Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

kursak / Билошицький / Вступ

.docx
Скачиваний:
40
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
50.17 Кб
Скачать

ВСТУП

Системою електропостачання називають сукупність пристроїв для виробництва, передачі і розподілу електроенергії. Системи електропостачання промислових підприємств створюються для забезпечення живлення електроенергією промислових приймачів, до яких відносяться електродвигуни різних машин і механізмів, електричні печі, апарати і машини для електрозварювання, освітлювальні установки.

Кожне виробництво існує за рахунок того, що його машини знаряддя забезпечують роботу технологічних механізмів, які виробляють промислову продукцію. Всі машини приводяться в рух електродвигунами. Для їх нормальної роботи застосовують електроенергію як саму гнучку і зручну форму енергії, що забезпечує роботу виробничих механізмів. При цьому електроенергія повинна володіти відповідною якістю. Основними показниками якості електроенергії являються стабільність частоти і напруги, синусоїдальність напруги і струму і симетрія напруги. Від якості електроенергії залежить якість продукції що випускається і її кількість.

Зміна технологічних процесів виробництва, зв’язана, як правило, з їх ускладненням, приводить до необхідності модернізації і реконструкції систем електропостачання. Загальна задача оптимізації систем промислового електропостачання включає також раціональні рішення по вибору січення проводів і жил кабелів, способів компенсації реактивної потужності, автоматизації і диспетчеризації. Оптимізація виробничих процесів разом з оптимізацією систем промислового електропостачання повинна дати державі додаткові засоби за рахунок скорочення невиробничих витрат.

Соседние файлы в папке Билошицький