Добавил:
Upload Опубликованный материал нарушает ваши авторские права? Сообщите нам.
Вуз: Предмет: Файл:
страхование / КНР_СТРАХОВАНИЕ_2_СЕМЕСТР.doc
Скачиваний:
14
Добавлен:
28.03.2016
Размер:
646.66 Кб
Скачать

Контрольна робота з дисципліни «страхування» методичні вказівки щодо виконання кнр

Підготовка індивідуального завдання складається з таких основних етапів:

  • отримання варіанта індивідуального завдання;

  • огляд літератури за темою роботи;

  • виконання основної частини;

  • написання та оформлення індивідуального завдання;

  • подання роботи на рецензування.

При висвітленні питання розкривають його найважливіші аспекти. Враховуючи те, що індивідуального завдання має теоретичне питання, слід звернути увагу на необхідність посилання на використані джерела інформації. Цінність роботи значно підвищується, якщо висвітлення теоретичного питання подається з відповідною аргументацією і базується на використанні нормативної та законодавчої баз, а також підкріплюється відповідними аналітичними і статистичними даними.

Варіант індивідуального завдання обирається згідно з порядковим номером студента в групі. Якщо в групі більше 20 осіб, то 21-й студент виконує 1 варіант, 22-й – 2-й варіант і т.д.

Індивідуальне завдання повинно бути написано з дотриманням таких

вимог:

1. Титульний аркуш оформлюється.

2. Кожен студент повинен виконати практичне завдання, що складається з трьох задач.

3. Відповіді на питання мають бути по можливості короткими, але одночасно повністю розкривати зміст питання.

4. Відповіді повинні бути написані чітко, зрозуміло, чорнилом одного кольору, на сторінках залишаються поля для зауважень.

5. У кінці роботи необхідно зазначити список використаних нормативних і літературних джерел, поставити особистий підпис і дату.

6. Загальний обсяг роботи не повинен перевищувати 18 стандартних сторінок рукописного тексту (обсяг учнівського зошита).

7. Робота подається тільки в рукописному вигляді.

Виконану роботу студент в установлені строки подає викладачу. Свої зауваження, висновок стосовно повноти висвітлення питань і оцінку визначає викладач.

Варіант 1 Теоретичні питання

1. Сутність, основні ознаки та принципи надання страхових послуг.

2. Основні умови страхування ризику втрати майна суб’єктами підприємницької діяльності.

3. Обов’язкове страхування відповідальності власників собак за шкоду, яка може бути заподіяна третім особам.

Задачі

1. Оператор ядерної установки, призначений державою в установленому порядку, уклав зі страховою компанією договір обов’язкового страхування цивільної відповідальності за ядерну шкоду. У результаті настання страхового випадку дві особи померли, одна особа визнана інвалідом І групи, а збиток, нанесений майну останньої, – 12 тис. грн.

Визначити загальний розмір страхової виплати в результаті настання страхового випадку.

2. Автопідприємство страхує 20 машин від знищення або пошкодження. Страхова оцінка та страхова сума кожної машини збігаються і становлять по 30 тис. грн. Страхові тарифи такі: 1) за знищення й пошкодження внаслідок ДТП – 2 %; 2) за знищення й пошкодження внаслідок дії стихійних сил природи – 0,1 %; 3) за крадіжку – 5 %. Страхова компанія надає такі знижки з тарифів: 1) за страхування понад 10 ма-

шин – 23 %; 2) за страхування від усіх трьох ризиків – 10 %.

Визначити:

1) загальний обсяг відповідальності страхової компанії;

2) загальний страховий платіж за страхування 20 машин при страхуванні від усіх трьох ризиків.

3. Визначити розмір страхової суми та порядок її виплати, яку необхідно сплатити пасажиру залізничного транспорту, якщо під час поїздки стався страховий випадок, у результаті якого:

  • пасажир тимчасово втратив працездатність на 127 днів, а потім його визнали інвалідом II групи. Пасажир мав квиток щодо свого перевезення;

  • пасажир отримав І групу інвалідності. Пасажир не мав квитка щодо свого перевезення, але користувався правом на безкоштовний проїзд відповідно до чинного законодавства.