Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
ДИПЛ МЕТОД 2016.doc
Скачиваний:
7
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
624.13 Кб
Скачать

Міністерство освіти і науки України

Дніпропетровський національний університет

імені Олеся Гончара

Кафедра фінансів

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО НАПИСАННЯ ДИПЛОМНИХ РОБІТ

(за ОКР бакалавра, спеціаліста, магістра)

Дніпропетровськ

РВВ ДНУ

2015

Міністерство освіти і науки України

Дніпропетровський національний університет

ім. Олеся Гончара

МЕТОДИЧНІ РЕКОМЕНДАЦІЇ

ДО НАПИСАННЯ ДИПЛОМНИХ РОБІТ

(за ОКР бакалавра, спеціаліста, магістра)

2012

Уміщені загальна методика виконання дипломної роботи, вимоги до її змісту та оформлення, опис процедури захисту кваліфікаційної роботи, список використаної літератури, додатки.

Для студентів ДНУ економічного факультету.

Методичні рекомендації

до написання дипломних робіт

(за ОКР бакалавра, спеціаліста, магістра)

Укладачі

док.екон.наук, доц. О.М. Грабчук

канд. наук з держ.упр., доц. В.А.Ізюмська

асистент О.В.Левкович

Редактор І.І.Стадник

Техредактор Л.П.Замятіна

Коректор Г.В.Кіц

Підписано до друку 15.04.15. Формат 60×84/16. Папір друкарський.

Друк плоский. Ум. друк. арк.1,7. Ум. фарбовідб. 1,7. Обл.-вид. арк. 2,2.

Тираж 100 пр. Зам. № .

РВВ ДНУ, просп. Гагаріна, 72, м. Дніпропетровськ, 49010.

Друкарня ДНУ, вул. Наукова, 5, м. Дніпропетровськ, 49050

ВСТУП

Написання дипломної роботи за освітньо-кваліфікаційними рівнями (ОКР) бакалавра, спеціаліста, магістра − завершальний етап підготовки фахівця певного рівня кваліфікації. Технологія написання роботи ґрунтується на системі набутих знань, умінь студента, що підтверджують його ступінь готовності до самостійної професійної діяльності. Проте мають місце відмінності у наповненні та ступені обґрунтування робіт.

Дипломна робота за ОКР бакалавра  це кваліфікаційна праця, яка демонструє рівень загальної професійної та методичної підготовки студента, володіння професійною літературою, уміння формулювати висновки на основі існуючих наукових досліджень та проведених власних розрахунків. Дипломна робота за ОКР спеціаліста  це кваліфікаційна праця, що підтверджує рівень як загальної, так і спеціальної професійної та методичної підготовки студента. Вона зазвичай ґрунтується на дослідженні, виконаному в період написання дипломної роботи за ОКР бакалавра і має засвідчувати знання спеціалізованих інструментів досліджень та вміння застосовувати їх. Дипломна робота за ОКР магістра є також кваліфікаційною, але до того ж має демонструвати рівень опанування наукових методів та складних інструментів досліджень.

Кваліфікаційна робота виконується студентом самостійно, під науковим керівництвом викладача. Бажано, щоб напрямок роботи був обраний студентом та його науковим керівником із урахуванням інтересів студента та існуючих у нього доробків, що напрацьовані у процесі попереднього навчання.

Робота виконується державною мовою. Вимоги до її оформлення розроблені згідно з вимогами та стандартом Дніпропетровського національного університету СТП–02066747–009–01 і Державним стандартом України ДСТУ 3008 – 95 «Документація. Звіти у сфері науки і техніки. Структура і правила оформлення»