Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
8 СЕМЕСТР / ФК 09-2з / Казначейська система Заоч. 2012.doc
Скачиваний:
17
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
1.23 Mб
Скачать

Міністерство освіти і науки, молоді та спорту України Дніпропетровська державна фінансова академія казначейська система

Навчально-методичний посібник

Дніпропетровськ – 2012

Індекс ББК 65.261.3-28

Д 27

Дейкало Л.Є.

Казначейська система: Навчально-методичний посібник для студентів заочної форми навчання, які навчаються за освітньо - кваліфікаційним рівнем «бакалавр», за галуззю знань 0305 «Економіка та підприємництво» за напрямом підготовки 6.030508 «Фінанси і кредит» – Дніпропетровськ: Дніпропетровська державна фінансова академія, 2012. – 85 с.

Навчально-методичний посібник розроблений відповідно до навчального плану і програми навчальної дисципліни «Казначейська система», затвердженої ректором академії у 2012 р.

Навчально-методичний посібник побудований відповідно до вимог кредитно-модульної системи організації навчального процесу і містить: програму дисципліни, методичні рекомендації до самостійної роботи, практичних занять, індивідуальних науково-дослідних завдань, підсумковий контроль, список рекомендованої літератури.

Автор-укладач:

Л.Є.Дейкало

старший. викладач кафедри фінансів та державного управління Дніпропетровської державної фінансової академії

Рецензенти:

І.Я. Фліссак

начальник Головного Управління Державної казначейської служби України у Дніпропетровській області

І.І. Туболець

к.е.н., доцент кафедри фінансів підприємств та банківської справи Дніпропетровської державної фінансової академії

Відповідальний за випуск:

Л.В. Лисяк

д.е.н, професор, завідувач кафедри фінансів та державного управління Дніпропетровської державної фінансової академії

Розглянуто та схвалено

на засіданні Вченої ради

фінансового факультету

Протокол № від .09.2012 р.

Розглянуто та схвалено на

засіданні кафедри фінансів та державного управління

Протокол № від10.09.2012 р.

ЗМІСТ

Передмова

4

Програма навчальної дисципліни

5

Методичні рекомендації до самостійної роботи

10

Методичні рекомендації до практичних занять

32

Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань

49

Методичні рекомендації та завдання до виконання домашньої контрольної роботи

52

Підсумковий контроль

80

Список рекомендованої літератури

82

Передмова

Вивчення навчальної дисципліни “Казначейська система” є важливою складовою підготовки компетентних спеціалістів. Умови роботи спеціалістів, що працюють в області казначейської системи, постійно ускладнюються, тому підготовка спеціалістів, повинна передбачати постійне оновлення умов праці майбутніх фахівців. Казначейська система є предметом, який поєднує бюджетну і податкову систему в сучасних умовах розвитку української економіки.

В процесі вивчення дисципліни “Казначейська система” передбачено вивчення теоретичних і організаційних основ казначейської системи, знання яких необхідне для ефективного управління при виконанні державного бюджету органами влади, бюджетними установами і організаціями, оптимальної централізації коштів у державному бюджеті, що дає можливість проводити цивілізовану соціальну і фінансову політику.

Посібник не є альтернативою підручникам і навчальним посібникам з дисципліни “Казначейська система”, його призначення – допомогти студентам правильно організувати роботу із вивчення дисципліни.

Навчально-методичний посібник складений на основі програми навчальної дисципліни “Казначейська система”. Структурними складовими навчально-методичного посібника є:

  • Програма навчальної дисципліни.

  • Методичні рекомендації до самостійної роботи до кожної теми дисципліни. В цьому блоці в розрізі кожної теми наводяться план теми (план спрямовує процес навчання та чітко визначає, що саме студенти повинні дізнатися, вивчаючи тему), питання для самоконтролю (вони концентрують увагу студентів на найсуттєвіших питаннях, вказують на найважливіші аспекти теми, допомагають засвоїти матеріал), тести, за допомогою яких студент може перевірити рівень засвоєння теоретичного матеріалу та завдання щодо визначення термінів і понять.

  • Методичні рекомендації до практичних занять. В цьому блоці надаються завдання до практичних занять та методика їх виконання.

  • Методичні рекомендації до виконання індивідуальних завдань науково-дослідного характеру, що має на меті узагальнення і закріплення знань студентів і їх застосування для вирішення конкретного завдання.

  • Підсумковий контроль. В цьому блоці надається порядок підсумкового контролю.