Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ZVIT.doc
Скачиваний:
403
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
17.07 Mб
Скачать

02. 06. 2014 Р. Тема№1 ознайомлення з чинним законодавством україни, що регламентує підприємницьку діяльніть закладів ресторанного господарства

Я проходжу практику в ресторані «Тер-Асторія», графік роботи з 11:00 до 23:00, адреса:

Тернопіль, вул.Руська,23

тел.: 25-99-89, (067) 1516069

80 Посадочних місць, віп-зал - 12 місць. Святкування банкетів, весіль, новорічних свят, випускних вечорів, ювілеїв.

Затишна атмосфера, уважний та ввічливий персонал, смачна українська кухня створять приємний настрій для святкувань.

Мікроклімат, який підтримується в залі системою кондиціонування, робить його однаково комфортним як взимку, так і влітку.

Безкоштовна парковка.

Підприємницьку діяльність закладів ресторанного господарства регламентує:

  • Конституція України;

  • Кодекс законів про працю;

  • Закони;

  • Нормативні підзаконні акти.

Перелік основних законодавчих та нормативних актів, які регламентують діяльність в сфері торгівлі та послуг:

  • Наказ Міністерства економічного розвитку і торгівлі України від 07.03.2012 року №310 "Про затвердження Порядку проведення перевірок у суб'єктів господарювання сфери торгівлі та побуту, у тому числі ресторанного господарства, якості продукції, додержання обов'язкових вимог щодо безпеки продукції, а також додержання правил торгівлі та надання послуг"

  • Закон України "Про звернення громадян"

  • Закон України "Про захист прав споживачів"

  • Закон України " Про дозвільну систему у сфері господарської діяльності"

  • Закон України "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення"

  • Закон України "Про регулювання містобудівної діяльності"

  • Постанова Кабінету Міністрів України № 833 від 15.06.2006 р. "Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів"

Сертифікація — це сукупність дій та процедур з метою підтвердження (за допомогою сертифікату відповідності або знака відповідності) того, що продукція (товар чи послуга) відповідає обов'язковим вимогам норм і стандартів, що діють в Україні.

Сертифікація продукції здійснюється уповноваженими органами із сертифікації — підприємствами, установами і організаціями з метою: запобігання реалізації продукції, небезпечної для життя, здоров'я та майна громадян і навколишнього природного середовища, сприяння споживачеві в компетентному виборі продукції, створення умов для участі суб'єктів підприємницької діяльності в міжнародному економічному, науково-технічному співробітництві та в міжнародній торгівлі.

Під стандартизацією розуміють встановлення й застосування єдиних правил з метою впорядкування діяльності в певній галузі. Стосовно продукції стандартизація охоплює: установлення вимог до якості готової продукції, а також сировини, матеріалів, напівфабрикатів і комплектуючих виробів; розвиток уніфікації та агрегатування продукції як важливої умови спеціалізації й автоматизації виробництва; визначення норм, вимог і методів у галузі проектування та виготовлення продукції для забезпечення належної якості й запобігання невиправданій різноманітності видів і типорозмірів виробів однакового функціонального призначення;уніфікація вимірювань і позначень; створення єдиних систем класифікації та кодування продукції, носіїв інформації, форм і методів організації виробництва.

Результати стандартизації відображаються в спеціальній нормативно-технічній документації. Нормативно-технічна документація, що застосовується на підприємствах, охоплює певні категорії стандартів, які різняться за мірою жорсткості вимог до виробів і за сукупністю об'єктів стандартизації:

- Міжнародні стандарти ІСО серії 9000

- Галузеві стандарти

- Державні стандарти України

- Стандарти науково-технічних інженерних товариств та союзів

- Технічні умови

- Стандарти підприємств

Методи рекламування продукції та послуг: реклама в інтернеті, на радіо, телебачені, біг-бордах, сіті-лайтах, призматронах, тролах, яскраве та вдале оформлення самого закладу.

Основні та додаткові послуги кафе «Меркурій»:

Для закладів ресторанного господарства характерні такі функції: виробництво, реалізація та організація споживання продукції харчування, а й специфічні, а саме:

- поєднання вищеназваних функцій з організацією відпочинку, розваг та дозвілля споживачів;

- надання продукції та послуг високої якості за цінами;

- надання додаткових супутніх послуг: послуги з доставки їжі за адресою, сервісні послуги на дому, в офісі тощо.

Додаткові послуги, які надає кафе «Калина», поділяються на три групи:

- з реалізації та організації споживання продукції та послуг;

- зі створення зручностей для споживачів;

- з організації дозвілля.

До першої групи входить: організація обслуговування святкових та ділових зустрічей поза межами ресторану; доставка кулінарної продукції та обслуговування споживачів за замовленням на робочих місцях, удома, в номері готелю, на транспорті тощо; послуги офіціанта вдома; пакування виробів, куплених у ресторані.

До другої групи можна віднести: бронювання місць у залі ресторану за телефоном; гарантоване зберігання особистих речей споживачів; виклик таксі на замовлення споживача; продаж квітів, сувенірів; телефонний зв'язок; прийом для розрахунку кредитних карток тощо.

Третя група включає додаткові послуги з організації дозвілля. Це жива музика.

Під управлінням підприємствами ресторанного господарства розуміють різноманітні способи упорядкованого впливу на об'єкти з метою розвитку й удосконалення виробничих, торговельно-технологічних процесів виготовлення продукції власного виробництва, її реалізації, обслуговування споживачів за мінімальних витрат праці та коштів.

Оскільки робота в закладі ресторанного господаоства дуже різноманітна, там повинні працювати кухарі бармени та офіціанти різної кваліфікації. Рекомендується таке їх співвідношення: VI – 15-17%; V – 25-27%; IV – 32-34%; III – 24-26%.

Працівник VI розряду є бригадиром, відповідає за організацію роботи менш кваліфікованішого персоналу, виконує найскладніші операції з приготування і подавання страв.

Працівники V розряду виконують операції, що потребують складної кулінарної обробки і подають страви англійським способом.

Працівники IV розряду готують страви масового попиту і обслуговують гостей французьким способом.

Працівники III розряду підготовляють продукти для подальшого їх використання для приготування страв та обслуговують відвідувачів російським способом.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]