Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Zvit.docx
Скачиваний:
62
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
1.27 Mб
Скачать

ЗМІСТ

Вступ………………………………………………………………………….. 3

  1. Характеристика підприємства………………………………………… 4

  2. Сушіння пиломатеріалів. Сушильні камери………………………… 6

  3. Вимоги до сушильних камер……………………………………………11

  4. Будова та принцип дії сушильної камери…………………………….12

  5. Електрозахисні засоби і організаційно-захисні міри на підприємстві …………………………………………………………….. 23

Висновки…………………………………………………………………….. 34

Вступ

Виробнича практика студента забезпечує засвоєння кваліфікації в відповідності з вимогами навчального плану, сприяє закріпленню й поглибленню знань, привчає до праці в сфері виробництва в умовах трудового колективу. Виробнича практика дозволяє сформувати уяву про зміст й особливості своєї майбутньої професії не тільки через сукупність отриманих теоретичних знань, а й з точки зору практичної діяльності реально діючих підприємств придбати елементи професійного уміння і практичних навичок.  Я проходив практику на підприємстві ТзОВ «ДОФ Арбо», яке знаходиться за адресою: м. Камінь-Каширський, вул. Воля 240 Практика тривала з 29 червня по 19 липня 2015 року. Вона проходила у ремонто-механічному цехові.

ТзОВ «ДОФ Арбо» Займається лісопереробкою, а саме виготовленням столярних виробів, європіддонів, масовою заготовкою лісосировини, її обробкою та подальшою реалізацією на ринки України та Європи. У складі деревообробної промисловості виділяють три групи виробництв:

перша — виробництва, які здійснюють первинну обробку деревини (лісопильне, шпалопильне);

друга — вторинна обробка деревини (паркетне, фанерне, меблеве, деревостружкових плит, сірників, стандартних будинків і деталей та ін.);третя — хіміко-механічна переробка деревини (деревоволокнистих плит, деревних пластиків).

Особливе місце тут належить виробництву деревостружкових і деревоволокнистих плит, що дає змогу ефективно використовувати відходи лісопиляння та інших деревообробних виробництв, отримуючи продукцію, яка користується підвищеним попитом і є основним матеріалом для розвитку меблевої промисловості.

Мета і предмет діяльності Товариства, визначаються його статутом, згідно якого здійснюється підприємницька діяльність з купівлі лісосировини її обробки та реалізації.

Метою даного звіту є показати свої знання та навички, отримані в процесі проходження виробничої практики.

  1. Характеристика підприємства

Товариство з обмеженою відповідальність «ДОФ Арбо» знаходиться в місті Камінь-Каширський. Директором підприємства є Бусько Анатолій Федорович. Підприємство зосереджено на лісову і деревообробну промисловість. Пріоритетний розвиток лісова і деревообробна промисловість одержали в місті, тому що тут зосереджені значні лісосировинні ресурси.

Підприємство живиться електроенергією від підстанції, що складається з двох трансформаторів напругою 10/0,4 кВ. та потужностей 630 та 400 кВАР. Трансорматор на 400 кВАР забезпечує електропостачання цеху виробництва паливних брикетів, що виготовляються з відходів лісопереробки.

Підприємство налічує 5 цехів, зокрема: столярний, лісопильний, цех по виготовленню паливних брикетів, цех з виготовлення європіддонів, цех зберігання та фасування готової продукції. Окрім цього є інші допоміжні приміщення, зокрема: котельня, сушильна камера, компресорна, адміністративні приміщення, насосна станція, автомайстерня, гараж.

Оскільки на підприємстві застосовуються багато верстатів то існує проблема з якістю електоенергії, так як генерується реактивна потужність.

Основною причиною погіршення якості електроенергії є застосування у технологічному процесі асинхронних двигунів, для яких характерним є великий пусковий струм по відношенню до номінального, мала завантаженість через недосконалий процес вибору двигунів. Це відображається на коефіцієнті потужності.

Досить велика економія досягається при застосуванні сучасних технологій, з використанням перетворювачів частоти, проте вони є дорого вартісними і ще не знайшли широкого застосування. Переваги їх у тому що є можливість регулювання швидкості обертання у досить плавному діапазоні.

Деревообробне обладнання, включає дві основні групи: а) обладнання загального призначення, яке включені машини по обробленню і обробці деревини, і б) обладнання,використовуване в певних виробництвах.

Деревообробне обладнання, що працює з більшою швидкістю обертання, є одним з найбільш небезпечних. Тому всі верстати повинні бути обладнані надійними захисними пристроями, що виключають нещасні випадки та отримання травм працюючими.

Деревообробне обладнання встановлюють на фундаментах, на бетонних або залізобетонних підлогах або на міжповерхових перекриттях.

Деревообробне обладнання поділяють на верстати загального призначення,верстати для спеціальних виробництв і універсальні.

Деревообробне обладнання, в тому числі рами лісопильні двоповерхові, одноповерхові; деревообробні верстати, у тому числі: стругальні, токарні, фрезерні, стрічково-пильні і лобзикові, свердлильні, шліфувальні, круглопильні, шипорізні,заточувальні, спеціальні.

Сучасне деревообробне устаткування є складним об'єктом з великим числом взаємозв'язків і широкою номенклатурою вихідних параметрів, що працюють у різних режимах. При розробці систем і методів діагностування складного об'єкта грунтуються на аналітичних або графоаналітичних уявленнях основних його властивостей у вигляді діагностичних моделей. Вони можуть бути представлені у векторній формі, у вигляді системи диференціальних рівнянь або передавальних функцій, що зв'язують вхідні і вихідні параметри.

Сучасне деревообробне устаткування оснащене швидкодіючими ріжучими інструментами, механізмами подачі та іншими пристосуваннями.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]