Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
курсак алины.docx
Скачиваний:
57
Добавлен:
27.03.2016
Размер:
88.2 Кб
Скачать

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Кафедра виноградарства та плодоовочівництва

КУРСОВА РОБОТА

З технології переробки і зберігання продукції рослинництва на тему: «Технологія збирання, післязбиральної обробки, зберігання зерна озимої пшениці, збирання, післязбиральної обробки, зберігання аличі, заготівлі, і приготування сінажу в умовах в умовах ТОВ „Прогрес” Доманівського району, Миколаївської області

Виконала:

студентка групи А4/3

Кесь А.О.

Перевірив:

Дудяк І.Д

Миколаїв 2014

МІНІСТЕРСТВО АГРАРНОЇ ПОЛІТИКИ ТА ПРОДОВОЛЬСТВА УКРАЇНИ

МИКОЛАЇВСЬКИЙ НАЦІОНАЛЬНИЙ АГРАРНИЙ УНІВЕРСИТЕТ

Реєстраційний №______

Факультет Агротехнологічний Курс 4 Група А4/3

Студентка Кесь А.О Шифр 97

Дисципліна:технологія переробки та зберігання продукції рослинництва

Рецензент Дудяк І.В

Дата одержання курсової роботи ___ ____________ 200__ р

Дата повернення курсової роботи ___ ____________ 200__ р

РЕЦЕНЗІЯ

Оцінка__________________ Підпис викладача_______________

Зміст курсової роботи

Вступ

  1. Стисла характеристика господарства.

  2. Технологія збирання, післязбиральної обробки і закладання на зберігання зерна озимої пшениці:

    1. Збирання озимої пшениці;

    2. Післязбиральна обробка зерна озимої пшениці;

    3. Закладання на зберігання озимої пшениці;

    4. Процеси, що відбуваються в зерновій масі під час зберігання;

    5. Облік і спостереження за продуктом, що зберігається.

  3. Технологія збирання, обробки і зберігання аличі:

    1. Збирання, обробка і підготовка до зберігання аличі;

    2. Зберігання продукції залежно від її якості.

4.Технологія приготування і зберігання сінажу:

4.1. Основні вимоги до приготування сінажу;

4.2. Зберігання сінажу.

Висновки і пропозиції виробництву.

Список використаної літератури і документів господарства.

Вступ

В агропромисловому комплексі України зосереджено близько третини загального обсягу основних виробничих фондів народного господарства. Тут виробляється близь­ко 30 % валової продукції. Більше половини продукції сільського господарства надходить на переробку, за ра­хунок чого формується переважна частина народного споживання.

Одним із резервів збільшення обсягів сільськогоспо­дарської продукції є скорочення її втрат, їх спричинює, зокрема, порушення агротехніки вирощування зернових, технічних, плодоовочевих культур, що впливає на товар­ні й технологічні якості врожаю. Великі втрати спосте­рігаються також при збиранні, післязбиральній обробці, транспортуванні, зберіганні та переробці продукції. Че­рез недоліки в сортуванні овочів та картоплі для системи заготівель нестандартна продукція використовується мало ефективно. Виробничі потужності для зберігання і пе­реробки плодоовочевої продукції в зонах вирощування недостатні. Водночас від якості післязбиральної обробки хмелю, льону, тютюну, махорки і багатьох інших техніч­них культур залежить якість сировини для подальшої технічної переробки.

Усе це вимагає прискореного вирішення проблем піс­лязбиральної обробки та зберігання продукції рослин­ництва. Наукові дослідження І практика господарств свідчать, що обсяги втрат продукції безпосередньо зале­жать від рівня виробничих потужностей для її зберіган­ня і переробки. Тому господарства почали ширше прак­тикувати будівництво невеликих цехів, сховищ, щоб за­безпечити зберігання і переробку хоч би 50 % вирощеного врожаю. Це дасть змогу, крім того, рівномірно використо­вувати трудові ресурси, підвищувати якість сортування, а отже, зменшувати обсяг нестандартної продукції, що надійде до системи заготівель.

Нині впроваджуються безвідходні технології перероб­ки, вдосконалюється організація перевезень із застосу­ванням контейнерів, рефрижераторів. Умови вирощування впливають не тільки на товарні й смакові якості одержаної продукції, а й на придатність для тривалого зберігання без втрати основних поживних якостей.

Спеціалісти сільського господарства повинні вміти оцінити якість вирощеної продукції, її відповідність вимогам заготівельних пунктів, визначати потрібні оцінки якості певної продукції показники, знати техно­логію розрахунку режимів післязбиральної обробки зберігання продукції, місткості сховищ тощо. Курсова робота допоможе майбутнім спеціалістам сільського господарства розібратись в цих питаннях, набути нових знань, умінь, навиків це і є її завданням.

Метою курсової роботи є дослідити процес збирання, зберігання, та переробки зернових та інших культур в умовах .