Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Архив ZIP - WinRAR / інші плани і презентації / Натурпродукт / маркетинговий план для компанії ТОВ Натурпродукт.doc
Скачиваний:
53
Добавлен:
05.03.2016
Размер:
4.18 Mб
Скачать

Маркетинговий план для компанії тов Натурпродукт – вега: «Комплекс маркетингових заходів для успішного виходу на ринок серій косметичних засобів d’oliva&Vitamins та просування бренду»

Назва команди:

«СВ»

Назва ВНЗ:

Тернопільський національний

технічний університет імені Івана Пулюя

Учасники команди:

Редчук Ігор Миколайович

Онисько Мар’яна Ігорівна

Викладач-консультант:

к.е.н., доцент Семенюк Світлана Богданівна

2011Р. Зміст

1. Пояснювальна записка…………………………………………………………………………...3

2. Загальні відомості про компанію………………………………………………………………..5

3. Опис продукту……………………………………………………………………………………6

4. Аналіз ринку……………………………………………………………………………………...6

Продукт………………………………………………………………………………………..6

Місце…………………………………………………………………………………………10

Ціна…………………………………………………………………………………………...10

Просування…………………………………………………………………………………..11

SWOT – аналіз……………………………………………………………………………….11

5. Місія та стратегічні цілі………………………………………………………………………...12

6. Цільові ринки та позиціонування……………………………………………………………...12

7. Маркетингова програма просування продукції………………………………………………13

Комплекс маркетингу для просування…………………………………………………….13

8. Графік реалізації програми……………………………………………………………………..15

Календарний план………………………………………………………………………..….17

9. Бюджет. Розрахунок ефективності…………………………………………………………….18

10. Контроль………………………………………………………………………………………..20

Додатки

1. Пояснювальна записка

Загальні відомості про компанію.

Спільне українсько-німецьке фармацевтичне підприємство ТОВ «Натурпродукт-Вега» засноване в 1994 році. Підприємство займається дистрибуцією препаратів з Німеччини.

Сьогодні «Naturwaren» виробляє лікарські засоби та засоби лікувальної косметики, які постачаються до США, Австралії, Нової Зеландії, країн Західної та Східної Європи. На підприємстві запроваджені найсучасніші технології виробництва, воно має сертифікат GMP (Good Manufacturing Practice).

Навесні 2006 року було відкрито лінію косметичних засобів для жінок D’Oliva. «Натурпродукт-Вега» є ексклюзивним дистриб’ютором лікувальної косметики D’oliva в Україні.

Опис продукту.

Особливість продукції D’oliva полягає в силі оливкової олії італійської провінції Тоскана, де виробляють головний компонент цієї косметики.

Оливкова олія ідеально підходить для виробництва косметичних продуктів для догляду за шкірою. Високоефективні поліфеноли оливок продовжують молодість і широко відомі як ефективний засіб для запобігання старінню (аntiaging).

Крім оливкової олії, додатково до складу засобів D’oliva входять найбільш цінні натуральні рослинні олії: олія авокадо, солодкого мигдалю, пророслої пшениці, жожоба, дерева Ши.

Аналіз ринку.

За споживанням косметики Україна є третім за розміром ринком Східної Європи. Продавці косметики оцінюють рентабельність галузі в 25%. За оцінками експертів, ринок зараз насичений на чверть. Дослідницька компанія AC Nielsen оцінює потенціал українського ринку косметики у $8 млрд .

Товари лікувальної косметики розповсюджуються через мережу аптек по всій території України. Традиційна довіра населення до аптеки, яка первинно є все-таки фармацевтичним підприємством.

На ринку аптечної (лікувальної) косметики присутні досить потужні гравці, як зарубіжні, так і вітчизняні, що займають лідируючі позиції у цьому сегменті.

В середньому роздрібна ціна на товари торгової марки «D’oliva»становить 63 грн/шт., продукція Vichy, Lierac, Lab. Dermatologiques Uriage – 168,19; 335,71; та 181, 5 грн/шт віповідно. Найбільша рекламна активність відслідковується серед лідерів ринку: Vichy (Франция), Биокон МНПО ООО (Украина, Донецк), Концерн "Калина" (Россия), Loreal (Франція).

Місія та стратегічні цілі.

Місія – задоволення потреб споживачів у якісній, відносно недорогій, природній косметиці на основі натуральної оливкової олії, яка буде водночас доглядати та лікувати шкіру. Основні цілі: випуск нової серії догляду за шкірою «Doliva&Vitamins», сформувати у споживачів довіру та бажання купувати продукти серій «D’oliva», збільшення продажу косметики бренду «D’oliva» на 10%.

Цільові ринки та позиціонування.

Цільовий ринок – ринок аптечної косметики. Цільовий сегмент ринку – жінки працездатного віку, які використовують лікувальну косметику.

Позиціонування - лікувальний продукт на натуральній основі, який використовує цілющі властивості оливкової олії. Основна відмінність від конкурентів - це натуральний компонент – найкраща в світі тосканська оливкова олія та її лікувальні властивості.

Маркетингова програма просування продукту.

Програма просування буде базуватись на основі стратегії поступового захоплення ринку, що буде проходити у 2 етапи. Основна ідея, яка буде зв’язуючою ланкою між всіма етапами – це створення емоційного впливу на аудиторію через ЗМІ, акції та PR.

Планується продовжити розповсюджувати продукцію через мережу аптек, а також до просування залучити салони краси.

Програма просування буде базуватись на вдосконаленні існуючих програм та використанні оригінальних, креативних рекламних стратегій, зокрема, вірусний та партизанський маркетинг, BTL акцій. Основні рекламні носії: зовнішня реклама, друкована та інтернет-реклама.

Графік реалізації програми.

Реклама в інтернеті:

1 етап – квітень 2011р.

2 етап – травень 2011р – квітень 2012р.

Інші види реклами:

1 етап – квітень – грудень 2011р.

2 етап – січень – травень 2012р.

Бюджет. Розрахунок ефективності.

Бюджет маркетингових витрат становить 30% від запланованого прибутку, який складає 9 250 476,42 грн. Отже, загальна сума витрат на маркетинг - 2 775 142 грн. З них – 118 840 грн., або 4,3% від бюджету планується використати на просування товарів в інтернеті, 5,7% (158 674,2 грн.) – резервні кошти, 90% (2 497 628 грн.) – витрати на інші комунікації.

Ефективність розраховуємо за формулою повернення маркетингових інвестицій(ROMI) по кожному регіону. Ефективність можна спрогнозувати також через точку беззбитковості реклами. Щоб цього досягти, потрібно продати 39 644 упаковки товару, або реалізувати стільки ж одноразових покупок за середньою ціною 63 грн/шт. Цей показник можна зменшити, якщо стимулювати повторну покупку, а це вже 19 882 покупців.

Контроль.

Для кожного етапу виконання плану передбачені певні заходи, що впроваджуються, обґрунтовується їх доцільність і влучність часу введення. Досліджується відношення між витратами на рекламу й обсягами продажу послуг, між витратами та обізнаністю споживачів щодо бренду «D’oliva».

Щоб поставлені цілі були досягнуті потрібно організувати чітку систему контролю за процесом виконання маркетингового плану.

Тому необхідно:

  • Відслідковувати строки виконання наказів, розпоряджень, окремих документів.

  • Слідкувати за якістю роботи окремих груп, підрозділів.

  • Здійснювати постійний моніторинг ринку, щоб вчасно реагувати на його зміни.

  • Чітко дотримуватись усіх зазначених вище домовленостей та виконувати їх вчасно.

  • Оперативно втручатися(там де потрібно) в процеси управління.