Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otvety_OV .doc
Скачиваний:
43
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
211.97 Кб
Скачать

9. Організація складських операцій.

Раціональна організація складських операцій дає змогу керівництву підприємства мати необхідні зведення про наявність товаро матеріальних цінностей на складах і вчасно приймати рішення про їхнє поповнення та безперервне забезпечення виробництва.

Організація складських операцій включає такі основні елементи, як приймання, зберігання, облік і контроль за відпусткою матеріальних цінностей.

Приймання матеріалів є кількісне та якісне, в якому беруть участь працівники складів і фахівці, що мають справу з прийнятими цінностями. Наприклад, у прийманні устаткування беруть участь працівники ВГМ, у прийманні основних матеріалів для виробництва продукції працівники ВТК.

Зберігання матеріальних цінностей. За кожною групою товарно-матеріальних цінностей на складах закріплюють визначене місце. При цьому необхідно, щоб забезпечувалися: зручність виконання прийомних і відпускних операцій; максимальна механізація й автоматизація завантаження, навантаження і переміщень; схоронність кількості та якості; протипожежна безпека; легкість перевірки якості і кількості; найбільш повне використання площі і кубатури складських приміщень.

Облік товарно-матеріальних цінностей на складах повинен відображати їхній рух (надходження і витрати), а також їхню наявність. Облік матеріалів ведеться на картках, що відкривають для матеріалу кожного виду..

Бухгалтерія заводу повинна контролювати й аналізувати роботу всіх заводських і цехових складів, строго проводячи принцип матеріальної відповідальності складських працівників за правильне використання довірених їм цінностей.

10. Вдосконалення роботи складського господарства.

11. Основи стандартизації виробничої діяльності.

Стандартизація - це діяльність, спрямована на розробку і встановлення вимог, норм, правил, характеристик як обов'язкових для виконання, так і рекомендованих, що забезпечує право споживача на придбання товарів належної якості за прийнятну ціну, а також право на безпеку і комфортність праці.  Мета стандартизації - досягнення оптимального ступеня упорядкування в тій чи іншій області за допомогою широкого і багаторазового використання встановлених положень, вимог, норм для вирішення реально існуючих, що плануються або потенційних завдань. 

Основними результатами діяльності в галузі стандартизації повинні бути підвищення ступеня відповідності продукту (послуг), процесів їх функціональному призначенню, усуненню технічних бар'єрів у міжнародному товарообміні, сприяння науково-технічному прогресу та співробітництво в різних областях. 

Цілями стандартизації є 

-підвищення рівня безпеки життя і здоров'я громадян, майна фізичних і юридичних осіб, державного та муніципального майна, об'єктів з урахуванням ризику виникнення надзвичайних ситуацій природного і техногенного характеру, підвищення рівня екологічної безпеки, безпеки життя і здоров'я тварин і рослин; 

-забезпечення конкурентоспроможності та якості продукції (робіт, послуг), єдності вимірювань, раціонального використання ресурсів, взаємозамінності технічних засобів (машин і устаткування, їх складових частин, комплектуючих виробів і матеріалів),; 

-сприяння дотриманню вимог технічних регламентів; 

-створення систем класифікації та кодування техніко-економічної та соціальної інформації, систем каталогізації продукції (робіт, послуг), систем забезпечення якості продукції (робіт, послуг), систем пошуку і передачі даних, сприяння проведенню робіт з уніфікації. 

Стандартизація здійснюється відповідно до принципів 1: 

-добровільного застосування стандартів; 

-максимального врахування при розробці стандартів законних інтересів зацікавлених осіб; 

-застосування міжнародного стандарту як основи розробки національного стандарту, за винятком випадків, коли таке застосування визнано неможливим внаслідок невідповідності вимог міжнародних стандартів кліматичним і географічним особливостям країни, технічним і (або) технологічним особливостям або з інших підстав або країна у відповідності до встановлених процедур виступала проти прийняття міжнародного стандарту або окремого його положення; 

-неприпустимість створення перешкод виробництву та обігу продукції, виконання робіт і надання послуг у більшою мірою, ніж це мінімально необхідно для виконання цілей, зазначених вище; 

-неприпустимість встановлення таких стандартів, які суперечать технічним регламентам; 

-забезпечення умов для однакового застосування стандартів. 

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]