Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Скачиваний:
45
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
204.29 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО ОСВІТИ, НАУКИ, МОЛОДІ ТА СПОРТУ

ТЕРНОПІЛЬСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ ТЕХНІЧНИЙ УНІВЕРСИТЕТ ІМ.І.ПУЛЮЯ

Кафедра промислового маркетингу

Маркетинговий план для тов «Агросвіт»

Виконали:

Ст. гр. БК-41

Шеліга А.Ю.

Михайлюк О. М.

Пришляк Г. І.

Павловська М.

Керівник роботи:

Семенюк С.Б.

Тернопіль, 2011 р.

Зміст

  1. Пояснювальна записка

  2. Загальна характеристика підприємства

  3. Стратегічні напрямки і плани підприємства

  4. Ситуаційний аналіз

  5. Товарно-ринкова орієнтація

  6. Програма маркетингу

  7. Фінансові показники діяльності підприємства

  8. Бюджет маркетингу

  9. Організаційна структура

  10. Реалізація плану та контроль

Додатки

1.Пояснювальна записка

Загальна характеристика підприємства

ТОВ «Агросвіт» є комерційною організацією – юридичною особою, має самостійний баланс, друк, штампи, бланки з своїм найменуванням, розрахункові рахунки в установах банків( в ТОД АППБ «Аваль» м.Тернопіль), статут ,на основі якого працює. Метою діяльності підприємства є господарська діяльність, направлена на витягання прибутку. Дане підприємство знаходиться за адресою:Тернопільська область, Бережанський район, с. Жуків.

ТОВ «Агросвіт» виготовляє різного роду продукцію : згущене молоко, консервовані огірки, повидло абрикосове, вишневе, малинове, полуничне, суничне, яблучне та штучний мед –з подальшим їх постачанням на інші підприємства для продажу і отримання прибутку.

Крім того, додаткове підприємство ТОВ «Крона» вирощує огірки , яблука та горошок для даного підприємства і постачає їх на завод для подальшої переробки.

Діяльність ТОВ «Агросвіт» регулюється на підставі його Статуту і відповідно до виданих ліцензій на види діяльності.

Стратегічні напрямки і плани підприємства

Місія ТОВ «Агросвіт» - це розширення асортименту консервованої продукції для задоволення потреб споживачів, а також створення позитивного іміджу в очах клієнтів.

Ситуаційний аналіз

ТОВ «Агросвіт » має досить багато сильних можливостей, які ще не були реалізовані ним в процесі комерційної та виробничої діяльності. Так, є досить великі резерви, що не використані у сфері маркетингу та просування продукції. Одними із яких є ефективна цінова політика підприємства. Вміло керуючи стратегією ціноутворення і застосуванням знижок, навіть при середній якості продукції, підприємство може добитися збільшення попиту на його товари, а також підняти свій імідж серед споживачів.

Ситуаційний аналіз призначений для оцінювання ситуації, в якій перебуває дане підприємство, тобто місця, які воно займає в галузі, основних факторів, що впливають на його функціонування.

Товарно-ринкова орієнтація

Плануючи свою маркетингову політику підприємство «Агросвіт» орієнтується перш за все на максимальні обсяги продажу своєї продукції. І відповідно прикладає великі зусилля для створення попиту на свій товар, та створення методів ефективної реалізації продуктів. Плануючи товарну політику ТОВ «Агросвіт» акцентує свою увагу на розширенні асортименту товарів, для повнішого задоволення потреб споживачів.

Дане підприємство прагне розвиватись тому ставить перед собою наступні цілі:

  • вихід на нові сегменти ринку, з новим асортиментом продукції;

  • збільшення обсягу прибутку;

  • впровадження ефективної рекламної кампанії для створення максимального попиту на товари даного підприємства;

  • задоволення основних потреб споживачів, а також основних потреб ринку;

  • створення спеціального підрозділу комерційно-маркетингової служби на підприємстві, який буде займатись регулярним дослідженням та прослідковуванням розвитку ринку харчової промисловості України в залежності від розвитку країни та розробленням відповідного прогнозу, а також відстежувати кроки конкурентів з метою забезпечення лідируючих позицій в харчовій галузі.

Програма маркетингу

ТОВ «Агросвіт» ставить перед собою досягнення таких цілей:

  • розширення товарного асортименту;

  • покращення якості товару;

  • вихід на нові сегменти ринку.

Вибір стратегії просування. Для просування свого товару до споживача підприємство обирає стратегію селективного розподілу. Фірма відбирає кращих посередників і намагається поєднати контроль над каналом збуту, престиж, достатній обсяг продаж і прибуток.

Вибір основних каналів збуту. Якщо аналізувати канали розподілу даного підприємства, то її можна розділити на два підвиди : 1-безпосередній зв’язок виробника із роздрібним торговцем, а той – в свою чергу із споживачем; 2-складається з двох посередників: оптового і роздрібного, який співпрацює із споживачем.

Фінансові показники діяльності підприємства

Статутний фонд підприємства становить 80 тис. грн(за станом на кінець 2010 р.)(див.додаток №3).

До джерел формування майна ТОВ «Агросвіт» належать:

* Прибуток, отриманий від реалізації продукції, робіт, а також від інших видів господарської діяльності

* Амортизаційні відрахування

* Кредити банків

* Капітальні вкладення і дотації з бюджету

* Інші джерела

Бюджет маркетингу

Для того, щоб реалізувати даний план, потрібно виділити на нього додаткові кошти на розширення асортименту продукції, а також на методи її реалізації(пробний маркетинг, реклама, стимулювання збуту).

Найпростіший для розуміння і доступний у використання метод проценту від обсягу продажів. Якщо прибуток ТОВ «Агросвіт» за 2010 рік склав 13825,0 тис.грн, то на маркетингові заходи виділено 200,47 тис. грн.

Організаційна структура

На даний момент на ТОВ «Агросвіт» працює близько 80 людей, які ретельно підбиралися під вимоги виробництва. Організаційна структура компанії передбачає, що дирекція підпорядковує відділи під своїм керівництвом, тобто використовується структура функціональної орієнтації.

Реалізація плану та контроль

Для ефективної діяльності ТОВ «Агросвіт» потрібно періодично проводити контроль роботи всіх відділів, особливо, відділу маркетингу. Потрібно проводити контроль кожного місяця, зіставляючи поточні показники з контрольними цифрами річного плану.

Соседние файлы в папке план агросвіт