Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Рабочий стол_2 / Лаб_1_ПЗМР_Сухомлин_КН_II-1

.doc
Скачиваний:
12
Добавлен:
29.02.2016
Размер:
58.88 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ УКРАЇНИ

НАЦІОНАЛЬНИЙ ТРАНСПОРТНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра інформаційних систем і технологій

Лабораторна робота №1

на тему: «Базові можливості, інтерфейс, та робота з документами в Mathcad»

Виконав:

Студент гр. КН II-1

Сухомлин В. М.

Дата: 06.09.13

Перевірив:

Шумейко О.А.

Київ 2013

Мета роботи:

Мета роботи: вивчити базові можливості, інтерфейс, та робота з документами в СКМ Mathcad.

Завдання:

1. Використовуючи Mathcad як калькулятор обчислити у

командному вікні наступні вирази.

2. Виконати ланцюговий розрахунок у Mathcad.

Хід виконання

Mathcad — система комп'ютерної алгебри з класу систем автоматизованого проектування, орієнтована на підготовку інтерактивнихдокументів з обчисленнями і візуальним супроводженням, відрізняється легкістю використання і застосування для колективної роботи.

Mathcad був задуманий і спочатку написаний Алленом Раздовим зМассачусетського технологічного інституту (MIT), співзасновником компанії Mathsoft Inc., яка з 2006 року є частиною корпорації PTC (Parametric Technology Corporation).

Mathcad має простий і інтуїтивний для використання інтерфейс користувача. Для введення формул і даних можна використовувати якклавіатуру, так і спеціальні панелі інструментів.

Деякі з математичних можливостей Mathcad (версії до 13.1 включно) засновані на підмножині системи комп'ютерної алгебри Maple (MKM, Maple Kernel Mathsoft). Версії 14 та 15 використовують символьне ядро MuPAD. Остання версія - Mathcad Prime 1.0 - символьні обчислення не підтримує[3].

Робота здійснюється в межах робочого аркуша, на якому рівняння і вирази відображаються графічно, на противагу текстовому запису в мовах програмування. При створенні документів-програм використовується принцип WYSIWYG (What You See Is What You Get — «що бачиш, те й отримуєш»).

Mathcad доволі зручно використовувати для навчання, обчислень і інженерних розрахунків. Відкрита архітектура застосувань у поєднанні з підтримкою технологій .NET і XML дозволяють легко інтегрувати Mathcad практично в будь-які ІТ-структури і інженерні застосування. Є можливість створення електронних книг (e-Book).

Кількість користувачів у світі — близько 1.8 млн.

1.

2.

Висновки

На цьому занятті ми навчилися робити розрахунки в Mathcad, вивчали його структуру та властивості. Працювали з математичними формулами та числами. Використовували Mathcad як калькулятор та обчислювали у командному вікні різні вирази. Також Виконували ланцюговий розрахунок.

Соседние файлы в папке Рабочий стол_2