Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Practica.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
106.5 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Тернопільський державний технічний університет

Імені Івана Пулюя

Кафедра біотехнічних систем

Звіт

про виробничу практику

студента ΙII курсу денної форми навчання

Виконав ст.гр.РМс-41

Галан Віктор

Тернопіль – 2014

Вступ

Я проходив виробничу практику у ПП «Домофонні системи». Приступаючи до практики, я ознайомився з персоналом, із наявним устаткуванням та з правилами техніки безпеки. Ретельно вивчив технічну документацію, яка стосувалась роботи приладів, правила користування ними та методи проведення відповідної перевірки їх готовності до роботи.

1.) Основні принципи конструювання радіоапаратури із застосуванням прогресивних методів проектування,які застосовуються на підприємстві.

Головною функцією домофонів є надання можливості вступити в спілкування з людьми, які з якихось причин хочуть потрапити всередину приміщення. Домофони роблять можливим уникнути особистого фізичного контакту і тим самим убезпечити себе.

За допомогою домофона можна або відкрити доступ всередину приміщення, або заборонити вхід. Адже саме домофони дозволяють не виходячи з дому контролювати і управляти вашими дверима.

Саме завдяки всьому вище переліченому домофони і стали такими популярними в складі сучасної системи безпеки.

Домофони поділяються на:

- аудіодомофони, які здатні передавати лише аудіосигнал;

- відеодомофони, які можуть передавати аудіосигнал і відеосигнал з зображенням.

2.) Організація робочого місця

Організація робочого місця — це система заходів щодо його планування, оснащення засобами і предметами праці, розміщення їх в певному порядку. Робоча зона – частина простору робочого місця, обмеженого крайніми точками доступності рук і ніг працюючого із зсувом на 1-2 кроки від умовного центру робочого місця.

Планування робочого місця:

Передбачає раціональне розміщення у просторі матеріальних елементів виробництва, зокрема устаткування, технологічного та організаційного оснащення, а також робітника. Робоче місце має робочу, основну і допоміжну зони. В основній зоні, яка обмежена досяжністю рук людини в горизонтальній і вертикальній площинах, розміщуються засоби праці, що постійно використовуються в роботі. У допоміжній зоні розміщуються предмети, котрі застосовуються рідко.

Механізми, пристрої, інструменти і матеріали на робочому місці розміщують так, щоб під час роботи не доводилось робити зайвих рухів. Ручний інструмент, який беруть правою рукою, повинен лежати справа, а той, що беруть лівою рукою,— зліва.

Під час виконання робіт обов'язково слід додержуватись усіх правил техніки безпеки і виробничої санітарії.

Непродумане планування збільшує час виконання конкретної роботи.

Розміщення і організація робочого місця: площа і обсяг на одне робоче місце, взаємне розташування робочих місць у приміщенні. Конструкція робочого місця: робочий стіл, робоче сидіння, підставка для ніг, взаємне розташування приладів та іншої РЕА при настроюванні, складанні та регулюванні. Режим праці і відпочинку виготовлювачів та користувачів РЕА.

Організація робочого місця монтажника, налагоджувача та користувача РЕА повинна забезпечувати відповідність усіх елементів робочого місця та їхнього розташування ергономічним вимогам ГОСТ 12.2.032-78 ССБТ. Робоче місце при виконанні робіт сидячи.

Загальні ергономічні потреби:

При розташуванні робочих місць виготовлювачів та користувачів РГЛ необхідно дотримуватись вимог: робочі місця розташовуються на відстані не менш 1000 мм від стін зі світловими прорізами, відстань між бічними поверхнями столу не повинна бути менш 900 мм, прохід між рядами робочих місць.

Конструкція робочого місця монтажника, складальника й налагоджувана РЕА повинна забезпечувати підтримку оптимальної робочої пози. Висота робочої поверхні столу повинна бути в межах 680-800 мм, а ширина — забезпечувати можливість виконання операцій у зоні досяжності моторного поля. Рекомендовані розміри столу: висота - 725 мм, ширина — 600-1400 мм, глибина - 800-1000 мм. Робоче сидіння повинно мати такі елемента: сидіння, спинку І стаціонарні або змінні підлокітники. Ширина І глибина сидіння повинні бути не менш 400мм. Висота поверхні сидіння повинна регулюватися в межах 400-500 мм, висота спинки сидіння повинна складати 300 ± 20 мм, ширина — не менш 380 мм, радіус кривизни у горизонтальній площині - 400 мм. відстань від спинки до переднього краю сидіння повинне регулюватися в межах 260-400 мм. При організації обслуговування, ремонту і налагодження РЕА площа робочого місця повинна бути не менш 10м2, робочі місця повинні бути відокремлені одне від іншого перегородками і знаходиться на відстані не менше 1000 мм від приладів опалення. Тут повинні бути штепсельні гнізда і електророзетки для підключення електроінструментів до напруги 12В, 36-42В. Необхідно пам'ятати, що режим пращ і відпочинку працюючих з обладнанням РЕА визначається в залежності від категорії виконуваної роботи.

Обслуговування робочого місця

Передбачає своєчасне забезпечення його всім необхідним, включаючи технічне обслуговування (наладку, регулювання, ремонт); регулярну подачу необхідних видів енергії, інформації та витратних матеріалів; контроль якості роботи обладнання, транспортне та господарське обслуговування (прибирання, чистка обладнання тощо).

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]