Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

asp / lab 5

.pdf
Скачиваний:
10
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
50.11 Кб
Скачать

5.2Хід роботи

1.Відкрити проект у відповідності до варіантів завдань з лабораторних робіт №3 та №4.

2.Підготувати дані для оформлення креслення схеми електричної принципової для файлу схеми з лабораторної роботи №3, зокрема:

a.Підключити основний напис, заповнити необхідні параметри. Рекомендується використовувати файл A4gost.SchDot чи

A3gostLandscape.SchDot.

b.Додати до файлу схеми пояснювальні написи, зокрема – щодо підключення невидимих виводів живлення, взаємного розташування окремих елементів (наприклад, фільтруючих конденсаторів). Детальні приклади та місце розташування – див. у [38].

c.Перевірити та за необхідністю – виправити шрифти (рекомендується використовувати один шрифт для оформлення всієї схеми – наприклад, Gost Type B). Групову зміну шрифтів можна виконати за допомогою команди Find Similar Objects та

SCH Inspector.

d.Створити новий файл Output Job File з типом вихідної інформації – Documentation Outputs – Schematic Prints. В якості вихідного контейнеру встановити PDF. Налаштувати параметри для друку схеми у форматі 1:1, формат листа – А4 чи А3 у залежності від розміру схеми.

e.Налаштувати виведення інформації у вихідний файл, зокрема – відключити відображення директив.

f.Виконати друк в форматі PDF та «на папері».

3.Підготувати перелік елементів до схеми електричної принципової з лабораторної роботи №3. Для цього виконати наступні дії:

a.Додати до елементів схеми параметри для автоматизації створення переліку елементів. Перелік параметрів наведено в теоретичних відомостях до лабораторної роботи.

b.В існуючий файл Output Job File додати новий документ з типом вихідної інформації – Report Outputs – Bill of Materials. В

якості вихідного контейнеру встановити Folder Structure, налаштувати ім’я файлу та його розміщення у папці з іншими файлами проекту.

c.Налаштувати параметри переліку елементів (ПК миші –

Configure), додати шаблон BOM Template.xls, групування за

Designator, та відображення параметрів, введених на попередньому кроці.

d.Згенерувати перелік елементів

4.Використовуючи можливості редактора друкованих плат, підготувати заготовку креслення друкованої плати. Для цього виконати наступні дії:

a.В файл друкованої плати додати новий механічний шар, на якому за допомогою команди Place – Drill Table розмістити таблицю отворів, в якій повинна відображатись інформація про тип отвору та його параметри. Приклад вигляду – див. у [38].

b.Створити новий файл Output Job File, додати в нього новий документ з типом вихідної інформації – Documentation Outputs

– PCB Prints. В якості вихідного контейнеру встановити PDF, налаштувати ім’я файлу та його розміщення у папці з іншими файлами проекту. У випадку двошарової ДП – налаштувати два документи (для вигляду зі сторони розміщення елементів та зворотного боку).

c.Налаштувати файл креслення друкованої плати (ПК миші – Configure), додати або змінити необхідні шари для правильного формування документів з топологією шарів.

d.Створити файли PDF з топологією шарів друкованої плати та таблицею отворів, перенести їх до будь-якого графічного редактору (наприклад, Corel Draw), де завершити оформлення креслення ДП, додавши основний напис, лінійки, пояснювальні написи, вигляд ДП збоку, шорсткість ДП та іншу необхідну інформацію.

5.Роздрукувати креслення схеми електричної принципової з переліком елементів, друкованої плати та розміщення елементів.

6.Зробити висновки по виконаній роботі.

5.3Вимоги до оформлення звіту

Звіт з лабораторної даної лабораторної роботи обов’язково повинен містити:

1.Роздруківку креслень схеми електричної принципової та друкованої плати, в тому форматі, який необхідний (наприклад, якщо схема розміщена на форматі А3, то в цьому ж форматі вона і повинна бути роздрукована).

2.Роздруківку переліку елементів на листах формату А4.

3.Графічні копії основних вікон налаштування файлів Output Job File та фінальне дерево проекту.

Соседние файлы в папке asp