Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
проджект практ.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2.56 Mб
Скачать

Компания

Тут вводяться дані про компанію, в рамках якої реалізується проект(рис.6.4).  

Рис. 6.4 Компания

При описі початкових умов реалізації проекту можливий вибір варіантів: • для реалізації проекту створюється нова компанія, яка має «нульовий» стартовий баланс; • проект реалізується на основі діючого підприємства. У першому варіанті створювані активи компанії описуються лише в розділі Інвестиційний план. У другому випадку необхідно в діалоговому вікні Стартовий баланс описати стан активів і пасивів підприємства на момент початку проекту, а в розділі Інвестиційний план визначити новостворювані активи. Введені в діалоговому вікні Стартовий баланс дані відображаються в балансі підприємства(рис.6.5):

Активы: Денежные средства.

Счета к получению. Запасы готовой продукции. Запасы комплектующих. Предоплаченные расходы. Здания. Земля.

Оборудование. Нематериальные активы. Незавершенные инвестиции. Ценные бумаги. Пассивы: Отсроченные налоги. Счета к оплате. Кредиты.

Акционерный капитал. Резервы.

Нераспределенная прибыль. Полученные авансы. Добавочный капитал. Баланс: Денежные средства.

Счета к получению.

Сырье, материалы и комплектующие.

Незавершенное производство. Запасы готовой продукции. Банковские вклады и ценные бумаги. Краткосрочные предоплаченные расходы. Суммарные текущие активы:

основные средства;

накопленная амортизация. Остаточная стоимость основных средств:

земля;

здания и сооружения;

оборудование;

предоплаченные расходы;

другие активы. Инвестиции в основные фонды. Инвестиции в ценные бумаги. Имущество в лизинге. Суммарный актив. Отсроченные налоговые платежи. Краткосрочные займы. Счета к оплате. Полученные авансы.

Суммарные краткосрочные обязательства. Долгосрочные займы: обыкновенные акции; привилегированные акции; капитал внесенный сверх номинала; резервные фонды; добавочный капитал; нераспределенная прибыль.

Рис.6.5 Стартовый баланс

 Інвестиції в основні фонди. Інвестиції в цінні папери. Майно в лізингу.Сумарний актив. Відстрочені податкові платежі. Короткострокові позики. Рахунки до оплати. Отримані аванси. Сумарні короткострокові зобов'язання. Довгострокові позики: звичайні акції; привілейовані акції; капітал внесений понад номіналу; резервні фонди; додатковий капітал; нерозподілений прибуток. Сумарний власний капітал. Сумарний пасив.

Діалогове вікно Банк Система обліку призначено для визначення основних правил обліку фінансової діяльності підприємства(рис.6). Тут є список Принцип обліку запасів.Можна вибрати один з трьох методів обліку запасів сировини, матеріалів та комплектуючих, а також запасів готової, в тому числі незавершеною, продукції - FIFO, LIFO або «за середнім». Як відо-стно, вибір принципу обліку може помітно позначитися на фінансових результатах. У даному діалоговому вікні можна також відобразити специфіку обліку лізингових операцій. Російські правила обліку не вимагають обов'язкової «постановки на баланс» лізингового обладнання - порядок обліку залежить від конкретних умови угоди, яка відображає в даному діалоговому вікні.

Рис.6.6 Банк, система учета

У модулі Текстовий опис формується текстова частина проекту. Тут вказується: загальна інформація, продукти і послуги, дослідження і розробки(рис.6.7). Загальна інформація включає в себе: найменування, початкові або справжні цілі компанії, історію розвитку, сфера діяльності, основні переваги, необхідні поліпшення, становище на ринку, фінансові показники, рівень технології, фінансування. Продукти і послуги включають в себе: перелік продукції і послуг, стадію розвитку продукту, патентоспроможність, ціну, підготовку користувачів, гарантійне обслуговування.Дослідження та розробки включають в себе: фундаментальні дослідження, результативність НДДКР, концепцію розвитку продуктів, технологічні ризики, послуги НДДКР сторонніх організацій, державну підтримку НДДКР.

Рис. 6.7 Текстовое описание

Діалогове вікно Структура компанії призначено для завдання параметрів аналізу діяльності підрозділів компанії та оцінки їх вкладу в загальний фінансовий результат (рис.6.8). Тут описують внутрішню структуру компанії і ступінь участі кожного підрозділу у виробництві окремих продуктів. «Прив'язка» конкретного продукту до деякого підрозділу означає, що доходи і витрати, пов'язані з випуском і збутом даного продукту, враховуються при розрахунку фінансових результатів підрозділи. Можна, втім, вказати, що продукт «поділений» між кількома підрозділами.

Рис. 6.8 Структура компании