Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Опір матеріалів / Metod_EMF_II_sem.doc
Скачиваний:
47
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
5.25 Mб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ І НАУКИ УКРАЇНИ

ПОЛТАВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМЕНІ ЮРІЯ КОНДРАТЮКА

Методичні вказівки та завдання

до курсових робіт із курсу "Опір матеріалів" для студентів спеціальностей:

– „Автомобілі та автомобільне господарство”

– “Обладнання нафтових і газових промислів”

– “Технологія машинобудування”

– “Підйомно-транспортні, будівельні, дорожні, меліоративні машини та обладнання”

Полтава 2006

Методичні вказівки та завдання до курсової роботи з курсу “Опір матеріалів” для студентів електромеханічного факультету. – Полтава: ПолтНТУ, 2006. – 28 с.

Укладачі: К.І. Залужна, кандидат технічних наук, доцент.

В.М.Чередніков, кандидат технічних наук, доцент.

В.В.Муравльов, кандидат технічних наук, доцент.

В.А.Кириченко, асистент.

Відповідальний за випуск: завідувач кафедри залізобетону і кам‘яних конструкцій та опору матеріалів А.А.Павліков, професор.

Рецензент: кандидат технічних наук, доцент В.М.Тимошенко.

Затверджено радою університету

протокол № 3 від 23.03.2006 року

Редактор Н.В.Жигилій

Коректор Н.О.Янкевич

Загальні вимоги до оформлення курсових робіт

Курсова робота (КР) складається з текстової та гра­фічної частин, які подаються зброшурованими в одну поясню­вальну записку з напівжорстки­ми обкладинками (ватман довільної щільності). Текстова і графічна части­ни КР виконуються студентом самостійно відповідно до отримано­го завдання на окремих аркушах паперу формату А4 (210х297 мм) із дотриманням вимог ЄСКД (Єдина Система Конструкторської Докумен­та­ції) та правил креслення. При цьому є обов’язковим креслення відповідних штампів та рамок на кожному аркуші або використання стандартизованих аркушів, що мають відповідні штампи і рамки (див. додатки 1-3).

Текстова частина, в якій подаються постановка задач, вихідні дані, довідкова інформація, відповідні розрахунки та пояснення, виконується на аркушах паперу звичайної щільності. Підстава для виконання роботи, її мета, задачі та структура наводяться у вступі.

Графічна частина, в якій подаються розрахункові схеми, результати розрахунку, проектні рішення, виконується на листах ватману необхідного формату.

Курсова робота оформляється студентом власноруч і подається в оригіналі. Вико­нання роботи українською мовою є обов’язковим.

Роботи повинні брошуруватися у такому порядку:

1) титульний аркуш;

2) завдання до виконання (видає викладач);

3) зміст;

4) основна частина;

5) висновки;

6) використана література.

На початку кожної задачі обов’язково повинні бути вказані її тема, умова та вихідні дані.

При виконанні КР розрахункові схеми з епюрами та інші графічні зображення подаються на окре­мих листах формату А4 (210х297 мм) або А3 (420х297 мм), на яких обов’язково повинні бути рамка і штамп.

Креслення необхідно виконувати чорним олівцем, гелевими ручками чорного кольору чи тушшю. До­пускається окремі частини креслень (як-то зов­нішні навантаження, опорні реакції) виділя­ти кольо­ровими олівцями. Креслення повинні бути зро­зуміли­ми, не переобтяженими допоміжною інформацією та легко читатися. Розміщують графічну части­ну в кінці кож­ної задачі чи розділу після виконання розрахунків.

Виконуючи будь-які креслення, обов’язково необхідно позначати величини заданих навантажень, опорних реакцій, відстаней та вказувати їх числові значення.

етап № 1

Складний опір

Мета роботи– навчитися розраховувати елементи конструкцій при таких випадках складного опору як косий згин, позацентровий стиск та згин з крученням.

Соседние файлы в папке Опір матеріалів