Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ШКВІ Герасимчук-Тимошенко / Завдання для самост_йної роботи з курсу

.doc
Скачиваний:
15
Добавлен:
01.03.2016
Размер:
26.11 Кб
Скачать

Завдання для самостійної роботи з курсу «Шкільний курс всесвітньої історії та методика його викладання»

Для самостійного опрацювання матеріалу курсу студентам пропонується виконати творчий проект по одному з напрямків (на вибір): 1) методична розробка уроку всесвітньої історії; 2) комп’ютерна презентація уроку всесвітньої історії;

Методична розробка. Даний навчальний проект повинен бути присвячений одній з тем чи проблем курсу і ставити за мету її самостійне поглиблене вивчення та використання отриманих знань на уроці чи в позаурочний час (на гуртку, факультативі чи учнівській конференції). Виконання творчого проекту вимагатиме від студента реалізації особистих здібностей (наукових, мистецьких, літературних, технічних) та спеціальних навиків (робота з комп’ютером, аудіо- та відеоапаратурою, спеціальними програмами, обробка статистичних даних тощо). Методична розробка подається в електронному і паперовому варіанті. Книги, посібники, підручники роздруковувати не потрібно. Паперовий варіант подається в папці, в електронному – файли поміщаються у тематичні папки, напр. «конспект», «ілюстрації», «документи», «роздатковий матеріал», «додаткова література» тощо. Додаткові матеріали повинні містити чіткі посилання на їх джерело, а ілюстрації – бути підписаними.

Методична розробка повинна містити:

- розгорнутий план-конспект уроку;

- ілюстративний матеріал;

- дидактичний роздатковий матеріал;

- матеріал для контролю і перевірки знань учнів (тестові завдання);

- карти, картосхеми, інша умовно-графічна наочність;

- документальний матеріал (розділи методичних посібників, статті із періодичної преси, уривки літературних творів, архівні матеріали, відеоматеріали)

Компютерна презентаціяце електронне представлення уроку чи позаурочного заняття з всесвітньої історії. Даний творчий проект виконується в програмі Power Point або Windows Movie Maker і є підтвердженням фахової підготовки і особистого бачення автором структури уроку, його наповнення текстовим матеріалом, наочністю і звуковим супроводом. Презентація повинна складатись з 10 – 15 слайдів (не рахуючи титульного і списку джерел). Виконуючи проект, студент повинен продемонструвати глибоке знання змісту та методики обраної теми. Представлені зміст та методи роботи повинні відповідати меті та завданням заняття, ідеї мають бути викладені чітко і бути логічно взаємопов’язаними. Презентація має бути підготовлена українською мовою. Тема презентації обирається студентом самостійно, проте узгоджується з викладачем. Презентація подається викладачеві на одному з комп’ютерних носіїв (диску, флеш-пам’яті). Ім’я файлу повинне включати в себе прізвище, ініціали студента, групу і назву презентації.

Критерії оцінки методичної розробки (комп’ютерної презентації):

- оригінальність ідеї;

- самостійність розробки і виконання;

- змістовність, наукова обґрунтованість;

- якість виконання;

- практична цінність;

Виконана готова самостійна робота оцінюється максимально в 20 балів.