Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Наскрізна програма з практики 2011.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
138.24 Кб
Скачать

Вінницький фінансово-економічний університет

Кафедра економічної кібернетики

НАСКРІЗНА ПРОГРАМА

з практики для студентів спеціальності

«ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА»

Вінниця — 2010

Вінницький фінансово-економічний університет

Кафедра економічної кібернетики

НАСКРІЗНА ПРОГРАМА

з практики для студентів спеціальності

«ЕКОНОМІЧНА КІБЕРНЕТИКА»

Затверджено

на засіданні кафедри

економічної кібернетики

Протокол № 8

від “11” січня 2010 р.

Вінниця — 2010

Наскрізна програма з практики для студентів спеціальності “Економічна кібернетика» - Вінниця: ВФЕУ, 2010 - 16 с.

Українською мовою.

Укладач: Кабаненко В.Ф., Куперштейн Л.М.

Редактор: Паюк І.М.

Відповідальний за випуск: Яровий А.М.

ВСТУП

Практика студентів спеціальності „Економічна кібернетика" є невід'ємною складовою частиною процесу підготовки магістрів Вінницького фінансово-економічного університету та проводиться у відповідно оснащених лабораторіях університету та на підприємствах і в організаціях усіх форм власності.

При кафедрі економічної кібернетики університету діє запроваджена система безперервного економічного інформаційного й математичного навчання, яка поєднує денну й заочну форми навчання та професійно-практичну підготовку фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем -магістр.

Система об'єднує знання, уміння та навички в процесі проходження, навчальної, виробничої, педагогічної та кваліфікаційної практик.

На 1 і 2 курсах студенти проходять навчальну практику, на 3 і 4 курсах - виробничу і на 5 курсі педагогічну та кваліфікаційну.

За результатами практичної підготовки студент повинен:

знати - досконало теоретичні питання з дисциплін фундаментального напряму та за фаховим спрямуванням;

уміти - використовувати теоретичні знання з фундаментальних та фахових дисциплін на практиці.

Мати навички: з виконання інформаційно-аналітичних робіт, моделювання економічних процесів та побудови інформаційних систем відповідно до посадових обов'язків економічних служб підприємства, роботи спеціалістів, керівників та педагогічної роботи.

1. Загальні положення

Формування фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр на основі процесу підготовки фахівців за освітньо-кваліфікаційним рівнем-бакалавра для ринкових умов підвищує відповідальність перед університетом в плані набуття практичних навичок майбутніми фахівцями.

Практичні навички при формуванні фахівця можливі за умов високого рівня організації та проведення навчальних, виробничих, педагогічних та кваліфікаційних практик.

Організація та проведення практик повинні формувати фахівця за рівнем реальних практичних навичок, які відповідають ринковим та педагогічним вимогам до бакалаврів і магістрів.

В ринкових умовах все менше часу відводиться випускникам вищого навчального закладу на адаптацію.

Програма практики незалежно від виду, повинна відповідати освітньо-кваліфікаційній характеристиці та освітньо-професійній програмі за спеціальністю „Економічна кібернетика".

Програма практики включає курсову практику: на 1 і 2 курсах -навчальну, на 3 і 4 курсах - виробничу і на 5 курсі - педагогічну і кваліфікаційну.

Наскрізна програма практики передбачає практичне формування фахівців за другим освітньо-кваліфікаційним рівнем бакалавр і четвертим освітньо-кваліфікаційним рівнем магістр.

Наскрізна програма практики для студентів спеціальності „Економічна кібернетика" розроблена на підставі „Положення про проведення практики студентів у вищих навчальних закладах України", затвердженого наказом Міносвіти України від 08.04.93 за № 9-3 і „Методичних програм практики студентів вищих навчальних закладів України" Міносвіти України від 14.02.96 за № 3.1-5/97 та навчального плану з спеціальності „Економічна кібернетика" за другим і четвертим освітньо-кваліфікаційним рівнем підготовки бакалаврів і магістрів.