місяцем кількість фірм та організацій, що займаються цією справою, стрімко зростає. Саме людські потреби і є основною причиною стрімкого розвитку сфери вантажних перевезень. Безумовно, кожна поважаюча себе фірма, що займається вантажними перевезеннями, надає повний перелік послуг: це допомога в організації та здійсненні квартирних та офісних переїздів, послуги вантажників і експедиторів, а також багато іншого. Щоб відповідати світовому рівню і "не впустити планку", втративши при цьому авторитет в очах оточуючих, фірми-постачальники послуг проводять також безкоштовні консультації своїм ймовірним клієнтам. Ще однією важливою особливістю є те, що серед працівників більшості поважаючих себе перевізників є спеціальні оцінювачі, які в будь-який момент готові відправитися «в гості» до майбутнього клієнта і прямо на місці оцінити спектр передбачуваних робіт. Це допомагає клієнтам уникнути неприємних «сюрпризів» при оплаті наданих послуг. Деякі фірми працюють за більш простим сценаріями: клієнт телефонує диспетчеру, замовляє необхідну послугу, на його замовлення прибуває команда вантажників і доставляє необхідне майно до пункту призначення. Така схема, безумовно, простіша, але тут можуть виникнути різноманітні проблеми: наприклад, невідповідність думок клієнта та перевізника щодо оплати. Найчастіше подібна «оперативна» робота не передбачає підписання письмових договорів, тому якщо фірма чи хто-небудь з її представників не бояться допущення грубих помилок, клієнт може отримати безліч проблем. Таким чином, можна зробити висновок: вантажоперевезення в наші дні є невід'ємною частиною життя суспільства, а подібні послуги в будь-який момент можуть стати в нагоді кожному з нас.

Транспортна характеристика вантажу

До транспортної х-ки вантажу належить:

  • фізико-хімічні властивості – треба берегти від вологи , від ударів, від падіння ;

  • клас – 1;

  • спосіб перевезення – фанерний ящик, контейнер;

  • режим перевезення – стандартний, без вентиляції;

  • особливості тари – викладені у Правилах перевезень;

  • група сумісності з іншими в-жами – викладені у Правилах перевезень.

Правила перевезень побутових машин і приладів

До побутових машин (приладів) відносяться електропилососи, електронатирачі підлоги, пральні та швейні машини і т.п.

Побутові машини і прилади слід подавати для перевезення в упаковці виготовлювачів, яка забезпечить збереження їх при транспортуванні від пошкоджень, або у контейнерах.

На упаковці обов'язково наноситься маркування, а також чіткі написи "ОБЕРЕЖНО", "НЕ КАНТУВАТИ", "ВЕРХ", "ЕЛЕКТРОПРИЛАД" тощо.

Ті побутові машини і прилади, які упаковані в картонні коробки, слід подавати для перевезення укладеними в контейнери або в дерев'яні ящики.

У всіх випадках упаковка повинна уберігати побутові машини і прилади не тільки від механічних пошкоджень, але й від атмосферних опадів.

Правила перевезень вантажів у контейнерах автомобільним транспортом

Контейнери, які належать власникам вантажу, повинні мати маркування, яке запроваджене власником майна. При цьому обов'язково наноситься вантажність і маса тари контейнера, а також внутрішній об'єм контейнера (куб. м). Для перевезення контейнерів Перевізник повинен надавати автомобілі (автопоїзди) із бортовими платформами або спеціалізований рухомий склад (низькорамні напівпричепи - контейнеровози, автомобілі із вантажопіднімальними пристроями тощо). Розміщення контейнерів на рухомому складі слід здійснювати із урахуванням рівномірного розподілу навантаження на поверхню платформи.

Правила перевезень контейнерів морським транспортом

Для морського перевезення можуть застосовуватися універсальні і спеціалізовані контейнери масою брутто до 30,48 т включно.

Контейнери повинні відповідати чинним державним стандартам України або рекомендаціям Міжнародної організації по стандартизації (ISO), а також вимогам Міжнародної конвенції щодо безпечних контейнерів (КБК) 1972 р. і Митної конвенції, що стосується контейнерів (КТК), 1972 р.

Вантажовідправникові повинні надаватися під навантаження контейнери справні, придатні для перевезення даного вантажу і очищені від залишків раніше перевезеного вантажу. Придатність контейнерів для перевезення даного вантажу визначається вантажовідправником. При виявленні в контейнері будь-яких несправностей, які можуть вплинути на збереження вантажу при перевезення, вантажовідправник може відмовитися від навантаження вантажу в такий контейнер, а якщо він помістить вантаж в контейнер, не придатний для перевезення даного вантажу, то вантажовідправник несе відповідальність за виникле внаслідок цього незбереження вантажу.

Перевезення контейнерів здійснюється як на спеціалізованих, так і на звичайних морських суднах.

Вантажовідправник несе відповідальність за всі наслідки неправильності, неточності відомостей, зазначених їм в перевізних документах.

Соседние файлы в папке attachments (2)