Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
2
Добавлен:
04.03.2016
Размер:
15.67 Кб
Скачать

Завдання 8

Мотивація - це процес спонукання кожного працівника та стилю всіх членів його колективу до активної діяльності задоволення якихось своїх потреб й у досягнення мети організації.

Основні завдання мотивації: формування в кожного працівника розуміння суті Доповнень і значення мотивації у процесі праці; навчання персоналові та начальницького складу психологічним основамвнутрифирменного спілкування; формування в кожного керівника демократичних підходів до управління персоналом із сучасних методів мотивації.

Аби вирішити з завдань необхідний аналіз процесу мотивації в організаціях, індивідуальної та груповий мотивації, якщо є залежно з-поміж них, і соціальних змін, які у мотивації діяльності за переходу до ринкових відносин.

Мотивацією молодих фахівців необхідно приділяти більше уваги, тому, що молодий фахівець є людським капіталом, вкладення у який зараз, дасть прибуток завтра.

Для підвищення мотивації молодих працівників можна використати такі форми стимулювання:

  • Заробітня плата молодого працівника не повинна сильно відрізнятись від старших колег, також вона повинна бути пропорційною до виконаної ним роботи.

  • Нематеріальні пільги і привілеї персоналу, такі як надання відгулів, гнучкий графік роботи.

  • Просування молодого працівника по службі, планування кар’єри.

Дані заходи щодо підвищення мотивації праці молодих працівників дозволяють ефективніше використовувати трудовий потенціал підприємства.

Соседние файлы в папке саша