Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Otvety_OV .doc
Скачиваний:
44
Добавлен:
07.03.2016
Размер:
211.97 Кб
Скачать

18. Види паспортів підприємства та їх оформлення.

Екологічний паспорт підприємства належить до основної проектно-технологічної документації. Він має бути на кожному підприємстві. У цьому документі наведено дані, що характеризують взаємовідносини підприємства з довкіллям.

Розробка екологічного паспорта на підприємстві складається з таких етапів:

• призначення робочої групи й видання наказу про складання екологічного паспорта;

• розробка плану роботи групи та розподіл функцій між виконавцями

• збирання нормативно-технічної та звітної документації;

• розробка балансової схеми виробництва, визначення джерел забруднення природного середовища;

• проведення інвентаризації викидів

• інвентаризація водокористування й водовідведення

• інвентаризація природокористування й визначення кількісних показників сировини, матеріалів, енергії за видами продукції та питомих показників на одиницю випущеної продукції;

• інвентаризація відходів і визначення кількісних показників відходів за видами продукції і питомих показників на одиницю випущеної продукції;

• інвентаризація використовуваних земельних ресурсів та обсягів рекультивації земель;

• заповнення форм екологічного паспорта.

«Енергетичний паспорт підприємства розроблено з метою проведення паспортизації енергоспоживаючих об'єктів суспільного виробництва України та надання практичної допомоги підприємствам у питаннях ефективного використання ПЕР

Паспорт заповнюють у одному примірнику та зберігають енерговикористовуючі підприємства: промислові, будівельні, транспортні, сільськогосподарські, комунальні, культурно-побутові, а також промислово-виробничі та районні котельні, підприємства теплових мереж усіх форм власності і підпорядкування.

Відповідальність за заповнення і своєчасність внесення змін до Паспорту покладається на головного енергетика підприємства або на іншу посадову особу. Після заповнення Паспорт підписується керівником підприємства.

Термін дії Паспорту - 5 років. Загальна звірка та внесення змін до власного примірника Паспорту здійснюється підприємством до 1 березня поточного року.

Паспортизація відходів - збирання, узагальнення та зберігання відомостей про кожний вид відходів, їхнє походження, технічні, фізико-хімічні, технологічні, екологічні, санітарні, економічні та інші показники, методи їхнього вимірювання та контролю, а також про технології їхнього збирання, перевезення, зберігання, обробки, утилізації, видалення, знешкодження й захоронення.

Еколого-агрохімічний паспорт земельної ділянки - це документ, в якому зосереджено інформацію про місцезнаходження ділянки (область, район, населений пункт), назву й родючість ґрунтів (агрохімічні, фізико-хімічні та агрофізичні властивості) і рівень їхнього забруднення важкими металами, радіонуклідами, залишками пестицидів та іншими токсикантами. Еколого-агрохімічні паспорти земельних ділянок застосовуються в сільському господарстві для обґрунтування заходів, спрямованих на раціональне використання і підвищення родючості ґрунтів, поліпшення їхнього агроекологічного стану.

Екологічний паспорт річки - це уніфіковане зведення основних даних про водний режим, фізико-географічні особливості, використання природних ресурсів і екологічний стан в її басейні, а також відпрацювання рекомендацій щодо підвищення стійкості екологічної системи водойми. Паспорти розробляються на річки, які мають площу водозабору до 50 тис. км2.

Соседние файлы в предмете [НЕСОРТИРОВАННОЕ]