Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
102
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
152.06 Кб
Скачать

Викиди шкідливих речовин автотранспортом

Виконав студент групи КН-1-1 Дуля Роман

Транспортно-дорожний комплекс – одне з найпотужніших джерел забруднення навколишнього середовища. Крім того, транспорт – основне джерело шуму у містах, а також джерело теплового забруднення.

Вихлопні гази накопичуються у нижніх шарах атмосфери, тобто шкідливі речовини знаходяться в зоні дихання людини. Тому автомобільний транспорт варто віднести до категорії найнебезпечніших джерел забруднення повітря поблизу автомагістралей.

Різні хімічні елементи, особливо метали, що накопичуються у ґрунтах, засвоюють рослини і через них по харчовому ланцюгу переходять в організм тварин і людини. Частина з них розчиняється і виноситься ґрунтовими водами, потім потрапляє в ріки, водойми і вже через питну воду може потрапити у людський організм.

Компоненти відпрацьованих газів

Головним джерелом забруднення атмосферного повiтря в м. Києвi (70%) є автомобiльний транспорт. Науковими дослідниками виявлено, що вiтчизнянi автомобiлi екологiчно “бруднiшi” вiд захiдних моделей.

Найбільшого забруднення на атмосферне повітря справляють викиди діоксиду азоту і оксиду вуглецю, які за останні 3 роки зросли більш ніж на 20% і перевищують гранично допустиму концентрацію, відповідно, в 2,4 і 1,02 рази. Це свідчить про подальше зростання викидів від пересувних джерел забруднення атмосферного повітря - автотранспорту.

За оцінками спеціалістів щорічні сумарні

автомобільні викиди в СНД становлять

- 27 млн. т. окису, углерода;

400 млн. т серед яких:

- 2.5 млн. т. углеводородов;

- 9 млн. т. окислів азота;

- 200-230 млн. т. вуглекислого газа.

Найбільш значимі чинники негативного впливу

автомобільного транспорту на людину й довкілля наступні

. Забруднення повітря;:

. Забруднення навколишнього средовища;

. Шум, вібрація;

. Виділення тепла (розсіювання энергии)

Забруднення в наслідок ДТП

Соседние файлы в папке Презентации экология КН-І-1