Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
22Документ Microsoft Office Word (3).doc курсов...doc
Скачиваний:
9
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
775.68 Кб
Скачать

1 Вступ

Одним з унікальних винаходів, яким більшість з нас користується щодня, є ліфт. Цей підйомний пристрій настільки увійшов в наш побут, що мало хто замислюється над тим, наскільки велике його значення. Адже, варто трохи пофантазувати, на тему що б було, якби ліфт не винайшли, то починаєш розуміти, що без ліфта вигляд сучасних міст був би зовсім іншим. Похоронні звичаї цього племені вимагали ховати небіжчиків на вершині дерев. Для підйому мертвих тіл аборигени використовували пристрій, діючий за принципом сучасного ліфта. Платформа, сплетена з ліан і гілок, піднімала вантаж за допомогою противаги. Цілком вірогідно, що подібні конструкції були відомі і в епоху кам'яного століття європейської цивілізації. Найстародавнішим підйомним пристроєм - прототипом ліфта є підйомник в одному з будинків давньоримського міста Геркуланум, яке розташовано біля підніжжя вулкана Везувій, і разом із сумнозвісними Помпеями, стало його жертвою. При розкопках в одному з будинків Геркуланума були знайдені елементи підйомника, що добре збереглися. Підйомник використовувався для підняття приготованих страв з кухні в розташовану над нею їдальню. Знахідка датується 79 роком н.е., - роком виверження Везувію. Підйомник приводився в дію мускульною силою. В XVII столітті ліфти були предметом розкоші і розваг можновладців. Наприклад, при Петрі Першому, в одному з палаців Петергофа був споруджений невеликий вантажний ліфт, що переміщав обідній стіл між першим і другим поверхом. Ім'я майстра, що спроектував цей механізм, залишилося невідомим. Ліфти використовуються для вертикального переміщення пасажирів та вантажів, а підйомники – для переміщення вантажів з шахт або для переміщення пасажирів по нахиленому шляху. Оскільки підйомники не являються типовими загально промисловими механізмами, найбільша увага приділяється однокабінним ліфтам. Основними елементами однокабінних ліфтів являються кабіна. Підйомна лебідка(при наявності редуктора), канати, противага, електродвигун, гальмуючий пристрій і прилади керування. Живлення двигуна дверей і вентиляторів, освітлення кабіни, зв’язок приладів керування і сигналізації з яке знаходиться не в кабіні, обладнанням.

2 Аналіз технічного завдання

Метою даного курсового проекту є розробка системи управління вантажним ліфтом на базі мікропроцесора AT89C51.

Ліфт керується з пульта управління Рисунок2.

Кнопки вибору поверху

Світодіод, якийвказуєна перевищення допустимої ваги.

1 поверх

2 поверх

Виклик

Аварійної

служби

Аварійна зупинка ліфта

Кнопка виклику аварійної служби

Кнопка аварійної зупинки ліфту

Рисунок 2.1 Пульт управління ліфтом

Порядок роботи з пристроєм

Після успішного включення починають працювати усі, елементи пристрою. По замовчуванню при запуску системи керування ліфтом буде знаходитись на даному поверсі на якому відбулось включення системи, та буде очікувати подальших дій в залежності від заданих команд користувача .

При натискані клавіші«1» дозволяє викликати/переміщати кабіну ліфта на перший поверх, клавіші «2» - «5» виконують ті самі функції з другий по п’ятий поверх.

Якщо загоряється індикатор це означає що ліфт перевантажений і потрібно звільнити місце.

При винекнені аварійної ситуації потрібно скористатись кнопкою аварійної зупинки і викликати аварійну службу.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]