Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:

Архив ZIP - WinRAR / інші плани і презентації / Бровар / %b0ркетинговий план товариства

.doc
Скачиваний:
35
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
48.13 Кб
Скачать

Юля

Доброго дня, команда «Майстерня успіху» вашій увазі пропонує маркетинговий план товариства «Микулинецький Бровар» на тему: «Позиціювання підприємства на освоєних та потенційних ринках». Доповідачі Меленчук Юлія та Яремчук Ігор.

Всьому є початок!. Це стосується і товариства «Микулинецький Бровар», де все починається з найпростішого - прикладенні зусиль, зародженні, обробку та перехід у продукт. Вся сировина є натуральна та. Весь технологічний процес приготування пива ведеться з допомогою автоматизованої системи управління. Отож, ми б хотіли поділитися з вами частинкою микулинецького пивзаводу . (потрібно відредагувати, але треба бачити слайд)

Кожна справа має початок. На товаристві Микулинецький бровар це починається із вирощеної на власних земельних угіддях сировини, яка за допомогою новітніх технологій, перетворюється в продукт високої якості зі збереженням старовинної рецептури.

Ігор

Опис ринку пива

Місією товариства є забезпечення високої якості продукції зі збереженням старовинної рецептури, виготовлення лише «живого», непастеризованого пива.

Відповідно до місії визначено такі основні фінансові та не фінансові цілі:

фінансові:

  • після року діяльності досягти чистого прибутку на рівні 20 % від доходу;

  • забезпечити самофінансування технологічних проектів підприємства.

нефінансові:

  • збільшити потужність до 2 мільйонів декалітрів пива у рік за рахунок ще чотирьох ЦКТ (циліндрично-конічний танк) із Данії;

  • вихід на ринки світлого пива Дніпропетровської, Запорізької та Донецької областей;

  • освоєння унікальної технології упакування продукції без доступу кисню;

  • створити безвідхідне виробництво, (для цього відновлено ферму, уже допомогли відновити роботу місцевого хлібозаводу)

  • впровадити в виробництво новий вид продукції – елітний алкогольний напій «Микулинецьке Віскі»;

  • популяризувати новий метод лікування – пиво-терапію спільно з дочірнім підприємством ЗАТ Санаторій «Медобори».

(тут можна все не перелічувати, а акцент зробити на тих, які найбільше фігурують у плані, решту інформації буде на слайді)

Так як і кожне підприємство, микулинецький бровар працює в ринкових умовах тому на нього впливають різноманітні чинники. Провівши їх оцінку нами встановлено, товариство має перспективи розвитку, проте потрібно звернути увагу на внутрішні загрози.

Юля

Так як успіх компанії залежить від продукції, яку виробляє, нами проведений аналіз асортименту з використанням матриці БКГ.

Нові сорти пива, віскі ми плануємо вивести із знак питань в позицію зірок. Такі види пива, як Тернове поле, новорічне, вища проба, елітне залишити в позиції собак в зв’язку з тим що це є дорога подарункова продукція і користується сезонним попитом.

Підсумовуючи вище сказане завершальним етапом аналізу є оцінка конкурентоспроможності, яка базується на експертних оцінках . Експертами виступили представники клубу любителів пива. Основними недоліками підприємства є недостатня реклама та дизайн, що впливають на зниження іміджу товариства. Тому за рахунок розширення виробництва та покращення рекламної компанії ми плануємо підвищити в пізнавальність продукції, укріпитися в наявних та та вийти на нові ринки.

Ігор

Створення електронної бази даних: протягом квітня 2011р. створити і запустити електронну базу даних; травень – червень 2011р. – доведення клієнтів до відома і ознайомлення з новою системою подачі замовлень, методів розрахунку.

До кінця 2011р. змонтувати і запустити в дію лінії для випуску віскі та з метою досягнення цілі про зростання об’ємів випуску до 2 млн. декалітрів на рік.

Юля

З липня по жовтень 2011р. – організовані спільно з туристичною агенцією екскурсії печерами, водоспадами Тернопільської області на фірмовому автобусі підприємства.

Другий туристичний тур з лютого по квітень 2012 року екскурсії по архітектурних (замки, фортеці) та культурних пам’ятках (церкви, монастирі, музеї).

Протягом травня-вересня 2012 року на тернопільському озері поставити плаваюче кафе, до якого споживачів довозитимуть на гондолах.

Спонсорська підтримка та організація заходів направлена на 8 івент-заходів.

На перші сім заходів виділяється по 70 тис. грн. На останній (восьмий) – 10 тис. грн..

1 івент-захід включатиме в себе: концертна програма до святкування Дня Пива, спонсорські внески до організації концерту до Дня незалежності;

2 івент-захід: 1 жовтня до дня захисту людей похилого віку;

3 івент-захід: запрошення дітей зі Східної України для ознайомлення з традиціями святкування Різдва;

4 івент-захід: акція «Від серця до серця» - святкові пасхальні кошики і проведення спільного часу з дітьми дитячого будинку; День сім’ї (в травні) для працівників заводу в номінаціях (спортивна сім’я, співуча сім’я, сім’я кулінарів і т.п.);

5 івент-захід: благодійний концерт до дня Захисту дітей;

6 івент-захід: оздоровлення дітей-сиріт Тернопільщини в санаторії «Медобори»;

7 івент-захід: випуск інформаційних буклетів та відеороликів про СНІД;

8 івент-захід – березень 2013, проведення заходу до Дня Жінки «Подарунок весни» - кожній жінці по тюльпану.

Також будуть встановлюватися білборди в обласних центрах України (зразки запропонованих білбордів можете переглянути у додатку 8).

Промоакції разом з снековими компаніями (промоакції горішків, фісташок, сухариків, чіпсів, а також сирів і різних видів сушеної риби).

Кожного кварталу нашого плану буде відбуватися почергове радіоозвучення афоризмів та історій про пиво.

Відбуватиметься подача реклами у вигляді статей в газеті або журналі (кожного другого місяця).

Друкована реклама буде випускатися до свят та культурно-масових заходів в серпні та грудні кожного року.

Подарункова продукція буде роздаватися щорічно в другу суботу червня (присвячено святкуванню Дня Пива) та в лютому до Дня закоханих (за найкращі освідчення пиву ).

Ігор

Базуючись на фінансовій звітності підприємства планується 15% чистого прибутку використати на маркетингові заходи. Оскільки чистий прибуток ТОВ «Микулинецький Бровар» за 2010р. склав 14 610 тис. грн.., то на маркетингові заходи виділено 2191,5 тис. грн..

Через впровадження запропонованого плану відбудеться:

Популяризація компанії, впізнаваність продукції.

3. Вихід на ринки Дніпропетровської, Запорізької, Донецької областей.

4. Завоювання нових споживачів.

5. Спрощення роботи з клієнтами (економія часу і коштів).

6. Популяризація нового методу лікування – пивотерапії.

7. Згуртування працівників для більш продуктивної роботи.

У зв’язку з виходом на нові ринки при реалізації запланованих маркетингових заходів та збільшення кількості туристів зросте обсяг реалізації продукції підприємство що дозволить досягнути заплановані фінансові та не фінансові цілі.

Соседние файлы в папке Бровар