Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДОПОМОГА.docx
Скачиваний:
6
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
68.1 Кб
Скачать

29

ЗМІСТ

ВСТУП

РОЗДІЛ 1. ДОПОМОГА ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ ЯК ЗАСІБ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СІМЕЙ З НОВОНАРОДЖЕНИМИ ДІТЬМИ

1.1.Цілі запровадження допомоги при народженні дитини

1.2.Допомога при народженні дитини: етапи запровадження

1.3.Народжуваність в Україні: чи відчутний вплив допомоги при народженні дитини?

РОЗДІЛ 2. ПРИЗНАЧЕННЯ ТА ВИПЛАТА ДОПОМОГИ ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ: ПІДСТАВИ, РОЗМІРИ ТА СТРОКИ

2.1. Підстави призначення та умови припинення допомоги при народженні дитини

2.2. Розміри та строки виплати допомоги при народженні дитини

2.3. Призначення та виплата допомоги при народженні дитини у разі влаштування дитини до дитячого закладу на повне державне утримання.

ВИСНОВКИ

СПИСОК ВИКОРИСТАНИХ ДЖЕРЕЛ

ВСТУП

Актуальність теми дослідження. Відповідно до ст.1 Конституції Україна є соціальною державою. Під соціальною державою прийнято розуміти державу, головним завданням якої є досягнення такого суспільного прогресу, який ґрунтується на закріплених правом принципах соціальної рівності, загальної солідарності та взаємної відповідальності.

Найбільш характерні риси соціальної держави виражається в її соціальній політиці, яка спрямована на створення умов, що забезпечують гідне життя і вільний розвиток людини.

Головним завданням соціальної політики України є досягнення добробуту людини і суспільства, забезпечення рівних і справедливих можливостей для розвитку особистості. Засобом соціальної держави є соціальне забезпечення.

В даний час соціальне забезпечення в Україні постійно розвивається. Про це свідчить велика кількість прийнятих законодавчих актів, що регулюють правовідносини у сфері соціального забезпечення.

Одним із законодавчих актів у сфері соціального забезпечення є Закон України «Про державну допомогу сім’ям з дітьми». Відповідно до закону виділяють такий вид допомоги, як державна допомога при народженні дитини. Адже народження малюка – це не тільки велика радість, але й великі витрати. Для кожної сім’ї, в якій народжується новий громадянин держави, передбачена державна допомога при народженні дитини, яка призначається з метою створення належних умов для повноцінного виховання та утримання дитини. Чи це не одне з головних завдань соціальної політики?

Мета і завдання курсової роботи. Метою курсової роботи є комплексне дослідження державної допомоги при народженні дитини.

Для досягнення цієї мети у процесі дослідження ставились такі завдання:

  • визначити цілі та етапи запровадження допомоги при народженні дитини;

  • проаналізувати вплив допомоги при народженні дитини;

  • з’ясувати підстави призначення та умови припинення допомоги при народженні дитини;

  • визначити розміри та строки допомоги при народженні дитини;

  • з’ясувати призначення та виплату допомоги при народженні дитини у разі влаштування дитини до дитячого закладу на повне державне утримання;

Об’єкт і предмет дослідження. Об’єктом дослідження є допомога при народженні дитини, як один із видів допомоги сім’ям з дітьми, а предметом – особливості надання та призначення допомоги при народженні дитини.

Методи дослідження. Методологічною основою дослідження є загальнонаукові та спеціальні методи, зокрема, історичний, порівняльний, узагальнення, підрахунок, аналіз законодавства.

Структура курсової роботи. Курсова робота складається з вступу, двох розділів по три підрозділи, висновку та списку використаних джерел.

РОЗДІЛ 1. ДОПОМОГА ПРИ НАРОДЖЕННІ ДИТИНИ ЯК ЗАСІБ СОЦІАЛЬНОГО ЗАХИСТУ СІМЕЙ З НОВОНАРОДЖЕНИМИ ДІТЬМИ