Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

kursak / Василишин / ВСТУП

.docx
Скачиваний:
42
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
38.75 Кб
Скачать

ВСТУП

Система електропостачання являє собою енергосистему для передачі електроенергії за допомогою кабельних мереж і активного електрокеруючого устаткування, яка слугує для забезпечення надійним і якісним електроживленням усього комплексу устаткування в рамках його функціонального призначення.

Система електропостачання є основою для електроосвітлення, основного електроживлення й безперебійного електроживлення. Системи електропостачання промислових підприємств створюються для забезпечення живлення електроенергією промислових приймачів, до яких відносяться електродвигуни різних машин і механізмів, електричні печі, апарати і машини для електрозварювання, освітлювальні установки.

Електропостачання прийнято розділяти на зовнішнє і внутрішнє.

Під зовнішнім електропостачанням розуміють комплекс споруд, що забезпечують передавання електроенергії від пункту приєднання енергосистеми до пункту приєднання споживача.

Внутрішнє електропостачання — комплекс мереж і підстанцій, розташованих на території споживача.

Електроустаткування промислових підприємств й установок проектується, монтується і експлуатується відповідно до правил устрою електроустановок (ПУЭ) та інших керівних документів.

Завдання електропостачання:

1. Надійність

2. Якість.

3. Економічність.

Соседние файлы в папке Василишин