Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

ПЛН 5-35

.docx
Скачиваний:
62
Добавлен:
02.03.2016
Размер:
293.16 Кб
Скачать

Хід роботи Будова плугів

Плуг трикорпусний начіпний ПЛН-3-35 ( П — плуг, Л — лемішний, Н — начіпний, 3 — кількість корпусів, 35 — ширина захвату одного корпуса, см) призначений для культурної оранки ( основного обробітку ) грунтів з питомом опором до 90 кПа на глибину до ЗО см ( лісові розсадники, лісокультурні площі категорії «а» ) Агрегатують з тракторами класу 14Кн. Його можна переобладнати на ширину захвату 90 або 105 см.

Основні частини плуга: рама з пристроєм для навіски, корпуси, передплужники, дисковий ніж, опорне колесо з

гвинтовим механізмом, причіп для борін.

Основою його рами є трубчаста балка з привареними кронштейнами для кріплення корпусів і начіпного пристрою. На окреме замовлення плуг комплектують вирізними, швидкісними корпусами з висувними долотами. Робочий процес підготовки грунту плугом відбувається так: при русі агрегата дисковий ніж відрізає скибу у вертикальній площині, розміщений попереду корпуса плуга передплужник вирізає верхню задернілу частину скиби на глибину 8-12 см та на ширину, що дорівнює 2/3 ширини захвату корпус^ скидає на дно борозни. Леміш корпуса плуга підрізає скибу в горизонтальній площині, піднімає її і передає на полицю. Полиця корпуса піднімає, остаточно розпушує, перевертає і зсовує вирізану скибу в сторону сусідньої борозни, де прикриває скибу, скинуту передплужником. Ґрунтопоглиблювач, встановлений за корпусом плуга, розпушує підорний шар грунту, не перевертаючи його.

Підготовка до роботи і регулювання плуга ПЛН-3-35

Підготовка плуга. Перевіряють комплектність плуга, стан робочих органів і деталей, їх кріплення і дію механізмів.

Товщина лез лемешів допускається не більше 1 мм, а кут заточування — 15—23°. Зазор між лемешем і полицею не повинен перевищувати 1 мм. Потрібно, щоб полиця над лемешем не виступала, а польові обрізи лемеша і полиці знаходились в одній площині. Допускається виступ лемеша від польового обрізу полиці не більше 5 мм.

Прямі, що з’єднують носки лемешів і кінці польових дошок, повинні бути паралельні

. Технічне обслуговування та зберігання плугів

Технічне обслуговування плугів включає комплекс операцій, які забезпечують їх справність, запобігають передчасному спрацюванню та поломки деталей, складальних одиниць і механізмів.

Щозмінне технічне обслуговування напівначіпного та начіпного плугів передбачає очищення плуга від налиплого ґрунту та рослинних решток; перевірку і при потребі затягування болтових кріплень до рами робочих органів, коліс, начіпного пристрою та причепа для борін; при необхідності заміну лемешів; регулювання підшипників коліс і дискового ножа та мащення їх.

При проведенні технічного обслуговування конкретної марки плуга виконують вказівки, наведені в інструкції з експлуатації.

Після закінчення робіт і встановлення плугів на зберігання проводять післясезонне технічне обслуговування. Воно починається з огляду й оцінки технічного стану плуга, визначення можливості дальшої експлуатації без ремонту. Якщо плуг не потребує ремонту, то усувають при огляді технічні несправності, проводять всі операції, що й при щозмінному технічному обслуговуванні, пофарбовані поверхні протирають ганчірками, а на місця можливої появи іржі наносять фарбу; перед тривалим зберіганням робочі поверхні лемешів, полиць, польових дошок, корпусів, лемешів і полиць передплужників та дискового ножа покривають петролатумом, а гвинти і стояки опорних коліс, пальців начіпного пристрою – солідолом УС – 1.

Запасні деталі й інструмент здають на склад, а плуг встановлюють на зберігання.

Плуги зберігають у закритих приміщеннях або під навісами. Допускаються зберігання на відкритих бетонованих майданчиках. Місце для майданчика підбирають так, щоб воно не піддавалося сніговим заносам і до нього не підходили підгрунтові води. Поверхня майданчика має бути рівною, з похилом 2-3º для стікання води.

Під робочі органи підкладають дерев’яні підкладки.

За плугами, що знаходяться на зберіганні, систематично стежать. Стан машин, що зберігаються в закритих приміщеннях, перевіряють раз на два місяці, а тих, що на відкритих майданчиках і під навісами, - щомісяця.