Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Щоденний план осв тньо-виховно роботи на вересень м сяць з д тьми середньо групи (з досв ду роботи0.doc
Скачиваний:
29
Добавлен:
12.03.2016
Размер:
602.62 Кб
Скачать

Календарне планування освітньо-виховної роботи з дошкліьниками на вересень місяць Сфера життєдіяльності «Культура» Тема дня«Україна – наш спільний дім»

Дата ______________________________________

РАНОК

  • Хвилинка входження в день

  • Спостереження за дітьми які приходять у групу.

Мета: Учити дітей спостерігати за іншими дітьми, активно наслідувати позитивні вчинки; удосконалювати навички самостійно послідовно одягатися та роздягатися, охайно складати все у шафу; розвивати вміння слідкувати за собою; виховувати акуратність, бажання мати охайний зовнішній вигляд.

  • ПВР. Д/гра «Ми пішоходи»

Мета : Закріплювати знання дітей про правила дорожнього руху і поведінку пішоходів на вулиці. Виховувати обережність, бажання дотримуватись правил дорожнього руху.

  • Ранкова гімнастика

  • Читання художньої літератури про Київ

Мета : Дати дітям знання що кожна країна має свою столицю. Столиця нашої країни місто Київ. Розвивати вміння діставати задоволення від художнього слова, естетичний смак. Виховувати пізнавальний інтерес.

Матеріал : Н. Забіла «Рідний Київ», А. Камінчук «Наша столиця»

  • Д/гра «Колись і зараз»

Мета : Розширити знання дітей про життя людей в давнину і нині, виявляти інтерес до історії свого роду. Вчити порівнювати життя в минулому із нинішнім. Розвивати інтерес до історії рідної землі. Виховувати цікавість, допитливість.

Матеріал : картини, предмети домашнього вжитку.

Заняття

Інтегроване заняття Тема: НАЙДОРОЖЧА У СВІТІ УКРАЇНА

Мета: продовжувати збагачувати активний словник дітей на основі знань та уявлень про довкілля, вчити правильно розуміти і вживати слова громадянського змісту.

Ключові слова: Батьківщина, національність, край, область, кордон, вивчати, жити, національний, рідний.

Іменники: Україна, Батьківщина, українці, народ, національний, край, область, країна.

Дієслова: вивчати, жити, приїхати, дбати, мріють.

Прикметники: національний, український, рідний, рідніший, найрідніший, Запорізька, багата.

Прислівники: весело, добре, щасливо.

Вправляти у вживанні прикметників вищого і найвищого ступенів порівняння: рідний, рідніший, найрідніший; великий, більший, найбільший. Вправляти в узгодженні займенників з іменниками: наше місто, наш край, наша Батьківщина, наші кордони.

Учити самостійно передавати зміст під час переказу знайомого вірша П. Воронька „Облітав журавель”.

Під час хороводної гри „Наша Україна” закріпляти слова та рухи.

Сприяти розвиткові оцінно-контрольної діяльності.

_______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________