Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
проджект практ.docx
Скачиваний:
10
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
2.56 Mб
Скачать

1. Project Еxpert повідомляє, що звіт переданий в Word, але там (у мене стоїть Word 2000) тільки порожній лист. У чому справа?

Причина: у MS Word 2000/XP/2003 при інсталяції за замовчуванням встановлюється висока ступінь захисту від вірусів, які містяться в макросах. Вона забезпечує заборону виконання будь-яких макросів, крім так званих підписаних. У той же час передача звітів з Project Еxpert в MS Word та форматування тексту виконуються за допомогою макросів.

Як боротися: Необхідно змінити ступінь захисту від вірусів у макросах. Зробити це потрібно безпосередньо в MS Word 2000/XP/2003, виконавши команду меню «Сервіс / Макрос / Безпека» (в англійському варіанті MS Word 2000/XP/2003 - "Tools / Macro / Security"). У діалозі замість «Високого» (High) рівня безпеки необхідно встановити «Середній» (Medium) або «Низький» (Low). При цьому в першому випадку при передачі документів з Project Еxpert в MS Word на екрані буде з'являтися повідомлення, що документ містить макроси, а в макросах можуть бути віруси. Реагувати на нього не слід (макроси відключати не потрібно) - це стандартне повідомлення як реакція на наявність макросів, і воно не означає, що будь-які віруси виявлені.

2. При установці Project Expert 7 на Windows xp (Windows 2000) програма установки зупиняється на 99%

Як боротися: Для вирішення даної проблеми досить створити на комп'ютері користувача з англійським ім'ям і правами адміністратора і запустити установку з-під створеного аккаунта. Після установки створений акаунт можна видалити. Щоб створити обліковий запис користувача в Windows 2000/XP, потрібно клацнути правою кнопкою миші на іконку "Мій комп'ютер» («My computer»), вибрати у спливаючому меню пункт «Управління» («Manage»), у вікні «Керування комп'ютером» ( «Computer Management») вибрати розділ «Локальні користувачі та групи» («Local Users and Groups") і в ньому підрозділ «Користувачі» («Users»). Після вибору останнього підрозділу потрібно в правій частині вікна клацнути мишею на білому полі і в спливаючому меню вибрати пункт «Новий користувач» («New User»).У вікні задається ім'я нового користувача (воно повинно складатися з англійських букв - наприклад admin) і його пароль, після чого створюється користувач в системі за допомогою натискання на кнопку «Створити» («Create») і закривається вікно.Після виконання перерахованих дій в правій частині вікна «Керування комп'ютером» («Computer Management») з'являється щойно створений користувач. Після цього, потрібно натиснути правою кнопкою мишки на цього користувача, вибрати в меню пункт «Властивості» («Properties») і в новому вікні на закладці «Членство в групах» («Member Of») додати групу "Адміністратори» («Administrators ») за допомогою натискання на кнопку« Додати »(« Add »).

3.При спробі відкрити файл проекту видається повідомлення про те, що файл не може бути відкритий або доступ до файлу тільки на читання.

Як наприклад:

Можуть викликатись і інші помилки(але в цьому контексті).

Чому і що робити? Швидше за все у файлу заданий атрибут «тільки читання» або у користувача немає прав на зміну даного файлу. Для відкриття файлу потрібно правим клацанням миші на файлі викликати спливаюче меню і вибрати в ньому пункт «властивості». У «властивості» файлу не повинен бути обраний атрибут «тільки для читання», крім того в «властивостях» на закладці «безпека» повинні бути задані поточному користувачу права на зміну файлу і на запис даних. Якщо все ж користувач має всі права і у файлу не варто атрибут «тільки читання», то можливо файл даних пошкоджений або (при мережевий роботі) мережевий доступ до файлу не може бути здійснено коректно.