Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
Винекнення в індустрії гостинності інформаційних систем управління.docx
Скачиваний:
43
Добавлен:
20.03.2016
Размер:
212.08 Кб
Скачать

Уманський державний педагогічний Університет ім. Павла Тичини Інститут Економіки та бізнес освіти

Кафедра технологій та організації туризму і готельно-ресторанної справи

Винекнення в індустрії гостинності інформаційних систем управління

Виконав: студент 16 групи

Економічного факультету

Бондаренко Андрій Олександрович

Перевірив:  К.Е.Н., ст. викладач

Осьмьоркіна Н.М

Умань 2015

Зміст

  1. Вступ

  2. Розділ І: Історія розвитку інформаційних технологій у сфері гостинності 2.1. Класифікація інформаційних технологій у системах управління підприємствами готельно-ресторанного господарства 2.2. Інформаційні технології у діяльності підприємств готельно-ресторанного бізнесу: роль та значення

  3. Розділ ІІ: Характеристика сучасних інформаційних технологій у готельнозресторанному бізнесу

2.1. Сучасні інформаційні технології і автоматизовані системи управління готелями та ресторанами

2.2. Автоматизація управління діяльністю готелю

  1. Висновок

  2. Список використаних джерел та літератури

1.Вступ

Готельне господарство в комплексі туристичних послуг світового господарства розвивається швидкими темпами і в перспективі, згідно з прогнозами відомих профільних організацій, може стати найвагомішим сектором туристичної діяльності. Це — головний чинник і основна складова туристичної інфраструктури, йому належить провідна роль у презентації вітчизняного туристичного продукту на світовому ринку туристичних послуг.

Стан готельної сфери впливає на розвиток індустрії туризму загалом, формування туристичних послуг, інші ключові сегменти економіки — транспорт, будівництво, зв'язок, торгівлю тощо. Отже, розбудова високоефективного готельного господарства має важливе значення як пріоритетний напрям структурної перебудови економіки України.

Підприємства готельного бізнесу в умовах конкурентного ринку послуг гостинності під час обслуговування туристів та інших категорій громадян повинні забезпечити не лише високий рівень комфорту проживання, а й постійно покращувати рівень сервісного обслуговування клієнтів, пропонувати широкий вибір додаткових та супутніх послуг, у тому числі інформаційних, побутових, посередницьких, послуг бізнес-центру, організації дозвілля та ін. Актуальна проблема впровадження сучасних ефективних моделей управління, що відповідають світовим стандартам, спричинена необхідністю надання високоякісних послуг, зниження витрат, координації персоналом, здійснення маркетингових досліджень ринку готельних послуг.

Сучасні комп'ютерні технології активно впроваджуються в сферу гостинності, їх застосування стає невід'ємною умовою успішної роботи. Відомий вислів «Хто володіє інформацією, той володіє світом» особливо актуально для сфери гостинності, так як саме оперативність, надійність, точність, висока швидкість обробки і передачі інформації багато в чому визначають ефективність управлінських рішень у цій області. Реалізація цих умов можлива тільки в рамках застосування інформаційних комп'ютерних систем.

Впровадження інформаційних технологій в сферу гостинності стикається з безліччю проблем, до яких можна віднести недостатнє фінансування, незадовільний рівень підготовленості працівників готельно-ресторанного бізнесу в галузі сучасних комп'ютерних технологій,загальний низький рівень комп'ютерної грамотності населення. Тим не менш, загальна тенденція впровадження інформаційних технологій в сфері гостинності, активна робота ряду комп'ютерних фірм, що спеціалізуються в цій області, свідчать про гарні перспективи цього напряму.

Будь-які управлінські інформаційні процеси включають в себе процедури реєстрації, збору, передачі, зберігання, обробки, видачі інформації та прийняття управлінських рішень. Інформаційні технології являють собою ті засоби і методи, за допомогою яких реалізуються ці процедури в різних інформаційних системах.