Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
14.58 Кб
Скачать

Завдання 19

Готовність керівника до ефективної роботи багато в чому визначається практикою його повсякденній діяльності, а вирішальне значення для формування стилю керівництва має раціональне використання робочого часу.

Введення періодів планування сприяє більш точну оцінку обстановки в цілому, полегшує виділення головного, підвищує рівень виконання і допомагає керівникові прийняти правильне рішення, як найбільш доцільно використовувати робочий час.

Щоб отримати якомога кращі результати при плануванні робочого часу, керівнику необхідно використовувати таке поняття, як «періоди планування»: день, тиждень, місяць, рік. Кожен період планування має розглядатися окремо. У зв'язку з цим рекомендується мати окремий план для кожного періоду.

Головне перевага, що досягається шляхом планування роботи, полягає в тому, що планування робочого часу приносить виграш у часі. У зв'язку з цим у керівника з'являється можливість використовувати наявне у нього робочий час для плідної та успішної діяльності і досягти поставлених цілей з якомога меншою витратою часу. Планування як найважливіша складова частина організації особистої праці означає підготовку до реалізації намічених цілей і структурування (упорядкування) робочого часу.

В практиці повсякденної роботи керівнику не рекомендується спочатку братися за вирішення найпростіших і легких завдань, які вимагають мінімальних витрат робочого часу. Слід приступати до вирішення завдань, виходячи з їх значенням і важливістю.

Ми вважаємо, що плани, які складаються лише з врахування переліку робіт, які підлягають виконанню приречені на провал, тому що до них працівники відносяться не відповідально і мало на них звертають уваги, тому що вважають їх напевно необов’язковими до виконання, тому що керівники не наполягають на їх виконанні.

Соседние файлы в папке мої _ саша лаба 2