Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Информатика.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
03.03.2016
Размер:
234.5 Кб
Скачать

Основні положення

1.Історія розвитку обчислювальної техніки.

Над створенням обчисл.машин протягом усього існування людства працювали видатні винахідники та вчені.Першим пристроєм були китайські рахівниці(6000р.тому)Перша обчисл.машина була створена у 1642р фр. математиком і фізиком Блез Паскалем.Його обчисл машина виконувала тільки склад. і віднімання.1673р Лейбніц побудував обчисл. машину, яка вик. вже 4 арифм. дії.У 1833р. вчений Ч.Беббідж почав створ. механічну цифрову обчисл. машину.Його принцип полягав у тому, що інформ. розбивається на 2 типи:обробляючу та керуючу.Вважають, що першим компом був ENIAC(1945р).Перша ЕОМ в Європі “МЕМ” в Україні створ.у 1951р.Перше покоління ЕОМ на електронних лампах було надто громіздке,нешвидке, ненадійне та споживало багато електроенергії.З 1958 р. почин ера ЕОМ на транзисторах.В ЕОМ третього покоління збільшилася швидкість, оперативна пам”ять, зменш. вартість обробки інформації у 4-5 рази, прогр.забезпечення стало сумісним.Четверте покоління ЕОМ використовують диск і характерні тим, що машини цього покоління багатопроцесорні:”Ельбрус-1 і –2”, ІВМ-386

Висновки про головні напрями розвитку обч. техніки: зменш. габаритів і потреби споживання енерії, збільшення швидкості, надійності та потужності ЕОМ, збільш. ступеня інтеграції у найбільш великих інтегральних схемах; збільшення можливостей програмного забезпечення, що вимагає збільш. оперативної зовнішньої пам”яті; паралельна обробка часткової та загальної інформації.

2.Значення застосування комп.Техніки.

Нині не можна уявити галузь людської діяльності без використання ЕОМ. Про знач. ЕОМ у економіці свідчать такі цифри з постанов уряду України:збільшити випуск техніки у 2-3 рази, збільшити маштаби використання ЕОМ, збільшити масовий випуск персональних ЕОМ.

Свідчення того, що нові точки росту вже перебувають на поверхні: масова поява персонального компа і формування комп мереж-за оцінками очікується збільш. в 4 рази ринків послуг типу “ІНТЕРНЕТ”; бурхливий розвиток космічних програм, включенням банківських телекомунікацій.

Особливістю економіко-історичної міссії технічної революції полягає у тому,що вона дає поштовх інноваційнїй хвилі, а також якісному поліпшенню грошового оббігу.Сучасні умови, у результаті вдосконалення інфраструктури, даватимуть надію на те, що вітчизняна промисловість “вклиниться” у загальносвітові інноваційні процеси на наступних етапах розвитку.

3.Основні положення науки інформатики

ЕОМ-засіб роботи з інформацією, і всі науки, спрямовані на створення засобів обробки інформації та її використання, об”єднані єдиним терміном “інформатика”.

Перший з напрямів інформатики-теорія проектування обчислювальної техніки,її елементарної бази:різних допоміжних пристроїв.

Другий напрям-це проблеми математичного забезпечення роботи обчислювальних машин.Розробка програм,тобто створення досконалого математичного забезпечення-програмного продукту,це дорогий і трудомісткий процес.

Третій напрям можна назвати”власне інформатикою”.Це питання алгоритмізації і постановки,тобто зведення економічної задачі до задачі, сформульованої мовою математики,або побудова й аналіз математичних моделей за допомогою комп”ютерів.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]